Širokorozchodné trate na Slovensku
Vitajte priatelia. V tejto diskusii nadviažem na reportáž "Široké depá". ŠRT je mojou srdcovou záležitosťou. Pracujem na nej 12 rokov od Hanisky pri Košiciach po výh. Červený Dvor. Momentálne je mojou základňou vrcholová výhybňa Slančík. Sme tu taká veľká rodina, poznáme sa skoro všetci - rušňovodiči, výpravcovia, výhybkári, traťováci. Všimol som si, že veľa členov Vlaky.net má veľké poznatky o histórii, fungovaní i vozidlách tejto, až na výnimky, výhradne "nákladnej" trati. Myslím, že tu je ideálny priestor sústrediť naše poznatky aj ostatným záujemcom. Ja sám môžem poskytnúť zopár údajov a to, čo momentálne neviem, vám môžem zistiť do niekoľkých dní. Bude mi potešením, keď sa stretneme u mňa v práci a rád vás zoznámim so skvelými ľuďmi, ktorí na ŠRT pracujú. Niektorí sú tiež členmi Vlaky.net.
Zaujímavé odkazy:
Širokorozchodné trate na Ukrajine
aby som to ukončil pravda sa ukáže ak naozaj Orban sa s Rusmi dohodne. Ani maďari nemajú zdroje aby si mohli bez pomoci bánk stavať čo sa im zachce.......takže ak Figel tvrdí že banky neveria projektu dokedy neuvidia zvýšené objemy tovaru uvidíme či to bude platiť aj v prípade Maďarska.
čo potom.....čo ak s pomsty aj ruda do Čiech bude jazdiť cez Maďarsko.......
ak sa nič stavať nebude zostane naozaj možnosť aj pre prekladiská v Dobrej čo by bolo pre nás najlepšie riešenie ....ale náš zaujem nie je ruský zaujem
Ale keby sa aj skutočne jednalo o celých 1000 nových pracovníkov, problém je trochu inde - pri uvažovanej účasti štátu v sume 2,5 miliardy EUR by to znamenalo, že na vytvorenie jediného pracovného miesta by mal štát dať 2,5 milióna EUR. Čo je naozaj extrémne vysoká suma...
..sám si napísal že ostatné komodity sú slabé... tak ich tam dotiahnime! ale nie, všetko čo ŽSR dokáže je osádzanie pomalých jázd a pomalé budovanie koridoru..... ako bolo viac krát povedané potom sa čudujme že všetko vozia kamióny navyše ak treba niečo odviezť cestnou dopravou do MR tak z KE to ide veľmi ľahko....
na normálnom rozchode prečo by mal niekto prísť o prácu Cargo dnes vozí cez Čiernu rudu tá sa bude prekladať tak či tak v Čiernej ostatné komodity sú mizivé.....
ja tie čísla môžem len odhadovať ale myslím si že okolo 1000
pričom treba odrátať koľko zamestnancov príde o robotu na NR, žsr klesnú tržby z dopravy po nr ale budú potrebovať aj tak stále toľko isto ľudí ...
"čo ak s pomsty aj ruda do Čiech bude jazdiť cez Maďarsko"
Nevozí sa ruda náhodou z Ukrajiny? Tá asi o žiadnu "pomstu" stáť nebude.