121/122/123/130/140/141
ad Garin:
V únoru 2003 vypracovala Divize obchodně-provozní ČD nový seznam hnacích kolejových vozidel, určených pro zachování a zařazení do muzejních sbírek ČD. Tento seznam nahradil stávající seznam z roku 2000, oproti kterému došlo k několika změnám v zařazení nebo vyjmutí lokomotiv a motorových vozů do nebo z kolekce vozidel, určených k nostalgickým účelům.
V seznamu je mj. 121.017-8; jestli se od té doby situace změnila, to nevím.
ad stendy:
Já jsem to myslel ironicky a nenapadlo mne, že to někdo nepochopí.
Zaujímalo by ma, či ČD hodlajú zachovať všetky jestvujúce rady a hlavne či medzi trvalými prevádzkyschopnými exponátmi bude aj 469.1.
ad Zbyňek +Designer,
to je teda logika, ale úplne naprd. To môže povedať iba človek, ktorý videl vlak iba zdiaľky..
Si pozri technickú dokumentáciu a výkresy, tieto stroje majú spoločnú iba celkovú koncepciu, inak sa ďosť od seba odlišujú. Podvozky majú úplne odlišné,prevodovky taktiež,a o skriniach už ani nejdem hovoriť.
Podľa tej tvojej "logiky " či ako si ten blud nazval by sme mali zrušiť aj jeden z pomarančovˇ.Ved sú skoro rovnaké akurát jeden má naviac parný generátor.
Ad: Garin Zistil si, prosím ťa, niečo o bobinke 140 001? Pretože keď som bol v Žiline v depe 13.06., tak mi tam jeden chlapík povedal, že o túto bobinu má veľký záujem nejaká súkromná firma z Českej republiky. Je dosť možné, že to nebude "jedna pani povedala", lebo chlapík nepatrí medzi obyčajných robotníkov a vyjadril sa v tom zmysle akoby tento odpredaj do Čiech bola takmer hotová vec. Dúfam, že sa to nezakladá na pravde...
Ináč v Žiline sa momentálne pre Poliakov pripravuje 140 074. Má na sebe základný sivý náter a montujú na ňu VZ snímače. Vďaka za info o 140 001.
Veď ako môžeš dôverovať informácii, keď Ti niekto povie, že čísla bobín, čo jazdia do Katovic si nepamätá. Veď je to v štýle "jedna pani povedala". O tých bobinách sa tu už na nete popísalo dosť a publikovalo aj v odborných časopisoch. Nie je to žiadna novinka. Do Katovic sa už jazdí od decembra 2003...
peto5o: ale pýtal. 140 001 - sem tam robí prieťahy v Žiline medzi nákladnou a osobnou stanicou a raz do týždňa ju chodia "vyvenčiť" mimo Žilinu do Košíc a možno nielen do Košíc. Hovoril, že dve sú zaturnusované ( čísla si nepamätám) na vlakoch do Poľska, a prečo do Poľska? - sú to naše jediné 3kV mašiny, ktoré im nerušia obvody. A nakoniec múzejna E499.047. Myslím, že keď je múzejná, netreba k tomu nič ďalej hovoriť. Ďalej hovoril, že práve na tej historickej vytiahol 155km/h (!!!) a to na Slovensku vážení !!!
dodatek k předchozímu:
Omlouvám se, ale vypadl mi při kopírování zdroj citátu: http://spz.logout.cz/nostalgie/muzlok_cd_03.html