RegioJet a.s.
Vážna konkurencia železnice?
---
RegioJet a.s. (VKM: RJ) je provozovatel osobní železniční dopravy v České republice, sídlící v Brně. (...) 27. prosince 2010 RegioJet získal devítiletou smlouvu se slovenským ministerstvem dopravy na dotovanou vlakovou dopravu na trati z Bratislavy do Komárna přes Dunajskou Stredu od 4. března 2012.
Viz: RegioJet - Wikipedie
Zbyněk
Gorila ked už rozdavaš rozumy aspoň si naštudovat problematiku s financovanim ....napr. vykony vo verejnom zaujme.,vlaky na komerčne riziko,system preplacania socialnych zliav atd
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818992/
je smutné že sa stále najdu osoby ktoré tu budu donekonečna omieľať svoju mantru o vyzobávaní hrozienok....kedy sa konečne skončí exhibícia neznalosti,natvrdlosti a neschopnosti niečo si zistiť o dannej problematike ???
363-157,vetrík : RJ Vám poriadne leží v žalúdku....ale ani trochu Vás neserie,že kus hajzelrúry do kredenca stojí 500 evri,alebo kus plechu na pluh stojí toľko,ako keby bol vyrobený v Ruskom kozmickom inštitúte..... že sa doslova presieraju peniaze Vám nevadí.....ale že kvôli RJ sa budu zatvárať lokálky,kravy prestanu dojiť a sliepky prestanu sa znášať....
363-157,vetrík : RJ Vám poriadne leží v žalúdku....ale ani trochu Vás neserie,že kus hajzelrúry do kredenca stojí 500 evri,alebo kus plechu na pluh stojí toľko,ako keby bol vyrobený v Ruskom kozmickom inštitúte..... že sa doslova presieraju peniaze Vám nevadí.....ale že kvôli RJ sa budu zatvárať lokálky,kravy prestanu dojiť a sliepky prestanu sa znášať....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818977/
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818975/
Fikcia:
Očakáva sa, že na stretnutí dopravcov v Strečne 27.4.2017 vystúpi zástupca RJ a oznámi, že trať Humenné - Stakčín preberá bez dotácií a bude trojnásobná kapacita spojov. V staniciach a zastávkach vybuduje kryté, strážené bezplatné parkoviská. Preprava bude pre všetkých nad 11 rokov bezplatná. Ale ministerstvo s tým nebude súhlasiť, iba za podmienky, že prijme dvojnásobnú dotáciu za vlaky vo verejnom záujme, ako mala doteraz ZSSK. Ale nakoľko R.J. S dotáciou nebude súhlasiť, ostane všetko po starom!!!
Očakáva sa, že na stretnutí dopravcov v Strečne 27.4.2017 vystúpi zástupca RJ a oznámi, že trať Humenné - Stakčín preberá bez dotácií a bude trojnásobná kapacita spojov. V staniciach a zastávkach vybuduje kryté, strážené bezplatné parkoviská. Preprava bude pre všetkých nad 11 rokov bezplatná. Ale ministerstvo s tým nebude súhlasiť, iba za podmienky, že prijme dvojnásobnú dotáciu za vlaky vo verejnom záujme, ako mala doteraz ZSSK. Ale nakoľko R.J. S dotáciou nebude súhlasiť, ostane všetko po starom!!!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818967/
Súhlasím, že systém vlkm je určitým podielom zodpovedný za vyťaženie vlakov a rušenie lokalok, bohužiaľ na SK sa zrejme vrecko bude ešte stencovat, zrušia sa ďalšie vlaky a župy budú musieť platiť autobus, na ktorý nedajú peniaze a tak sa vlak busom nenahradí. Tento prístup smeruje takisto k likvidácii tratí. Humenné Stakcin, tam ľudia ešte ako tak jazdia vlakom, ale aký súkromník tam príde, keď ŽSR trvalo min POL ROKA odstrániť 10 cez priecestie v Snine a celkovo je trať nekonkurencna rýchlosťou voči vedľajšej ceste. Do tej trate by sa najskôr muselo investovať, zvýšiť rýchlosť obnoviť zastávky a potom možno o ňu prejaví záujem súkromník. Ale už to bude stáť istý balík vlkm, ktorý sa možno bude zvyšovať. A to pri celkovej politike znamená ubratie inde.
