Rady fotografom železníc - výmena skúseností
Téma na výmenu skúseností z fotografovania vlakov
Okruhy:
* rady pre začiatočníkov
* dokumentárna fotografia
* fotografovanie v staniciach
* fotografovanie na trati
* fotografovanie a počasie
* fotografovanie pre odborné časopisy
* umelecká fotografia so železničnou tematikou
* výber vhodných filmov a spracovanie vo fotolabe
* úprava fotografií na PC
* archivácia fotografií
JOHNZ: Ohladne toho sekvencneho snimkovania... Su fotaky, ktore zvladnu aj 3,3fps v plnej kvalite do zaplnenia karty a 2fps pri zapnutom doostrovani pred vykonanim kazdeho snimku. Vyrabala ich este donedavna Kyocera. Ja konkretne fotim s Kyocera Finecam M410R. Lenze koncern Kyocera sa rozhodol prestat vyrabat fotaky a bude uz len dodavat komponenty vlastneho vyskumu a vyvoja inym znackam. Co je skoda... Tam je ta istota chytit dobry snimok este vacsia.
Pepiak, mas pravdu. Je to robene kamerou. S tou kvalitou to v reale nie je az take hrozne. Riadne som ich "skosil" aby sem vosli. Za normalnych okolností sú z toho fotky 9x13 (fotolab FUJI) take, ze nerozoznas... No bohuzial, aj majster tesar sa utne. Na tom 1 obr vidiet reflektor, ktorým som si prisvecoval a ruku s externým mikrofonom. Bohuzial zaber uplne nepouzitelny. Podobne je na tom tretí obrázok. Je jasne pohnutý. Niekedy je fakt malo miesta a nepomoze ani sirokouhla predsadka. To mi je potom vzdy luto, ze sa to neda pouzit. No zvyknem si aj zo zlych zaberov, ktore sa mi pacia robit aky taky archiv. Na filmovani je krasne to, ze vlastne po strihu sa vzdy vsetko vyhodi a zacina sa od nuly. Archivovat data by chcelo strasne moc miesta. Samozrejme sa to da komprimovat a napalit na DVD, no pre dalsie pouzitie je to prakticky nepouzitelne.
ad peršing:
Souhlasím s Tebou. Navíc fotky získané za nelehkých podmínek si autor víc cení. Já si například velice dobře vzpomínám, jak mi tekl při focení přiloženého snímku v Žitavě čůrek vody při momentální bouřce za krk (druhý je v pravé části snímku vidět).