162/163
Ak sa mozem opytat ohladom tej 162006 aky ma vlastne problem?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731245/
Trošku na odľahčenie.. jeden neodškriepiteľný fakt a postreh..:
Toľko rozruchu okolo technického stavu, prevádzky a osudu jednej jedinej všednej osobákovej mašiny, koľko sa na týchto stránkach už niekoľko mesiacov dostáva 162.006, tu ešte nebolo.
Aj keď som bol veľký skeptik, predsa sa len začínajú hýbať ľady. Ak sa skrz šestku aspoň o trošíčku daktoré veci posunú dopredu, začnú sa robiť inak a lepšie, zaslúži si tá mašina od ZSSK pre jej večnú slávu vybudovať pamätník!
Toľko rozruchu okolo technického stavu, prevádzky a osudu jednej jedinej všednej osobákovej mašiny, koľko sa na týchto stránkach už niekoľko mesiacov dostáva 162.006, tu ešte nebolo.
Aj keď som bol veľký skeptik, predsa sa len začínajú hýbať ľady. Ak sa skrz šestku aspoň o trošíčku daktoré veci posunú dopredu, začnú sa robiť inak a lepšie, zaslúži si tá mašina od ZSSK pre jej večnú slávu vybudovať pamätník!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731244/
Len taká perlička.. nemenovaný deň som z nemenovaného depa bral 163.123. Na výhybkách odjepadol tlmič priečneho vypruženia, nuž som sa vrátil do depa. Nestačilo ho len zamontovať, pretože ostal zaseknutý, bolo ho treba vymeniť za nový. Mašín nebolo, s tou mojou mal strojmajster už plány na tri ťahy dopredu a zrazu toto.. plány sa mu zrútili ako kartový domček.
Najprv na mňa nakričal, že ako je to možné, keď ešte doobedu bola tá mašina dobrá (ako keby bežne rušne 2 týždne pred pokazením písali upozorňujúce doporučené listy). Zdrbal ma, že len špekulujem, že či som to nemohol dajak zadrôtovať alebo čo.. potom sa upokojil, poslal ma za dielmajstrom.. ten do mňa najačal ešte viac, že sklad už je zavretý, že má akúsi inventúru, či uzávierku, či čo... že skadiaľ on teraz naberie nový tlmič, nakoho ho napíše.. Reku hovorím, šak prinajhošom premontujte z inej správkovej mašiny, hlavne aby som stihol nastúpiť na svoj vlak lebo inak sa bude musieť odrieknuť. Napokon sa mu podarilo tlmič nájsť a všetko dobre dopadlo, ale normálne ma po tom všetkom až brucho bolelo, ako keby som za všetko ja mohol.
Toto je to, že ľudia z prevádzky aj údržby robia pod dosť vysokým tlakom. A neustálym.
Najprv na mňa nakričal, že ako je to možné, keď ešte doobedu bola tá mašina dobrá (ako keby bežne rušne 2 týždne pred pokazením písali upozorňujúce doporučené listy). Zdrbal ma, že len špekulujem, že či som to nemohol dajak zadrôtovať alebo čo.. potom sa upokojil, poslal ma za dielmajstrom.. ten do mňa najačal ešte viac, že sklad už je zavretý, že má akúsi inventúru, či uzávierku, či čo... že skadiaľ on teraz naberie nový tlmič, nakoho ho napíše.. Reku hovorím, šak prinajhošom premontujte z inej správkovej mašiny, hlavne aby som stihol nastúpiť na svoj vlak lebo inak sa bude musieť odrieknuť. Napokon sa mu podarilo tlmič nájsť a všetko dobre dopadlo, ale normálne ma po tom všetkom až brucho bolelo, ako keby som za všetko ja mohol.
