362/363
Téma o rušňoch radu 362 a 363 ZSSK, ČD a ZSSK Cargo.
Aktuálne nasadenie HDV
Takto, reagujme bez emócií. V prvom rade je veľmi dobre, že depá s majoritnými výkonmi ZSSK pôjdu pod ZSSK a že firma si bude sama robiť servis. Bezpochyby sa pre firmu zefektívnia finančné toky. Potiaľ plne súhlasím, no ďalej sa už usmievam.
Stále dookola čítam, čo drbalo doteraz Cargo... Chcem fakk vidieť ten stimul, ktorý donúti 50 ročného chlapa v dielni navyknutého na svoj pracovný stereotyp, ktorý dostal rokmi do krvi v ČSD, neskôr v ŽSR, presne tak isto "kvalitne" robil aj pod ZSSK a.s. a napokon pod ZSSKC, ako už len odrazu začne inak robiť, keď sa zmení tabuľka na depe na ZSSK. Bréééé ráááááno.
V konečnom dôsledku taký Poprad bol od začiatku pod ŽOP-kou a žeby to bola nejaká výkladná skriňa údržby oproti iným depám, povedať vonkoncom nemôž. Nové vychvaľované 840ky ani len zďaleka nemajú také km behy ako 362 a kazia sa jedna po druhej.
Nič to... fakt som nad vecou a nie som zaťažený ani na jedných, len sa snažím byť objektívny. Inak držím palce, a snažím sa veriť s vami, že po prechode pod ŽOP-ku už bude s údržbou zo dňa na deň všetko super.
Veď čas ukáže.
Aspoň dovtedy, kým sa údržba ZSSK aj Cargo beztak nesprivatizuje fimou treťou.
Len teda ešte...
ak čítam vo fórach iných, ako prácu podľa chronických hundračov "drbe" rovnako tak aj ŽOS Zvolen-dízlaky, ŽOS Trnava-osobné vozne... fakt neverím, že hoc prejde servis aj pod máriusvätú, že budú spokojní. To len naokraj, na zamyslenie pre tých objektívnejších, že za system práce na Slovensku v komplexnom pohľade veľmi asi nemôže ZSSK Cargo.
metal: Xkrát som už písal, že nám tu mašiny chýbajú. Nehovoriac o tom, že esa by mohli nahradiť dožívajúce rakane. Je "skvelé", keď v BA stoja rušne, v Čiernej zas vlaky, lebo nieto rušňov a v SNV odriekávajú čaty bo nejdú vlaky.
iron999: Trakčne nemusí byť zlá, len keď čítam knihu oprav mi stačí... Niekedy sú to len detaily. Som možno rozmaznaný zo 131 a nie som zvyknutý, žeby sa spínač na pulte pretáčal v ruke atď..
754032: Nepleť hrušky s jablkami, nemôžeš porovnávať km priebehy Cargo a ZSSK.
Už len čisto z charakteru vozby...Cargo rušeň fúka vlaky, robí skúšky brdy, prestavuje záťaže v dispozičných staniciach... Podstatné je, že do E0 musí ubehnúť tie isté km, no keďže robí uvedenú činnosť, tie km najazdieva ťažšie za dlhšiu dobu a teda je ešte väčší predpoklad vzniku závady do ošetrenia. Takže vôbec nejde o to, koľko rušeň denne najazdí, práveže čím viac tým lepšie, akurát ide o to, či E0 je vykonávaná v plnom rozsahu a či je na ňu čas.
A nazáver reakcia na tvoj posledný príspevok... "Ako náhle začali chodiť na východ"
takže už sa nekydá len na Cargo, ale aj na iné regióny... vlaste na všetko vôkol seba.
Fakt držím palce, aby ste boli konečne spokojní, ale dopredu viem, že s takýmto prístupom nebudete nikdy, ani keby vám servis robila vlastná manželka.
PS: "pokiaľ jazdili 362 a 363ky len po Zilinu tak boli v 100% stave.." Tie jazdia na východ temer odjakživa. Čo sám pamätám, prvé BA eso u nás som videl pred viac ako 20 rokmi.
