121/122/123/130/140/141
ad Tax:
Mne to napadlo už při focení. Měl jsem řadu takových příhod, kdy jsem musel s focením diskrétně počkat, až chudák strojvedoucí zapne poklopec. V tomto konkrétním případě jsem ani nemohl čekat, až fíra ukončí svou revizní činnost a já ho neměl v záběru, protože na volnou kolej se blížil vlak.
Zbyněk: To mi napadlo v súvislosti s tým, že Škoda Plzeň neinštalovala vo svojich lokomotívach hygienické zariadenie a chudáci fírovia to museli robiť tam, kde to na nich prišlo. Vždy som sa muslel smiať, keď fírovia nákladných laminátok to svoje robili vystrčení z dverí mašín pred odjazdovými návestidlami, keď čakali nekonečne dlhé časy, kým dostali voľno k odjazdu ... u nás na stanici viac než často bývali takto "odparkované" 3 - 4 nákladné súpravy, ktoré dispečer poslal na trať z Ba Východ, prešli neskutočne dlhé 2 km a stáli vo Vajnoroch pred odchodovými návestidlami veľakrát celé hodiny. Našťastie tá doba už je preč, ale lokomotívy zostali.
Musíš uznať, že tá poloha fíru komicky pôsobí ... hlavne keď vieme, že nemôže len tak zamknúť mašinu a odísť hľadať funčné zariadenie niekde na stanici
Lokomotiva 121.028-5 byla vyrobena v plzeňské Škodovce roku 1960 pod výrobním číslem 3929. V minulosti (koncem 90. let) byla s dalšími pěti stroji své řady vzorně udržována v PJ Most, kde tyto stroje sloužily v osobní i nákladní dopravě. Jako první (spolu se sesterskou 031) byla na podzim roku 1999 přesunuta do PJ Ústí nad Labem.
Její zašlou slávu dnes připomíná snad jen upravené logo ČSD na bočnici, které mj. dokumetuje stáří jejího nátěru:
Stručný textový popis zakázky / návrhu:
Zajištění přepravy uhlí v ucelených vlakových soupravách vozů Falls. Přeprava z místa žst Počerady, Třebušice do Elektrárny Opatovice, žst Opatovice nad Labem, vlastní vlečka. V případě potřeby zadavatele přeprava z jiné lokality do shodného místa určení. Lhůta pro podání nabídek končí dne 26.07.2005.
Předpokládaná cena (v Kč bez DPH):
1,200,000,000.00
(zdroj: Centrální adresa)
V mojich tvrdeniach vychádzam len z verejne publikovaných faktov, mlčaním sa nikdy nič nevyrieši.
Tak isto je z ročenky ZSSK jasné, že zrušením regionálnych tratí tržby klesli viac ako strata, ale nikoho to nezaujíma, a koľko nás klamali, že sa musí prestať prevádzkovať osobná doprava na niektorých regionálnych tratiach, aby sa znížila strata. Nakoniec bol výsledok opačný, čiže zase si niekto z občanov SR urobil srandu.
Zdroj: oficiálne miesta ZSSK a ŽSR
Zákonné narábanie s majetkom štátu - radšej do šrotu, ako by to malo jazdiť u niekoho iného...