181/182/183
To Matthias: Maťko už sa na to nemôžem pozerať, ako Ťa tá 001-čka trápi svojím mlčaním. Tak dobre načúvaj , ja Ti trochu helfnem. Predstav si , že prevahadlované nápravy (a je jedno koľko ich je prevahadlovaných) sa správajú vzhľadom na podvozok ako náprava jedna, pretože máš len dva pevné uchytenia po krajoch prevahadlovaných náprav. (To mal symbolizovať ten obrázok s nakloneným podvozkom z produkcie 362.001). Takže keď má rakaňa prevahadlovaný celý jeden podvozok a na druhom len dve nápravy, z toho sa dá dedukovať .... A zvyšok už musíš doraziť sám.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/67934/
ja? ja spadam do obvodu mt, vrutky a vobec cely turiec a v obvode ba som vo vyhnanstve.. trest bez zlocinu, kruta pomsta neviditelnej moci. bud silny warrior of steel a nedaj sa odradit a ked ta vyrazia cez komin, vrat sa cez okno.. ci naopak teda..:) servis
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/67764/
Ad pumpkinhead: Neboj starec, nič si z Teba nerobím. To sa však nedá povedať o ortodoxných šotouškoch, ktorý sem radi lepia svoje čerstvé fotečky rakáň. Tí si z nás niečo robiť budú a hneď ráno zrejme zalarmujú adminov a nás oboch poženú svinským krokom! Ale čo už narobíme, no nie?!
Pokiaľ ide o tvoje ponosy na pedagógov, rád by som ti vyhovel, ale ak som napísal, že školským inšpektorom som momentálne, znamená to, že už o pol hodinu môžem byť v inej vlaky.net diskusii hocičím iným. Napríklad čarodejníkom zo Zeme (k)Oz.
Navyše, ktovie, či vôbec spadáš do obvodu Bratislava 666!
Pokiaľ ide o tvoje ponosy na pedagógov, rád by som ti vyhovel, ale ak som napísal, že školským inšpektorom som momentálne, znamená to, že už o pol hodinu môžem byť v inej vlaky.net diskusii hocičím iným. Napríklad čarodejníkom zo Zeme (k)Oz.
Navyše, ktovie, či vôbec spadáš do obvodu Bratislava 666!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/67762/
clansman, nic si zo mna nerob mne len obcas zadrbava zo skoly. a ked si taky vychyteny inspektor, mohol by si dohliadnut aby u nas profaci pri skuskach nemocili do umyvadla a kolegyniam obcas neukazali vystrety prostrednik to mas ako vyzvu, challenge dufam ze sa tym na vasom oddeleni budete zaoberat a pripravite adekvatne podklady pre zacatia konania vo veci samej:))
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/67761/
Ono, znie to neuveriteľne, ale napriek všetkým očakávaniam a doterajším skúsenostiam, zareagoval pán minister nesmierne promptne a sťažnosť vzorného študenta Matthiasa vyhodnotil kladne. Ako predseda školskej inšpekcie teraz budem citovať mimoriadny výnos ministra školstva č. AN-24, ktorý naberá platnosť v momente zverejnenia, je nemenný a neodvolateľný a všeobecne záväzný. Takže:
Felvidéki Iskolank Minisztérium sa znieslo, že:
Nechovorím dobre lovénsky, ale videla, že pedagogický prax tu niekto nedobre vykonáva. Trápi žiakov, podväzky neukáže názorne jak robia, vyučovaciecho Metoda má neštandartnécho. A aj Cyrila a ja Szent Istvána! V iný fór nepekne o Magyar a Magyarország píše. Igló sa mu neľúbi, miesto tocho, že Spišský Nový Ves.
Keť pozeráme, nepáčime, takto ďalej nedáme! Učiteľ postich udelíme. Dobrovoľne on za trest premenovať musí z Tomáš na Tamás, alebo aj Gyúla, či Laszló dobrý. Inak príde o učiteľský prax!