Stále dookola čítam, čo drbalo doteraz Cargo... Chcem fakk vidieť ten stimul, ktorý donúti 50 ročného chlapa v dielni navyknutého na svoj pracovný stereotyp, ktorý dostal rokmi do krvi v ČSD, neskôr v ŽSR, presne tak isto "kvalitne" robil aj pod ZSSK a.s. a napokon pod ZSSKC, ako už len odrazu začne inak robiť, keď sa zmení tabuľka na depe na ZSSK. Bréééé ráááááno.
V konečnom dôsledku taký Poprad bol od začiatku pod ŽOP-kou a žeby to bola nejaká výkladná skriňa údržby oproti iným depám, povedať vonkoncom nemôž. Nové vychvaľované 840ky ani len zďaleka nemajú také km behy ako 362 a kazia sa jedna po druhej.
Nič to... fakt som nad vecou a nie som zaťažený ani na jedných, len sa snažím byť objektívny. Inak držím palce, a snažím sa veriť s vami, že po prechode pod ŽOP-ku už bude s údržbou zo dňa na deň všetko super.
Veď čas ukáže.
Aspoň dovtedy, kým sa údržba ZSSK aj Cargo beztak nesprivatizuje fimou treťou.
Len teda ešte...
ak čítam vo fórach iných, ako prácu podľa chronických hundračov "drbe" rovnako tak aj ŽOS Zvolen-dízlaky, ŽOS Trnava-osobné vozne... fakt neverím, že hoc prejde servis aj pod máriusvätú, že budú spokojní. To len naokraj, na zamyslenie pre tých objektívnejších, že za system práce na Slovensku v komplexnom pohľade veľmi asi nemôže ZSSK Cargo.
metal: Xkrát som už písal, že nám tu mašiny chýbajú. Nehovoriac o tom, že esa by mohli nahradiť dožívajúce rakane. Je "skvelé", keď v BA stoja rušne, v Čiernej zas vlaky, lebo nieto rušňov a v SNV odriekávajú čaty bo nejdú vlaky.
iron999: Trakčne nemusí byť zlá, len keď čítam knihu oprav mi stačí... Niekedy sú to len detaily. Som možno rozmaznaný zo 131 a nie som zvyknutý, žeby sa spínač na pulte pretáčal v ruke atď..
754032: Nepleť hrušky s jablkami, nemôžeš porovnávať km priebehy Cargo a ZSSK.
Už len čisto z charakteru vozby...Cargo rušeň fúka vlaky, robí skúšky brdy, prestavuje záťaže v dispozičných staniciach... Podstatné je, že do E0 musí ubehnúť tie isté km, no keďže robí uvedenú činnosť, tie km najazdieva ťažšie za dlhšiu dobu a teda je ešte väčší predpoklad vzniku závady do ošetrenia. Takže vôbec nejde o to, koľko rušeň denne najazdí, práveže čím viac tým lepšie, akurát ide o to, či E0 je vykonávaná v plnom rozsahu a či je na ňu čas.
A nazáver reakcia na tvoj posledný príspevok... "Ako náhle začali chodiť na východ"
takže už sa nekydá len na Cargo, ale aj na iné regióny... vlaste na všetko vôkol seba.
Fakt držím palce, aby ste boli konečne spokojní, ale dopredu viem, že s takýmto prístupom nebudete nikdy, ani keby vám servis robila vlastná manželka.
