Prvá trieda
K pridaniu téma ma inšpirovala jedna skutočnosť ktorú dosť často vidím v rýchlikock v smere Ba- ZV. Bývam v ZH a študujem v Ba tak vlakom chodím dosť často. V každom rýchliku je vozeň prvej triedy. Ten je narozdiel od voznňov 2. triedy spravidla prázdny, kým ostatné vozne bývajú v niektorých úsekoch priam narvané. Aký je Váš názor na prvú triedu vo vlakoch?? Je to tam na ozdobu alebo to niekde plní svoj účel??
Popravdě řečeno, také jsem o tom problému přemýšlel. Jedna věc je umožnění cestujícím cestovat komfortněji, pokud mají tu potřebu a finance. Na druhé straně je skutečně využívání první třídy poměrně malé. Navíc jsou oddíly první třídy i ve vlacích osobních a dokonce regionálních (např. elektrické jednotky řady 471 ČD). Pokud jsem si všiml, využívají je zejména železničáři. A nejen u nás - obdobný stav jsem zaznamenal třeba v patrových soupravách DB v příměstské dopravě Drážďan. U těch našich "ešusů" pak prázdný oddíl v jinak přeplněném vlaku v okolí Prahy působí groteskně.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/13344/
Je aj dobre to,ze pracovnici ktori maju odrobenych 20-rokov dostavaju 12-listkov do 1 triedy.
Ja tiez som drzitelom takychto listkov a sedi sa tam celkom pekne.
PIO to spravne pomenoval !!!