Toto je to, že ľudia z prevádzky aj údržby robia pod dosť vysokým tlakom. A neustálym.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731242/
metal779: A tou "potrebou" to spravidla aj skončí a žiadna SJ sa nekoná. Dôvody som popísal nižšie. Hovorím, dielenskí pracovníci by mali mať sami zvrchované právo a možnosť sa rozhodnúť, kedy potrebujú ísť "von". Ako písal iron999, pre strojmajstra neustále zápasiaceho s nedostatkom bojaschopných respektívne vysokým stavom správkových strojov je akákoľvek snaha o odstavenie rušňa na opravu čosi ako červená farba na býka. Nemá čo dať na vlaky, čaruje, kombinuje ako Kasparov a odrazu mu zavoláš, že mu pre "hlúposť" odstavuješ ďalšiu mašinu. Nech je akýkoľvek kamarát, v tú chvíľu začne po tebe neraz do nepríčetnosti ziapať, prípadne tresne telefón. Jediné, čo je ochotný riešiť, keď už kdesi na štreke s vlakom plným ľudí na totálku skapem. Je ale toto riešenie?
Pokiaľ by existovala možnosť, že v podobných prípadoch, keď prevádzke neumožní ťahať horu k Mohamedovi ale môže radšej vycestovať Mohamed k hore, určite by sme toto všetci privítali a aj tí strojmastri by mali lepší spánok. Opakujem, pre prevádzku je viac ako dôležité, ak rušeň, pokiaľ sa len dá, nemusí vypadnuť z obehu. A dovolím si povedať, že tých 80% bežných závad by sa dalo opravovať ambulantne.
Ja sa obávam, že ľudia okolo GR o týchto našich problémoch ani nevedia.. preto ako píšem.. je schránka pre podnety, návrhy a pripomienky..
Pokiaľ by existovala možnosť, že v podobných prípadoch, keď prevádzke neumožní ťahať horu k Mohamedovi ale môže radšej vycestovať Mohamed k hore, určite by sme toto všetci privítali a aj tí strojmastri by mali lepší spánok. Opakujem, pre prevádzku je viac ako dôležité, ak rušeň, pokiaľ sa len dá, nemusí vypadnuť z obehu. A dovolím si povedať, že tých 80% bežných závad by sa dalo opravovať ambulantne.
Ja sa obávam, že ľudia okolo GR o týchto našich problémoch ani nevedia.. preto ako píšem.. je schránka pre podnety, návrhy a pripomienky..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731240/
Áno. Ako hovorím, súčasný systém je úplne zlý a dopracovalo sa to tam, kde to je. Bude to chcieť veľmi razantné (a možno sprvoti aj bolestivé) zmeny, inak môžme takú železnicu a dopravu, akú robíme teraz, zabaliť a ísť sa radšej hrať na pieskovisko.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731238/
man163 : s tými zápismi do KO by som to takto nebral. X kolegov, vrátane mňa, keď nájdeme čas (chuť by aj bola), a toho je pri bláznivých preskačkách z rušňa na rušňa veľmi málo, píšeme do knihy opráv doslova romány na počkanie, ako sa správa rušeň, nie len sklzovka. Presné, a podrobné informácie, kedy prepína/neprepína na hornú 100Hz, kedy začína odbudzovať, dokonca si dávame aj tú námahu, a odsledujeme presné hodnoty kotevných a budiacich prúdov, pomerového ťahu atď. Dovolím si tvrdiť, že výsledok je nulový. Samozrejme, nehovorím že je to chyba vás elektronikov, bože chráň. To je dlhá cesta, aby ste vy vôbec dostali mašinu do rúk. Strojmajster na pošle do horúcich pekiel, keď si