PS: "pokiaľ jazdili 362 a 363ky len po Zilinu tak boli v 100% stave.." Tie jazdia na východ temer odjakživa. Čo sám pamätám, prvé BA eso u nás som videl pred viac ako 20 rokmi.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/538235/
favo:veru tak ved aj to umytie loko mohli urobiť grátis tak ako to urobili mne v servise s autiakom.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/538227/
A jeden súkromný dopravca na Slovensku si necháva všetky rušne servisovať v čechách, Sú lacnejší a sakramentsky kvalitnejší. Asi tolko na adresu Carga. Mizéria. Čo je v Čechách štandard na SK len za príplatok. To je hanba. Naozaj to všetko povymieňať a uvedomiť sa.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/538197/
To ešte dobre dopadlo. V čechách sa na jednej brnenskej 362ke zlomila obruč za jazdy rýchlika.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/538193/
iron: Asi pred mesiacom na závese 614 sa na nej vyhriali obruče na 6 kolesách.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/538192/
pokiaľ jazdili 362 a 363ky len po Zilinu tak boli v 100% stave. Ako náhle začali chodiť na východ tak si z bratislavských elektrik urobili v košickom depe súčiastkovú základnu. Pomizol inventár,nové kreslá apod... Darmo sme sa stažovali ale vedenie je z KE tak sme museli držať len hubu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/538191/
69Er poviem ti že konečne aj osobná doprava bude mať svoju dielňu. Takú nekvalitu ako nám robilo slávne Cargo som ešte nezažil. Hlavne že deklarovali 24hodinovú logistiku náhradných dielov. Pojem v Cargo logistike 24hodín = cca jeden mesiac. A ked už dodajú súčiastku tak to tak zmrvia že rušeň nie je schponý odviezť minimálne mesiac žiadný vlak.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/538188/
69Er nedá mi nezareagovať na tvoj predposledný článok. Uvedené HDV jazdí od Košíc cez Banovce nad Ondavou Hidasnémeti Plaveč Bratislavu až do Prahy. Také km prebehy nerobí ani rada 131. A pri delení majetku ostala veľmi malá záloha HDV u osobnej dopravy. Strojmajster v Ba je v púodstate rád ked mu urobia za behu ako také opravy aby mohol rušeň znova na výkon.
Ináč pokiaľ jazdili HDV len po Zilinu a amli sme ich v rukách tak vyzerali uplne ináč. zhodou okolnosti uvedená lokomotíva bola moja turnusová.
Ináč pokiaľ jazdili HDV len po Zilinu a amli sme ich v rukách tak vyzerali uplne ináč. zhodou okolnosti uvedená lokomotíva bola moja turnusová.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/538187/
montoya, nie je. Dokonca Ťa sklamem, nie je ani umytá, hoc v SNV myčka je a príkladne fachčí (viď 131-ky). Bohužiaľ umytie nebolo zo strany ZSSK objednané.
Každopádne som zvedavý, ako sa zlepší servis dielní, keď teraz prejdú pod ZSSK. Cenovo zjavne áno, no už v otázke kvalitatívnej zmeny som skeptik, aj keď jednu výhodu to prinesie. Ak mechanici, teraz už v drese ZSSK, dačo opäť dokrvavia, ZSSKC nebude musieť poskytovať ako protihodnotu za nekvalitnú prácu "naturálie" v podobe garančných opráv, či zápožičky svojích mašín, ktoré tak sa konečne môžu objaviť tam, kde patria a neraz aj chýbajú, čo spôsobovalo firme ako celku sekundárne škody.
Je pravda, že po dnešku trochu ľutujem kolegov zo ZSSK... musím konštatovať, že v mnohých ohľadoch sú trebárs naše 131-ky rozhodne v lepšom stave ako predmetné eso.
Každopádne som zvedavý, ako sa zlepší servis dielní, keď teraz prejdú pod ZSSK. Cenovo zjavne áno, no už v otázke kvalitatívnej zmeny som skeptik, aj keď jednu výhodu to prinesie. Ak mechanici, teraz už v drese ZSSK, dačo opäť dokrvavia, ZSSKC nebude musieť poskytovať ako protihodnotu za nekvalitnú prácu "naturálie" v podobe garančných opráv, či zápožičky svojích mašín, ktoré tak sa konečne môžu objaviť tam, kde patria a neraz aj chýbajú, čo spôsobovalo firme ako celku sekundárne škody.