Zamcan, terajšia situácia určite nie je ideálna. Ťažko RJ zavedie vlaky do Luhačovic, keď ťa majú objednávku CD a trasa do Ostravy je z väčšej časti spoločná. Podobne sa CD nevzdali vlakov do Žiliny cez Ostravu a aj vlaky do Puchova majú časť spoločnú s vlakmi do Ostravy. V konečnom dôsledku ti kapacitu zaberajú vláčiky s dva a pol vozňami a SZDC trať nerozšíri.
Zamcan, terajšia situácia určite nie je ideálna. Ťažko RJ zavedie vlaky do Luhačovic, keď ťa majú objednávku CD a trasa do Ostravy je z väčšej časti spoločná. Podobne sa CD nevzdali vlakov do Žiliny cez Ostravu a aj vlaky do Puchova majú časť spoločnú s vlakmi do Ostravy. V konečnom dôsledku ti kapacitu zaberajú vláčiky s dva a pol vozňami a SZDC trať nerozšíri.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818963/
No tak na to sa predsa vyhlasujú súťaže na zabezpečenie dopravy a výška vysúťaženej dotácie závisí od lukratívnosti trate..na hlavnej trati to bude malá suma, na vedľajšej trati to bude viac...súkromník odvezie vlaky v hodinovom takte aj na poslednej lokálke, keď dostane zaplatené...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818959/
Samozrejme že za dotacie bude aj sukromnik alebo lepšie akykolvek dopravca jazdit hocikde.....ibaže o tom tu pišem ked siet rozkuskujeme niekde dotacia vyjde menej ale určite aj niekde niekolkonasobne viac a to bude znamenat koniec.
Pišem to tu už niekolko rokov nahradili plnohodnotne autobusy zrušene vlaky? Ako je možne že aj tam kde sa zrušili vlaky poklesol počet v autobusoch.....jednoznačne prechod na individualnu dopravu...to je vysledok všetkych pseudoreforiem na železnici a celkovo vo verejnej doprave.
Samozrejme na lokalkach je problem GVD mantra vlkm ktora má tiež výrazny podiel na počtoch cestujucich.Nech je to už ako chce pokial nebude jednotny objednavatel verejnej dopravy samozrejme aj s výraznymi kompetenciami tak sa nepohneme.Takže novy system premysleny čo chceme a načo máme a potom riešme kadekoho kto chce vstupit do systemu.
Len tak na okraj aj v Cechach je stále problem s Jančurovymi vlakmi bez dotací.....vopcha sa na trasu kde jazdia dotovane vlaky ale nie je schopny zabezpečit celu dopravu resp. CD maju uzatvorenu zmluvu .Jančura nastavi nizke ceny cestujuci prejdu samozrejme k nemu a CD maju okamžite problem lebo savzvýšila potreba navyšit dotaciu alebo rušit vlaky.....jevto hra na velmi tenkom lade zdanlive šetrenie peňazi môze vyustit po čase do menej spojov a dokonca aj vyššich cien pokial bz sa CD stiahli.Doteraz CD sa nestiahli a tym padom jevsituacia pre cestujuceho v Cechach idealna ibaže my už mame skusenost ako to môže dopadnut.....
Pišem to tu už niekolko rokov nahradili plnohodnotne autobusy zrušene vlaky? Ako je možne že aj tam kde sa zrušili vlaky poklesol počet v autobusoch.....jednoznačne prechod na individualnu dopravu...to je vysledok všetkych pseudoreforiem na železnici a celkovo vo verejnej doprave.
Samozrejme na lokalkach je problem GVD mantra vlkm ktora má tiež výrazny podiel na počtoch cestujucich.Nech je to už ako chce pokial nebude jednotny objednavatel verejnej dopravy samozrejme aj s výraznymi kompetenciami tak sa nepohneme.Takže novy system premysleny čo chceme a načo máme a potom riešme kadekoho kto chce vstupit do systemu.