prečíta takéto romány a len veľmi neochotne pristaví "dobrú" mašinu do dielne (však ide, tak čo??), k dielmajstrovi sa tú knihu aj bojím odniesť, pomaly aby som chodil ozbrojený, a potom sa možno dostane aj k vám, elektronikom, Prečítate si, premeriate, a verím že prácu neodfláknete. Lenže, ako ste sám napísal, mašinka v depe neprejaví ani jednu z tých závad, a keďže aj keby ste mali chuť poslať ju na skúšobnú jazdu, dostanete odmietavú odpoveď, lebo je to drahé. Takže, neostáva nič iné napísať len "v RD sa neprejavilo" - veta, ktorá väčšinu kolegov vytočí do nepríčetnosti, alebo znechutí tak, že nabudúce sa na to zvysoka vykaká, a nenapíše nič, hoci bude mašina aj skapíňať....takáto je realita a takto sa to všetko dopracovalo do
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731237/
Moje riešenie veci, a to som písal už dávno, by bolo nasledovné:"Vytiahnuť" elektronikov, ale aj elektromechanikov zo skúšobne a dielne viac von, vytvoriť z vás akúsi motorizovanú pohotovostnú jednotku. Bez srandy. Vybaviť vás modernou prenosnou meracou technikou, dať k dispozícii služobné auto, samozrejmosťou by mal byť trvale platný transparentný vstup na stanovište HDV. Dať slobodu rozhodovania a určitú voľnosť bez nutností štósu papierovačiek a povolení dielmajstrom počnúc, spravcom galaxie končiac v prípade, že potrebujete ísť do terénu a oskúšať si niečo. Prosto zavolá mi rušňovodič, strojmajster.. usúdim, že mašinu zbytočne ťahať sem, zbalím vercajg, odpípnem sa a idem z depa na pol dňa von.
Už len preto, že sa mi zdá choré, ak kvôli vadnému relátku so zaoxidovanými kontaktmi, sa rušeň ako neschopný ťahá 200 km na studeno na opravu do depa, ktorá samotná trvá možno 5 minút, ale vráti sa do obehu po 3 dňoch. Ak uvážime, že tam miesto neho treba navážať novú mašinu, ktorá zas inde môže chýbať, príde mi oveľa ekonomickejšie, že tam vycestujete vy vrámci služobnej cesty a mašinku opravíte počas prestoja v obratovej stanici. Ďalšia vec, pokiaľ nemôžte byť vždy a všade na rušni, vybaviť rušňovodičov mobilnými telefónmi s priamym kontaktom na vás, čo by umožnilo, že aj z dielne skrz telefón sa môžte pýtať na veľmi konkrétne veci, ktoré vám môžu rušňovodiči odsledovať a v reálnom čase zdeliť. Samozrejmosťou by malo byť primerané finančné ohodnotenie a motivujúca čiastka navyše, teda vyššie prémie hlavne za činnosť "nad rámec" povinností, teda napríklad aj za to, ak sa vám podarí mašinku opraviť mimo depa bez dopadu na narušenie obehov, plnenia GVD. Lebo úprimne.. to čo sa ušetrí na návoze, strojnej ceste, nech ide aspoň čiastočne opravárom. Zaslúžia si. Nech vidia jasnú motiváciu robiť servis pružne, pohotovo a vrámci možností čo najviac ambulantne.
Nie každému by možno toto vyhovovalo, mnohí dielenskí pracovníci majú radi svoj "klídeček". Ale myslím si, že toto je jediná možná cesta a riešenie ako do budúcnosti súčasný alarmujúci stav poruchovosti HDV zlepšiť.
Generálny riaditeľ vytvoril schránky pre pripomienky a zlepšovacie návrhy, ak sa vám aspoň čo-to z toho pozdáva, do toho! Ja mu za vás písať nechcem ani nemôžem.