Minister
Felvidéki Iskolank Minisztérium sa znieslo, že:
Nechovorím dobre lovénsky, ale videla, že pedagogický prax tu niekto nedobre vykonáva. Trápi žiakov, podväzky neukáže názorne jak robia, vyučovaciecho Metoda má neštandartnécho. A aj Cyrila a ja Szent Istvána! V iný fór nepekne o Magyar a Magyarország píše. Igló sa mu neľúbi, miesto tocho, že Spišský Nový Ves.
Keť pozeráme, nepáčime, takto ďalej nedáme! Učiteľ postich udelíme. Dobrovoľne on za trest premenovať musí z Tomáš na Tamás, alebo aj Gyúla, či Laszló dobrý. Inak príde o učiteľský prax!
Minister
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/67758/
Vážený vzorný študent Matthias.
V mene školskej inšpekcie som posunul Vašu sťažnosť priamo Ministrovi školstva SR. Keďže je ním momentálne Maďar jak řepa, pochybujem o jej kladnom vybavení. Budete si teda musieť počkať minimálne do volieb. Dovtedy vám odporúčam držať hubu a krok.
S pozdravom.
Clansman
predseda školskej inšpekcie pre obvod Bratislava 666
V mene školskej inšpekcie som posunul Vašu sťažnosť priamo Ministrovi školstva SR. Keďže je ním momentálne Maďar jak řepa, pochybujem o jej kladnom vybavení. Budete si teda musieť počkať minimálne do volieb. Dovtedy vám odporúčam držať hubu a krok.
S pozdravom.
Clansman
predseda školskej inšpekcie pre obvod Bratislava 666
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/67755/
Haldo11: Tak keď je prestávka môžeme sa poradiť.
Úprimne: netuším čo si tu ctihodný pán učiteľ kreslí a v podstate ma to moc netrápi, lebo práve hulím jointa.
ALE.
Tvoj príspevok bol značne inšpiratívny, pretože si živo predstavujem tú "hojdajúcu sa babku tralalajku vpred a vzad, s imaginárnou osou hojdania" práve v jej spojke "podvozkov". Ou.
No áno, skriňa sa počas jazdy môže hojdať vpred a vzad, keď sa podvozkové rámy naklopia na pružinách pri prekonávaní zvislých traťových nerovností. Či to však súvisí s Ámosovým obrázočkom neviem. Vlastne, neviem už vôbec nič.
Idem si ešte jednu zapáliť.
SplinterX: "...chlapi dávajte si pozor na kozou krvou pomaľovaného a satanášom zmagoreneého chlapa menom Matthias veď my raz z neho zblbneme.... "
Dík, aj ja Ťa ľúbim
Úprimne: netuším čo si tu ctihodný pán učiteľ kreslí a v podstate ma to moc netrápi, lebo práve hulím jointa.
ALE.
Tvoj príspevok bol značne inšpiratívny, pretože si živo predstavujem tú "hojdajúcu sa babku tralalajku vpred a vzad, s imaginárnou osou hojdania" práve v jej spojke "podvozkov". Ou.
No áno, skriňa sa počas jazdy môže hojdať vpred a vzad, keď sa podvozkové rámy naklopia na pružinách pri prekonávaní zvislých traťových nerovností. Či to však súvisí s Ámosovým obrázočkom neviem. Vlastne, neviem už vôbec nič.
Idem si ešte jednu zapáliť.
SplinterX: "...chlapi dávajte si pozor na kozou krvou pomaľovaného a satanášom zmagoreneého chlapa menom Matthias veď my raz z neho zblbneme.... "
Dík, aj ja Ťa ľúbim
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/67664/
No kedze je prestavka a o chvilku mame hodinu s tym Matkom spominanym ujom ucitelom, este by som sa chcel s tebou poradit, Matko, o tom uklanani.