Len tak na okraj aj v Cechach je stále problem s Jančurovymi vlakmi bez dotací.....vopcha sa na trasu kde jazdia dotovane vlaky ale nie je schopny zabezpečit celu dopravu resp. CD maju uzatvorenu zmluvu .Jančura nastavi nizke ceny cestujuci prejdu samozrejme k nemu a CD maju okamžite problem lebo savzvýšila potreba navyšit dotaciu alebo rušit vlaky.....jevto hra na velmi tenkom lade zdanlive šetrenie peňazi môze vyustit po čase do menej spojov a dokonca aj vyššich cien pokial bz sa CD stiahli.Doteraz CD sa nestiahli a tym padom jevsituacia pre cestujuceho v Cechach idealna ibaže my už mame skusenost ako to môže dopadnut.....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818948/
A čo keď žltý začne mať záujem aj o myjavskú trať, Štúrovo - Čata - Levice, Brezno - Jesenské, alebo aj Humenné -Stakčín. Potom mu nikto nebude môcť povedať, že si vyberá iba čerešničky. Jaj, prepáčte, už som sa zobudil, blbosť. Záujem iba o zlaté čerešničky!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818946/
Jenčik aku stratu generovali.....ved im štat daval dotacie......avako sa ukazalo konkretne nato Ostravsko vyška terajšich kompenzacii je vyššia ako predošla dotacia.Samozrejme ked to zoberieme z druhej strany že jazdi viac vlakov tak to je zase inak.
ibaže na Slovensku sa neda počitat s tym že by take niečo bolo možne ako navyšovat dotaciu balik peňazi sa zvāčšovat nebude lebo su aj tak tlaky na jeho stenčenie.
A ja si myslim že práve kuskovanie siete,dotacii môže viest k zvyšenym narokom čo sa na Slovenku bude riešit len nepopularnymi opatreniami včetne rušenia trati a vôbec to nemusi byť tak ze tam kde treba sa pridaju vlaky ako tu mnohi vypisujete,.,nejako zabudate že už toho na Slovensku mnoho nie je keďze už prebehlo masivne rušenie.Celkovy efekt môže byt že bude jazdit menej vlakov všade. Opät ako priklad primestska autobusova doprava opät si zoberme ako sa tam rieši vikendova doprava
ibaže na Slovensku sa neda počitat s tym že by take niečo bolo možne ako navyšovat dotaciu balik peňazi sa zvāčšovat nebude lebo su aj tak tlaky na jeho stenčenie.
A ja si myslim že práve kuskovanie siete,dotacii môže viest k zvyšenym narokom čo sa na Slovenku bude riešit len nepopularnymi opatreniami včetne rušenia trati a vôbec to nemusi byť tak ze tam kde treba sa pridaju vlaky ako tu mnohi vypisujete,.,nejako zabudate že už toho na Slovensku mnoho nie je keďze už prebehlo masivne rušenie.Celkovy efekt môže byt že bude jazdit menej vlakov všade. Opät ako priklad primestska autobusova doprava opät si zoberme ako sa tam rieši vikendova doprava
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818934/
To porovnanie predtým a teraz s Ostravou je nezmysel, každý totiž zoberie len kompenzácie, ale už nepočíta stratu, ktorú vtedy vlaky generovali, slovenskí študenti nepatrili do kompenzácii, viaceré vlaky končili v Ostravsko a nepokračovali do Navsi, pričom ten úsek je stratovejsi. Zároveň jazdí viac vlakov a služby pritiahli ďalších cestujúcich.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818917/
lacino.h : ako si si určite všimol...viackrát som v tomto bode napísal že nie som si tak celkom istý...a mohol by si mi napísať aj konkrétny zákon resp. paragraf ?? lebo čo som sa doteraz v tom lúskal tak som viac zamotaný ako predtým.....a ďakujem ti za usmernenie
a že ich to stojí viac ? ako som už písal.....prechod cestujucich z ciest na koľaje logicky nemôže byť zadarmo
"je štát povinný sa starať o ich rozvoj a aj o ich výkony" a taktiež o ich hospodárenie a zodpovedné nakladanie s majetkom.....ale na toto jaksik všetci radi zabudate.....prečo ??
nič nie je jednoduché...ale kým sa týmto zaklínadlom budeme oháňať....nikam sa neposunieme= mohli sme rovno ostať v socíku
Ondro : hlúpy,nesamostatný,a na štáte závislý volič je to,čo všetci politici chcú....a ako je vidieť u nás sa im to darí excelentne...žiaľbohu
a že ich to stojí viac ? ako som už písal.....prechod cestujucich z ciest na koľaje logicky nemôže byť zadarmo
"je štát povinný sa starať o ich rozvoj a aj o ich výkony" a taktiež o ich hospodárenie a zodpovedné nakladanie s majetkom.....ale na toto jaksik všetci radi zabudate.....prečo ??
nič nie je jednoduché...ale kým sa týmto zaklínadlom budeme oháňať....nikam sa neposunieme= mohli sme rovno ostať v socíku
Ondro : hlúpy,nesamostatný,a na štáte závislý volič je to,čo všetci politici chcú....a ako je vidieť u nás sa im to darí excelentne...žiaľbohu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818912/
350001-4: nájde sa konečne niekto kto pomenuje konkrétne dôvody že prečo ??
