Širokorozchodné trate na Slovensku
Vitajte priatelia. V tejto diskusii nadviažem na reportáž "Široké depá". ŠRT je mojou srdcovou záležitosťou. Pracujem na nej 12 rokov od Hanisky pri Košiciach po výh. Červený Dvor. Momentálne je mojou základňou vrcholová výhybňa Slančík. Sme tu taká veľká rodina, poznáme sa skoro všetci - rušňovodiči, výpravcovia, výhybkári, traťováci. Všimol som si, že veľa členov Vlaky.net má veľké poznatky o histórii, fungovaní i vozidlách tejto, až na výnimky, výhradne "nákladnej" trati. Myslím, že tu je ideálny priestor sústrediť naše poznatky aj ostatným záujemcom. Ja sám môžem poskytnúť zopár údajov a to, čo momentálne neviem, vám môžem zistiť do niekoľkých dní. Bude mi potešením, keď sa stretneme u mňa v práci a rád vás zoznámim so skvelými ľuďmi, ktorí na ŠRT pracujú. Niektorí sú tiež členmi Vlaky.net.
Zaujímavé odkazy:
Širokorozchodné trate na Ukrajine
http://www.youtube.com/user/Chelemendik?feature=mhum#p/u/13/gkkfNpq1CSo
ako by sa prepočítavalo medzi 4 krajiny a samozrejme Rakúsko by si to muselo zaplatiť z iných zdrojov tak ako to chcela aj slovenská vláda.....
no a samozrejme strata tovarových tokov ak by naozaj ŠRT išla cez Madarsko aj to si započítal......a tým stratu pre nákl dopravcov ktorí budú pôsobiť v buducnosti...
a tak ako si kritizoval že čo bude o 50 rokov ...tak ako to tých vlakov môže byť tolko čo píše agentúra môže byť ich menej ale aj viac.......a podla,odhadov iných odborníkov tovar v azijských prístavov jednoducho je a počet vlakov je realny a teda aj návratnosť možná nielen formou nových prac.miest
Tá suma je vzhľadom na zamestnanosť priam až neuveriteľne šialene extrémne prehnaná. Už sme to tu raz počítali - ak by bol počet nových pracovných miest v súvislosti so ŠRT približne taký, ako tvrdil Zámčan, pri citovanej dotácii z verejných zdrojov by to znamenalo vyše milióna EUR na jedno pracovné miesto. Pre porovnanie - podpora tvorby pracovných miest pre automobilky stála štátnu kasu približne 30 tisíc EUR na jedno pracovné miesto. A viac než 30 násobok dotácie na pracovné miesto oproti už aj tak prehnane štedro podporeným automobilkám je naozaj šialenstvom...
no a z tej novinovej správy je to jasný len úryvok...a len tak mimochodom ked už provokuješ donedávna ste tvrdili že tá agentúra je smiešna prorusky zaplatená že ani nevie čo píše ak však začne písať vo vašom duchu už je objektívna?......
vôbec sa z toho úryvku nedá dať nejaký jednoznačný záver tak ako ho VY prezentujete.
emecký poradca tvrdí, že zaujímavým by sa pre investorov stal v prípade, ak by na našli financie z eurofondov vo výške pol miliardy eur a k nim by sa pridali nenávratné dotácie od zúčastnených krajín vo výške 2,9 miliardy eur. Napríklad Rakúsko však neráta, že by do projektu prispelo zo štátnych prostriedkov.
takže splinter nie len od SR.....a tá suma vzhladom na zamestnanosť sa mi nezdá tak obrovská......ako môžu byť benefity v podpore zamestnanosti do budúcnosti.Ale v pohode ak študia realizovatelnosti presvedčí Rusov aby jeu nestavali tak to bude všeobecná spokojnosť...ale ak presvedčí Putina s Orbánom o opaku môžete sa svojimi "odbornými "argumentmi schovať