Je pravda, že po dnešku trochu ľutujem kolegov zo ZSSK... musím konštatovať, že v mnohých ohľadoch sú trebárs naše 131-ky rozhodne v lepšom stave ako predmetné eso.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/538157/
Pass: spějeme ke shodě
Naše V15 říká:
U osobních vozů vybavených brzdou pro režim R a brzdící vahou
vyznačenou červenou a černou barvou se započítává brzdící váha vyznačená
červeně (příloha č.4) jen při splnění některé z těchto podmínek.:
...
-u vlaku s délkou 33 a více náprav jen mají-li všechny vozy vlaku brzdicí
váhu vyznačenou červeně a rozvaděč přestavený do polohy R nebo R+Mg. Ve
vlaku smí být řazeny nejvýše 2 vozy bez červeně vyznačené brzdicí váhy R
nebo s rozvaděčem přestaveným do polohy P. Tyto vozy však nesmějí být
řazeny jako sousední.
- u vlaku s délkou 33 a více náprav , jsou-li všechny vozy s brzdicí váhou
vyznačenou červeně a rozvaděčem přestaveným do polohy R nebo R+Mg
řazeny v přední části vlaku ihned za hnacím vozidlem. Ve vlaku smí být řazen
v zadní části soupravy jakýkoliv počet vozů bez červeně vyznačené brzdicí
váhy R nebo s rozvaděčem přestaveným do polohy P
přičemž ta příloha 4 zcela jednoznačně říká:
Pro rychlíkovou brzdu kategorie R s potrubním zrychlovačem se pro
polohu R vyznačují dvě hodnoty, a to:
- černou barvou pro vypnutý potrubní zrychlovač
- červenou barvou pro zapnutý potrubní zrychlovač
Pravda, v čl. 282 by (pro úplné blbce ) měla být ještě podmínka "a zároveň", totiž že ty zrychlovače musejí být zapnuté...
Naše V15 říká:
U osobních vozů vybavených brzdou pro režim R a brzdící vahou
vyznačenou červenou a černou barvou se započítává brzdící váha vyznačená
červeně (příloha č.4) jen při splnění některé z těchto podmínek.:
...
-u vlaku s délkou 33 a více náprav jen mají-li všechny vozy vlaku brzdicí
váhu vyznačenou červeně a rozvaděč přestavený do polohy R nebo R+Mg. Ve
vlaku smí být řazeny nejvýše 2 vozy bez červeně vyznačené brzdicí váhy R
nebo s rozvaděčem přestaveným do polohy P. Tyto vozy však nesmějí být
řazeny jako sousední.
- u vlaku s délkou 33 a více náprav , jsou-li všechny vozy s brzdicí váhou
vyznačenou červeně a rozvaděčem přestaveným do polohy R nebo R+Mg
řazeny v přední části vlaku ihned za hnacím vozidlem. Ve vlaku smí být řazen
v zadní části soupravy jakýkoliv počet vozů bez červeně vyznačené brzdicí
váhy R nebo s rozvaděčem přestaveným do polohy P
přičemž ta příloha 4 zcela jednoznačně říká:
Pro rychlíkovou brzdu kategorie R s potrubním zrychlovačem se pro
polohu R vyznačují dvě hodnoty, a to:
- černou barvou pro vypnutý potrubní zrychlovač
- červenou barvou pro zapnutý potrubní zrychlovač
Pravda, v čl. 282 by (pro úplné blbce ) měla být ještě podmínka "a zároveň", totiž že ty zrychlovače musejí být zapnuté...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/537933/
Škoda, že nebol internet vtedy, čo by sa tu len popísalo.
To bolo v dobe, keď prevádzku aj servis robila jedna firma, za čím tu teraz tak mnohí plačú..
Ak teda to bol aj dôvod, prečo sa mala rozdeliť železnica (podľa mňa osobne sa rozdeleila zle)
čiže rozdelenie malo zefektívni prácu a sprehľadniť finančné toky, považujem z tohto hľadiska za krok späť, ak sa zas bude všetko mixovať v jednej firme.
Ak už máme myslieť moderne, dielne by nemali patriť ani ŽOP, ani Cargu ale tretej firme. K čomu postupne určite aj dôjde.