Už len preto, že sa mi zdá choré, ak kvôli vadnému relátku so zaoxidovanými kontaktmi, sa rušeň ako neschopný ťahá 200 km na studeno na opravu do depa, ktorá samotná trvá možno 5 minút, ale vráti sa do obehu po 3 dňoch. Ak uvážime, že tam miesto neho treba navážať novú mašinu, ktorá zas inde môže chýbať, príde mi oveľa ekonomickejšie, že tam vycestujete vy vrámci služobnej cesty a mašinku opravíte počas prestoja v obratovej stanici. Ďalšia vec, pokiaľ nemôžte byť vždy a všade na rušni, vybaviť rušňovodičov mobilnými telefónmi s priamym kontaktom na vás, čo by umožnilo, že aj z dielne skrz telefón sa môžte pýtať na veľmi konkrétne veci, ktoré vám môžu rušňovodiči odsledovať a v reálnom čase zdeliť. Samozrejmosťou by malo byť primerané finančné ohodnotenie a motivujúca čiastka navyše, teda vyššie prémie hlavne za činnosť "nad rámec" povinností, teda napríklad aj za to, ak sa vám podarí mašinku opraviť mimo depa bez dopadu na narušenie obehov, plnenia GVD. Lebo úprimne.. to čo sa ušetrí na návoze, strojnej ceste, nech ide aspoň čiastočne opravárom. Zaslúžia si. Nech vidia jasnú motiváciu robiť servis pružne, pohotovo a vrámci možností čo najviac ambulantne.
Nie každému by možno toto vyhovovalo, mnohí dielenskí pracovníci majú radi svoj "klídeček". Ale myslím si, že toto je jediná možná cesta a riešenie ako do budúcnosti súčasný alarmujúci stav poruchovosti HDV zlepšiť.
Generálny riaditeľ vytvoril schránky pre pripomienky a zlepšovacie návrhy, ak sa vám aspoň čo-to z toho pozdáva, do toho! Ja mu za vás písať nechcem ani nemôžem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731236/
Trošku tu vzniklo nedorozumenie asi. K tomu, čo bolo začiatkom marca.. je pravda, že som pociťoval hnev, keď nám rušeň 3x po sebe vyhorel a možno so povedal niečo nie príliš vyberané. Každopádne nikoho som neponížil ani neodsúdil. To, že sa kolega acella nechal emočne uniesť, je fakt, sám to neskôr úprimne oľutoval. Pravda je ale taká, že rušeň jazdil so závadou, ostával neschopný s vlakmi, robil dlhé týždne zlobu a keď som sa pýtal kolegu z Košíc (čo s ním viezol po oprave Os 7820 a opäť zadymil) na detaily, povedal mi, že nie je vôľa u vás s tým dačo robiť. To už bolo na mňa priveľa a aj keď je pravda, že info som dostal sprostredkovane, nemal som mu dôvod neveriť a sopka mierne vybuchla.
Aby som to už konečne sformuloval presne a jasne;
Kameňom úrazu teda nie je to, žeby ste to nevedeli alebo nechceli opraviť, ale to, že nám-vám chýbala v prípade 162.006 akákoľvek spätná väzba. Prosto mašinu, s ktorou jazdíme po Liptove nám dávalo dokopy vzdialené depo a po oprave ju "okolo chalupy" zabiehali košickí rušňovodiči, ktorí nevedeli posúdiť, čo ten rušeň robí, ako sa správa a čo na ňom bolo treba vyladiť. A v podstate im na tom ani príliš nezáležalo, keďže to nebola ich mašina. To je asi tak, ako keď si dám auto do servisu, vyladiť motor, nastaviť predstihy a pod. a potom pošlem na skúšobnú jazdu švagrinú, nech mi zhodnotí, či auto je opravené dobre.
Preto som ja osobne za Žilinu, lebo tu je dobrá komunikácia, sám náš vedúci komunikuje s dielňou, ako som písal, je v jeho silách vybaviť pre elektronikov aj skúšobku vrámci traťového výkonu, rušeň je tu doma, lepšie sa tu vytvára spätná väzba, čo je pre úspech veci úplný základ. Aj tak nevedia stále na závadu prísť, čiže viem, že to nie je vôbec sranda.
Akú máte, či skôr nemáte spätnú väzbu s košickými rušňovodičmi vy a ako sa to zhoršilo oproti minulosti, to ja už posudiť neviem ani si to netrúfam hodnotiť. Ak je pravda, čo píšete, je to celé zlé a je mi vás úprimne ľúto. Bez odozvy, bez spomenutej spätnej väzby sa robota kvalitne a k spokojnosti všetkých odviesť nedá.
