Kuriozity
Kuriozity na dráhe... Dejú sa to veci "mezi kolejí a trolejí"
(Novinky.cz)
Kuriózní ovšem bylo také hlášení nádražního rozhlasu, které v rozporu s realitou uvádělo řazení vozu 1. třídy a vozu pro úschovu zavazadel během jízdy.
Viete, ja sa nehadam - ale asi ma oci klamu, ak tam je T211.1720, v lokostatistikach je napisane VYRADENA a jazdi? Ako som mal vediet (ked som laik - rad by som bol profesional ) ze to je T211.15, viete niekedy je tazko zistovat veci, ktore beznym okom nevidim. A oproti tym kolajam som myslel to, ze oproti nim je rusen radu 700, teda ten T211.1720.
minule, to este vtedy, ked som sa nezaujimal o vlaky, som videl odstavovat vozne asi 752 (vtedy mi bolo jedno, ci to je 742 alebo 752) a ta tam nie je napisana. Ale velmi co ma tesi, ze ked to posunuju cez cestu, je tam semaforik ale pridu tam asi posunovaci (ti v modrom s vysielackami, ci ako sa volaju) a riadia tam dopravu. No neriadia, len brzdia
[http://spz.logout.cz/stat/statsr.html#d700]
Ad E499.3056:
E499.3056 [Mechanik] Príspevky: 152 Body: 3435 23. 7. 2005 18:22:53 IP: Logged | RE: Kuriozity tak, neviem ci tu mozem pridavat len ceske kuriozity, ale pridam slovensku. jedna sa o stromcek zarasteny v kolajach. Takze prijemne pozeranie na Zeleznice Sk :) na nasu kvalitu ;) |
"...a oproti stoji asi 700-ka..." To akoze oproti tym stromom stoji lokomotiva radu 700?
Re prispevok z: 23. 7. 2005 21:00:28: To nie je ziadna kurizita, na niektorych strankach robia nieco v com sa nevyznaju... Ale na SPZ je to dobre... http://www.spz.logout.cz/album/sk/sk_solp7015.html
Kuriozita hned dvakrat!!! V lokostatistikach a vsade je uvedene, ze T211.1720 je vyradena v Ceskej republike. Dnes videna v zavese nakladnych voznov (Solivary a.s. Presov). Najzaujimavejsie na tom je, ze ta T211.1720 je plne pojazdna a navyse je na uzemi SR!
22.7.2005 Nové Přerovsko (deník) str. 1
(šmi)
Přerov * K poškození lokomotivy došlo ve středu ráno na levém vlakovém přednádraží v Přerově. Strojvedoucí po zastávce před výhybkou se na pokyn signalisty rozjel, ale po chvíli zjistil, že nejede po správné koleji. „Ta bohužel neměla trolejové vedení po celé délce. I když se snažil lokomotivu zastavit, dostal se s ní mimo elektrifikovanou trať,“ uvedl policejní rada Oldřich Bereza. Díky této nehodě došlo ke zpoždění jednoho osobního vlaku, na lokomotivě vznikla škoda 25 tisíc korun. Příčiny této události šetří policie společně s příslušnými orgány Českých drah.
ide o jednu výhybku s priamym a dvoma odbočnými smermi. Oficialne sa volá dvojitá obojstranná. Určite som podobnú videl aj inde na sieti ex ČSD, ale už neviem kde.
Tá v Uhřicich je z roku 1958, vyrobená vo VŽKG. Ak by niekto mal zaujem o montážny alebo dispozičný plán takejto výhybky - poskytnem.