Tiez ma napadlo, ze sa ten podvozok uklana pri brzdeni masinky a naklanani celej skrine dopredu. A ked si tu spomenul tu "odolnost" medzipodvozkovej spojky voci vertikalnemu vycinaniu, ktovie, ci sa rakana, rozbesnena ako voda v zachode, nesprava ako flegmaticky sa hojdajuca babka tralalajka vpred a vzad s imaginarnou osou hojdania prave v tej spojke podvozkov. A tusim zvoni, tak sa bojim, ze som az zabudol, co som chcel dalej povedat. To len tak, aby som mal na hodine aj ja jasno. Nech radsej krici ucitel po tebe, lebo ja mam poruchu svalovych zvieracov mocoveho mechurika.
Tiez ma napadlo, ze sa ten podvozok uklana pri brzdeni masinky a naklanani celej skrine dopredu. A ked si tu spomenul tu "odolnost" medzipodvozkovej spojky voci vertikalnemu vycinaniu, ktovie, ci sa rakana, rozbesnena ako voda v zachode, nesprava ako flegmaticky sa hojdajuca babka tralalajka vpred a vzad s imaginarnou osou hojdania prave v tej spojke podvozkov. A tusim zvoni, tak sa bojim, ze som az zabudol, co som chcel dalej povedat. To len tak, aby som mal na hodine aj ja jasno. Nech radsej krici ucitel po tebe, lebo ja mam poruchu svalovych zvieracov mocoveho mechurika.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/67654/
Haldo11. Váhadlo chýba medzi prvou a druhou osou, z oboch strán, medzi piatou a šiestou sú zas váhadla z oboch strán. Podvozky teda nie sú rovnaké.
Pipo: pipo, pipo... sťažuješ mi to, Ty ma nemáš rád.. Akoby si nepoznal Matthiasa. Len mu spomeň vodiace čapy a ďalšie 2 týždne ďalej nepokročíme. Vieš, že on sa bude rýpať v nehoráznych detailoch a ak mu spomeniem aj vodiace čapy, a iné nateraz nepodstatné "blbosti", fakt sa ďaleko nedostaneme. Ale že si to Ty, nenápadne Ti pod text podhodím uspokojujúcejší obrázok.
Clansman:
Dušu Ti naháňam!!! Aj Tvojmu ministrovi! Teda vlastne len jemu. Veď počkaj, po voľbách, keď sa SNS opäť dostane do vlády, bude po ministrovaní. Zas bude Eva Slavkovská s partiou na maďarských iškolábach ploty preskakovať. ...Síce, tá už zas nie je v SNS, čo?
Nevadí, ploty preskakovať preto môže aj bez toho.
Ozaj, to skadzi máš tú rakaňu, To si ju vlastnoručne ošotoušil?
Matthias: Haldo zaťal s tým naklápaním rámov podvozkov napodiv celkom presne. Ty cez víkend ešte namaľuj, podobne ako predtým, ako bude na nerovnosti váhadlovať predný podvozok a ako sa na rovnej koľaji bude nahýňať rám podvozku oproti jeho horizontálnej osi (zanedbaj pruženie).
Pomôcky:
1.medzipodvozková spojka má pozdĺžnu vôľu-môže sa vysúvať;
2.kráľovské čapy su pevne votknuté v priečnikoch rámu skrine a zasahujú do priečnikov rámov podvozkov, umožňujú podvozku rovnaký počet stupňov voľnosti ako napr. čap na peršingu.
3. horizontálna poloha rámov podvozkov nie je mechanicky zviazaná s polohou skrine, teda preváhadlovaný podvozok môže (a z istých dôvodov aj musí) tralalajkovať, ako som naznačil na predchádzajúcom obrázku.
BOH ZAVARUJ, ABY SI ZÍZAL NA PIPOV OBRÁZOK. TEN JE IBA PRE NEHO! ŽIADNE VODIACE ČAPY TAM NIE SÚ, AK ICH PREDTÝM ODMYSLÍME A TY ICH PRÁVE ODMYSLIEVAŠ. (ak by tam aj teoreticky nejaké boli, tak vedú iba ložiskovú skriňu, pričom listové pero je pod ňou aj tak kyvne zavesené, takže pre pochopenie princípu tam vlastne byť nemusia)