Ceny modelov
Dovolil som si pridať túto tému, nakoľko už v iných témach sa objavila dosť bohatá polemika ohľadom cien - je to veľa alebo málo. Rovnako som si všimol aj v inzertnej rubrike, že sa o tom začalo diskutovať.
Keďže však ani inzercia, ani iné rubriky nie sú na túto tému primárne určené, dúfam, že tu nájdete informácie, ktoré potrebujete.
Táto téma by však NEMALA slúžiť ako LAMPÁREŇ, kde sa ideme sťažovať na to, aké je to všetko drahé. Bolo by dobré keby sme tu písali rozumné zdôvodnenia prečo sa nám to zdá drahé (resp objektívne zdôvodnenie, že nie veľmi kvalitný model je predražený a za aj nižšiu cenu sa dá kúpiť aj oveľa lacnejší), alebo naopak, prečo je tá cena dobrá.
Myslím že nielen skúsenejším, ale hlavne začínajúcim modelárom to môže pomôcť sa orientovať na trhu s modelovou železnicou.
Rovnako si myslím, budú otázky typu "je to veľa alebo je to OK", ktoré určie mnohím môžu pomôcť sa správne rozhodnúť, či sa model za tú cenu skutočne oplatí kúpiť alebo počkať na neskôr.
Samozrejme, prepoklad je že sa skôr budeme baviť o malosériovkách a ručne robených modeloch, resp. o komise, keďže cenu fabricky produkovaných modelov nemáme šancu ovplyvniť resp. je podľa môjho názoru na 95 a viac % nastavená tak akurát.
Pred rokom sme predavali byt. Predali sme ho v priebehu tyzdna. Podla znamych sme to predavali velmi lacno. Co som pozeral, tak cena bola tesne pod priemer ale potreboval som ho predat rychlo. Teraz znami predavaju byt. Cenu si stanovili, ze je najdrahsi v tej lokalite. Hold, predavuju ho uz 2 mesiace, ale nikde sa neponahladju. Nikdo si nedovoli prist za nimi povedat im, ze cena bytu mozte dat maximalne tolko a tolko. Tak budu mozno cakat dlhsie, alebo spustia z ceny.
Tak isto s tym modelom. No hold, tak to bude predavat dlho. Mozno ho nikdy nepreda ale preco by mi mal niekto stanovovat mozes ho predat za tolko a tolko.
Skusil som predavat kocik po dietati. Cenu som hodil polovicnu ako nakup. Ten kocik mam stale doma. Hold, netrafil som sa s cenou. Detske bicykle po jednom dietati som predal za 3/4 nakupky a predal som ich rychlo a tie bycikle boli drahsie ako sa predavali ostatne bycikle. Nikto za mnou nebol, ze tie veci mozes predavat maximalne za tolko a tolko. Keby ze niekto toto povie, tak ho kopnem do prdele. Boli snahy, ze spusti cenu byciklov na polovicu ako som predal, zasmial som sa a povedal som ze nepredam.
Pekný večer prajem.
Posielam vám mail v mene svojho známeho.
Reaguje na váš inzerát ponúka vám úplne nový nikdy nejazdený model ROCO 555.0259 zo zvukom v cene 500€