Na to je tu hafo odbornikov.
Na to je tu hafo odbornikov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818911/
gorila, kto Ti povedal že mu štát "nariaďuje" poskytovať nejaké zľavy. Jazdí na komerčnej báze a NEMUSÍ poskytovať akékoľvek zľavy. Ak bude mať zmluvu zo štátom MUSÍ poskytovať zľavy a MUSÍ ich mať aj vyrovnávané. Preto RJ kričí že chce český model kde sa MUSIA poskytovať zákonné zľavy všade a aj štát ich vyrovnáva. A samozrejme ich to stojí viac ako ich to stálo pri starom systéme podobnému nášmu.
Pokiaľ je železnica štátna (akcionár ŽSR,ZSSK a pod.je ministerstvo dopravy) je štát povinný sa starať o ich rozvoj a aj o ich výkony.
Nahradiť medzinárodné rýchliky nie je také jednoduché ako to vyzerá z toho žltého autobusu.
Pokiaľ je železnica štátna (akcionár ŽSR,ZSSK a pod.je ministerstvo dopravy) je štát povinný sa starať o ich rozvoj a aj o ich výkony.
Nahradiť medzinárodné rýchliky nie je také jednoduché ako to vyzerá z toho žltého autobusu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818910/
350001-4: V tom "sociku" vsak este stale sme - uvazovanim.
Desi ma vsak jedna vec, ze takto uvazuju mladi, ktori ten "socik" nezazili, resp. zazili v detskom veku a nikdy tym rezimom neboli zasadne ovplyvneni.
Preto povazujem devastaciu skolstva za omnoho nieco horsie s dlhodobym ucinkom, ako su cele zeleznice a priemysel na Slovensku.... A mozno je to umysel, aby ludia tupo posluchali a prilis nad tym neuvazovali.
Desi ma vsak jedna vec, ze takto uvazuju mladi, ktori ten "socik" nezazili, resp. zazili v detskom veku a nikdy tym rezimom neboli zasadne ovplyvneni.
Preto povazujem devastaciu skolstva za omnoho nieco horsie s dlhodobym ucinkom, ako su cele zeleznice a priemysel na Slovensku.... A mozno je to umysel, aby ludia tupo posluchali a prilis nad tym neuvazovali.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818909/
Jazdím do Prahy nejaký čas a vždy to bolo tak, že u štátnych stále niekto vymýšľal hlúposti. Najskôr mali sparnight, ale len na lezadlo, to bolo často rýchlo fuč, potom sa vypredali autobusy a nakoniec sa špekulovalo s akčnými jizdenkami a preukazmi, aby človeka nestala cesta domov majland, neskôr sa síce sparnight rozšíril na lôžka, no zase ich napadla povinnosť peciatkovat lístky, lôžko v prípade meškania priviezt len do Prahy namiesto Chebu a to už ľudí naštvalo tak, že presadili do áut alebo práve RJ. Ten ukázal, že sa ľudia nemusia báť cestovať v noci po sediačky, nemusí to stáť kopec peňazí a ani storno nemusí znamenať stratu minimálne tretiny hodnoty lístka. A teraz to zaklincovali štátne drahy tak, že lístky na Vianoce stoja od 2000 a to im nekúpi nikto, takže ľudia špekulujú, ako sa dostať domov za normálne peniaze. Taký RJ v pohode vypredal lôžka za 1000czk.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818908/
350001-4:
Sorry, sklzol som kterminologii tu diskutujucich. Argumentaciu na ich urovni.
Jasny dokaz toho, ze clovek je tvor stadovity a prebera model spravania sa ludi okolo seba.
Je pravda, ze mi RJ nie je sympaticky. Vyuziva len bordel v tejto krajine, co ho necti. A sprava sa tak aj doma.
Je vsak pravda, ak sa nic neriesi s inymi, preco by sa malo nieco riesit s nim?
Resp. neriesia sa daleko horsie veci, co vsak zacina byt o dalsom vyvoji tohoto statu.