Ale keď už sme pritom, ak ste pozorne čítali to, čo som tu písal pred mesiacmi.. tak sám som sa vás zastal a strieľal do vlastných radov v tom, že častokrát skrz vlastnú pohodlnosť a nezáujem do KO píšeme, neúplné, nepresné alebo protichodné zápisy, podľa ktorých je doslova niekedy až nemožné chybu v podmienkach depa odhaliť a opraviť. Systém a podmienky v akých pracovníci údržby opravujú vozidlá, je podľa mňa úplne nevyhovujúci.
Opakujem ešte raz.. neodsudzujem ľudí, neznevažujem ich skúseností, ale ak mám k dispozícii osciloskop, nejaké tie meráky a podľa troch nejasných slov v knihe opráv mám v podmienkach depa odhaliť a vyladiť niečo čo sa prejavuje iba na trati, aj to len sporadicky, občas, niekomu aj vôbec... tak to radšej by som ihlu v kope sena hľadal.
Aby som to už konečne sformuloval presne a jasne;
Kameňom úrazu teda nie je to, žeby ste to nevedeli alebo nechceli opraviť, ale to, že nám-vám chýbala v prípade 162.006 akákoľvek spätná väzba. Prosto mašinu, s ktorou jazdíme po Liptove nám dávalo dokopy vzdialené depo a po oprave ju "okolo chalupy" zabiehali košickí rušňovodiči, ktorí nevedeli posúdiť, čo ten rušeň robí, ako sa správa a čo na ňom bolo treba vyladiť. A v podstate im na tom ani príliš nezáležalo, keďže to nebola ich mašina. To je asi tak, ako keď si dám auto do servisu, vyladiť motor, nastaviť predstihy a pod. a potom pošlem na skúšobnú jazdu švagrinú, nech mi zhodnotí, či auto je opravené dobre.
Preto som ja osobne za Žilinu, lebo tu je dobrá komunikácia, sám náš vedúci komunikuje s dielňou, ako som písal, je v jeho silách vybaviť pre elektronikov aj skúšobku vrámci traťového výkonu, rušeň je tu doma, lepšie sa tu vytvára spätná väzba, čo je pre úspech veci úplný základ. Aj tak nevedia stále na závadu prísť, čiže viem, že to nie je vôbec sranda.
Akú máte, či skôr nemáte spätnú väzbu s košickými rušňovodičmi vy a ako sa to zhoršilo oproti minulosti, to ja už posudiť neviem ani si to netrúfam hodnotiť. Ak je pravda, čo píšete, je to celé zlé a je mi vás úprimne ľúto. Bez odozvy, bez spomenutej spätnej väzby sa robota kvalitne a k spokojnosti všetkých odviesť nedá.
Ale keď už sme pritom, ak ste pozorne čítali to, čo som tu písal pred mesiacmi.. tak sám som sa vás zastal a strieľal do vlastných radov v tom, že častokrát skrz vlastnú pohodlnosť a nezáujem do KO píšeme, neúplné, nepresné alebo protichodné zápisy, podľa ktorých je doslova niekedy až nemožné chybu v podmienkach depa odhaliť a opraviť. Systém a podmienky v akých pracovníci údržby opravujú vozidlá, je podľa mňa úplne nevyhovujúci.
Opakujem ešte raz.. neodsudzujem ľudí, neznevažujem ich skúseností, ale ak mám k dispozícii osciloskop, nejaké tie meráky a podľa troch nejasných slov v knihe opráv mám v podmienkach depa odhaliť a vyladiť niečo čo sa prejavuje iba na trati, aj to len sporadicky, občas, niekomu aj vôbec... tak to radšej by som ihlu v kope sena hľadal.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731233/
Pre 362.001 :Ono je to vsetko o ludoch.Zaciatkom marca ste tu niektory nevedeli elektronikom v Kosiciach prist na meno,ked bol cirkus okolo 162 006.Aj ked maslo na hlave mal niekto iny.Ked sa Vam ale clovek snazi pomoct a napise do knihy oprav aby ste napriklad zistili pocas jazdy ako sa chova sklzova ochrana ,so zazracnym slovickom prosim,tak som dostal odpoved od rusnovodica, aby som nespekuloval a opravil rusen.Lenze ako ked v depe sa to neda a ist s rusnom na skusobnu jazdu dnes stoji vela penazi.Je nas malo , roboty stale pribuda.Kosicky rusnovodici kedysi davno mali vybudovane cejkom fajn vztahy s nami elektronikmi a malo to pozitivny vztah pre funkcnost rusnov.Ak mohli vzdy prisli osobne povedat ako sa rusen choval a my sme sa ich vedeli opytat co sme potrebovali vediet ohladom rusna.Dnes uz nepride nikto.Stary uz nerobia a mladi asi nemaju cas ,alebo nechcu.Trpia tym opravy.Ak citam Vase ponosy napriklad na lenivost niektorych rusnoch,musim povedat ze vo vacsine pripadov pojde urcite o zasah sklzovej ochrany.Ta obmadzuje prud napriklad niektorej MS.Ale to sa opat tazko opravuje ak neviem podrobnosti.Kosicke rusne maju v skrini elektroniky vlepeny navod ako urcit vadnu os.Takze vsetko je to o komunikacii medzi nami.Inac v Prerove som uz bol.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731212/
Pohotovostní loko 162.046-7 přepravuje loko 750.042-4 z depa Česká Třebová do depa Olomouc
https://www.youtube.com/watch?v=u8D8xE49LXo
https://www.youtube.com/watch?v=u8D8xE49LXo
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731183/
man163: Úprimne, nestojím o takúto debatu, k ničomu to nevedie. Už sa to tu X-krát pretriaslo a nemalo to zmysel.
Snažil som sa to napísať diplomaticky, hoc teda nemám istotu, ako to bolo pochopené. Pokiaľ ide o robotu, nedovolil by som si povedať, že sa na košickom pracovisku nevyznáte, netvrdím, že to neviete, ostanem pri tom, že sa snažíte a usilujete a robíte si svoju prácu najlepšie ako viete. Ak si cez to všetko môžem na základe výsledného produktu vybrať, som za to, aby "mi" rušeň nastavila Žilina. Ak by sa dalo, tak rovno Přerov. Nehľadajte v tom zaujatosť ani nič podobné.
Uzavriem to takto, že ak sú mi sympatickejšie a na nosenie pohodlnejšie tenisky od Nike, tak uprednostním značku Nike. A to neznamená, že trebárs Adidasy sú hneď zlé.
PS: Skúsenosti vám rozdávať nemôžem, nakoľko nie som pracovník diagnostického pracoviska a sám som na regulačnej karte v živote nenastavil ani jediný trimer. Ak sa úprimne chcete zdokonaľovať, treba klopať na iné dvere a zájsť trebárs do toho Přerova.
Snažil som sa to napísať diplomaticky, hoc teda nemám istotu, ako to bolo pochopené. Pokiaľ ide o robotu, nedovolil by som si povedať, že sa na košickom pracovisku nevyznáte, netvrdím, že to neviete, ostanem pri tom, že sa snažíte a usilujete a robíte si svoju prácu najlepšie ako viete. Ak si cez to všetko môžem na základe výsledného produktu vybrať, som za to, aby "mi" rušeň nastavila Žilina. Ak by sa dalo, tak rovno Přerov. Nehľadajte v tom zaujatosť ani nič podobné.
Uzavriem to takto, že ak sú mi sympatickejšie a na nosenie pohodlnejšie tenisky od Nike, tak uprednostním značku Nike. A to neznamená, že trebárs Adidasy sú hneď zlé.