Sorry, sklzol som kterminologii tu diskutujucich. Argumentaciu na ich urovni.
Jasny dokaz toho, ze clovek je tvor stadovity a prebera model spravania sa ludi okolo seba.
Je pravda, ze mi RJ nie je sympaticky. Vyuziva len bordel v tejto krajine, co ho necti. A sprava sa tak aj doma.
Je vsak pravda, ak sa nic neriesi s inymi, preco by sa malo nieco riesit s nim?
Resp. neriesia sa daleko horsie veci, co vsak zacina byt o dalsom vyvoji tohoto statu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818907/
a keď už je RJ žltý mor : nájde sa konečne niekto kto pomenuje konkrétne dôvody že prečo ?? čo protištátneho,protizákonneho,protispoločenského koná že je to mor,a treba nasadiť chemoterapiu a zničiť ho a ľudí chrániť pred ním ??? ďakujem za rozšírenie obzorov
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818905/
De_De : nie žeby som nečítal poriadne....ale by to chcelo nejaké jasné vyjadrenie Jančuru,lebo čo som našiel na naších a českých stránkach tak novinári z toho urobili celkom zaujímavý guláš...preto mi to teraz príde ako varenie z vody....
Zámčan : "a ja sa nebojím napísať janko chce s našim daňovým poplatníkom vychcať....."...ako ?? tým,že chce aby mu štát preplatil to čo mu zákonom nariaďuje ??? tak to je ale že doneba volajuca vychcávka (ak ovšem danné zákony správne chápem)...
Ondro : doteraz si mal dobré a vecné príspevky ale porovnávať Jančuru s Mečiarovskými,SNS-sáckymi a Smeráckymi privatizérmi,ktorý XYZ firiem priviedli na hunt,veľa ľudí na dlažbu a bez prisatia na štátny cecok by nezarobili ani na slanu vodu tak to chce už riadnu trufalosť.....Jančura svoje VLASTNE peniaze investuje a už niečo aj vytvoril a niečo za ním vidieť..nie ako kapitáni,plukovníci,matkoudavači a im podobný ktorý priviedli do biedy stovky a stovky ľudí.....nevidieť v tom rozdiel a ešte tu čosi splietať o žltom more.....si akurát tak klesol na uroveň miestných žltobijcov,ktorý poznaju akurát tak závisť,nenávisť a rozdávanie z cudzích vrecák....
ako....ja niesom žltotričkár,ani anti-ZSSK.....ale keď už sa tvárime že sme kapitalistická demokracia 21-vého storočia,tak sa aj tak správajme....inač sme v tom socíku mohli ostať naďalej
Zámčan : "a ja sa nebojím napísať janko chce s našim daňovým poplatníkom vychcať....."...ako ?? tým,že chce aby mu štát preplatil to čo mu zákonom nariaďuje ??? tak to je ale že doneba volajuca vychcávka (ak ovšem danné zákony správne chápem)...
Ondro : doteraz si mal dobré a vecné príspevky ale porovnávať Jančuru s Mečiarovskými,SNS-sáckymi a Smeráckymi privatizérmi,ktorý XYZ firiem priviedli na hunt,veľa ľudí na dlažbu a bez prisatia na štátny cecok by nezarobili ani na slanu vodu tak to chce už riadnu trufalosť.....Jančura svoje VLASTNE peniaze investuje a už niečo aj vytvoril a niečo za ním vidieť..nie ako kapitáni,plukovníci,matkoudavači a im podobný ktorý priviedli do biedy stovky a stovky ľudí.....nevidieť v tom rozdiel a ešte tu čosi splietať o žltom more.....si akurát tak klesol na uroveň miestných žltobijcov,ktorý poznaju akurát tak závisť,nenávisť a rozdávanie z cudzích vrecák....
ako....ja niesom žltotričkár,ani anti-ZSSK.....ale keď už sa tvárime že sme kapitalistická demokracia 21-vého storočia,tak sa aj tak správajme....inač sme v tom socíku mohli ostať naďalej
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818904/
Ono nie je tazke pomenovat problem, resp. dosledky.
Ovela tazsie je zistit pricinu a odstranit ju. Tu sa len dokolecka mlati slama o dosledkoch. To nas nepohne nikam, jedine odstranenie priciny nas zbavi tych nasledkov.