PS: Skúsenosti vám rozdávať nemôžem, nakoľko nie som pracovník diagnostického pracoviska a sám som na regulačnej karte v živote nenastavil ani jediný trimer. Ak sa úprimne chcete zdokonaľovať, treba klopať na iné dvere a zájsť trebárs do toho Přerova.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731083/
Pre 362001 :Neda mi nereagovat na Vas prispevok.Pracujem u elektronikov na persingoch od roku 1989 v Kosiciach.Rad by som sa este zdokonalil a preto by som sa chcel opytat akyze to grif a skusenosti v urcitych veciach mi este chybaju.Rad sa poucim.Dakujem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731053/
Pre 362001 :Neda mi nereagovat na Vas prispevok.Pracujem u elektronikov na persingoch od roku 1998 v Kosiciach.Rad by som sa este zdokonalil a preto by som sa chcel opytat akyze to grif a skusenosti v urcitych veciach mi este chybaju.Rad sa poucim.Dakujem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731052/
Inak ono keď po košickej EM-ke opakovane zlostil ten nešťastný kotvák a následne rozmlátilo vetrák, boli sme si vrámci opráv dačo na rušni v tamojšom depe porobiť a nemôžem povedať jedno krivé slovo na Košičanov, žeby sa nesnažili. Mali to tam pekne rozhádzané, dokonca mi sami ukázali nedostaky (prerazené prvky na Unipulze a pod..), ktoré prezmenu oni odhalili po predošlej oprave v Žiline a neostávalo mi tam iné ako im dať za pravdu. Čiže povedať, kto robí lepšie, sa ani objektívne nedá.. je to vždy akási subjektívna pingpongovačka.
Ja by som povedal, že Košice si to isto nedovolia flákať, snažia sa, robia ako najlepšie vedia, len im ešte zatiaľ na tieto rušne chýba v určitých veciach gríf a skúsenosti.. preto som osobne radšej, keď to spravia u nás.
Ja by som povedal, že Košice si to isto nedovolia flákať, snažia sa, robia ako najlepšie vedia, len im ešte zatiaľ na tieto rušne chýba v určitých veciach gríf a skúsenosti.. preto som osobne radšej, keď to spravia u nás.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731024/
Elektronici nech len prídu na výlet, aj kávu im spravím. Našli sa na rušni prekakance? Dalo by sa byť aj konkrétnejší, či je to radšej na internú komunikáciu? Každopádne ak je to tak, potom som dvojnásobne rád, že sa vedúcemu podarilo vybaviť pre rušeň tú M-ku v Žiline.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731022/
Bingo chlapci,uhádli ste. EM na 006 bude ukončená dnes okolo obeda.Bolo tam zistených zopár takých ehm, ako by som to povedal . . . prehmatov a podobných nedorobkov. Ale to sa môže stať každému. Žiadne depo nerobí dokonale a v tom druhom budú na to prvé vždy nadávať. Ale musím tentoraz priznať, že úroveň opráv na týchto strojoch ZSSK dosť poklesla. Predpokladám, že ešte pôjdu elektronici s Vami na výlet, lebo v depe sa prechod na hornú stovku naozaj nedá zistiť. 135 bude mať okrem iného opravenú aj "klávesnicu", tak hádam bude chvíľu pokoj.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/731021/
Neviem, chyba podľa mňa môže byť buď v meraní a nesprávnom vyhodnotení prúdov, alebo v samotnej regulačnej slučke budenia na niektorej karte EDYNu 22.. čo je najhoršie, závada sa objavuje sporadicky.. rušeň občas ide, občas nie.. teda môže ísť o nejaký studený spoj na karte, na konektore a medzikartových spojoch.. ťažko povedať..
Tu je aj moje video, ako sa to prejavuje počas jazdy. Sklzovka s tým tentoraz nemá nič.
https://www.youtube.com/watch?v=Zwal4ZRxcHM