Je to vsak o to tazsie, ze ta pricina su nami voleni zastupcovia ludu, ktori od sameho zaciatku nastavovali system (ergo fungovanie statu) tak, aby z toho profitovali len vybrani ludia.
Aby sme sa zbavili vycikancov typu RJ, museli by sme sa zbavit aj vycikancov typu opravar z Vrutok alebo opravar z Trnavy, stavitel dialnic a zimneho stadiona atd., atd,. atd..... Lebo inak sa najde vzdy dakto, kto bude vykrikovat, ze druhemu je dovolene a jemu nie, ako to robi zlty panko.
A kedze kazdy na dakoho daco vie, tak sa drzia vsetci navzajom.
Rakovina ako hrom. Chemoterapeutika na nu nemame....
Takze necakajme, ze sa zlty mor strati.
Ovela tazsie je zistit pricinu a odstranit ju. Tu sa len dokolecka mlati slama o dosledkoch. To nas nepohne nikam, jedine odstranenie priciny nas zbavi tych nasledkov.
Je to vsak o to tazsie, ze ta pricina su nami voleni zastupcovia ludu, ktori od sameho zaciatku nastavovali system (ergo fungovanie statu) tak, aby z toho profitovali len vybrani ludia.
Aby sme sa zbavili vycikancov typu RJ, museli by sme sa zbavit aj vycikancov typu opravar z Vrutok alebo opravar z Trnavy, stavitel dialnic a zimneho stadiona atd., atd,. atd..... Lebo inak sa najde vzdy dakto, kto bude vykrikovat, ze druhemu je dovolene a jemu nie, ako to robi zlty panko.
A kedze kazdy na dakoho daco vie, tak sa drzia vsetci navzajom.
Rakovina ako hrom. Chemoterapeutika na nu nemame....
Takze necakajme, ze sa zlty mor strati.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818903/
Zamcan: ja sa nebojím napísať janko chce s našim daňovým poplatníkom vychcať...
Ani ja sa nebojim napisat, ze s danovymi poplatnikmi vycikala doteraz kazda jedna nasa vlada podporujuca vsetky mozne velke zlodejske firmy stavajuce zeleznice, priehrady, dialnice, zimne stadiony a ine.
Zlty mor robi len to iste co stavitel dialnic, opravar lokomotiv, stavitel nasho koridoru, prestavitel zimneho stadiona v BA, podnikatel v zdravotnictve a predtym kierownik parlamentu. V porovnani sposobenej skody je zlty mor iba drobny pristipkar.
Daleko viac mi ako zlty mor vadi, ako sa humpluje nase zdravotnictvo, skolstvo.
Zial, zatial som ja odkazany na to prve a moj syn na to druhe. Toto napacha ovela vacsie skody na ludoch ako nejake dopravne podniky.
Kdesi som cital jedno vyjadrenie, ze SR zalozili pre 10 rodin. Mal to povedat jeden uz nebohy "zakladatel" tohoto statu. Doteraz kazda vlada sa drzala tohoto hesla, akurat to nebolo vzdy tych istych 10 rodin. Takze trebalo cicat viac. A takto ten nas stat funguje a ak sa nieco nezmeni, tak aj dopadne.
Ani ja sa nebojim napisat, ze s danovymi poplatnikmi vycikala doteraz kazda jedna nasa vlada podporujuca vsetky mozne velke zlodejske firmy stavajuce zeleznice, priehrady, dialnice, zimne stadiony a ine.
Zlty mor robi len to iste co stavitel dialnic, opravar lokomotiv, stavitel nasho koridoru, prestavitel zimneho stadiona v BA, podnikatel v zdravotnictve a predtym kierownik parlamentu. V porovnani sposobenej skody je zlty mor iba drobny pristipkar.
Daleko viac mi ako zlty mor vadi, ako sa humpluje nase zdravotnictvo, skolstvo.
Zial, zatial som ja odkazany na to prve a moj syn na to druhe. Toto napacha ovela vacsie skody na ludoch ako nejake dopravne podniky.
Kdesi som cital jedno vyjadrenie, ze SR zalozili pre 10 rodin. Mal to povedat jeden uz nebohy "zakladatel" tohoto statu. Doteraz kazda vlada sa drzala tohoto hesla, akurat to nebolo vzdy tych istych 10 rodin. Takze trebalo cicat viac. A takto ten nas stat funguje a ak sa nieco nezmeni, tak aj dopadne.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/818901/