ŽSR - všeobecne
Diskusia o správcovi slovenskej železničnej infraštruktúry.
parmezano, daj 500 eurobobáčikov dole a budeš na SK brutto. Kurzy robia aj tu, neustále, polovica neprejde hneď na psychotestoch a ďalší chlapci prídu do praxe a zbadajú, že to nie sú vláčiky pod vianočným stromčekom a odídu, hlavne ak zbadajú výplatnú pásku a všetko okolo toho. Niektorí utečú, lebo to nezvládnu. Cca je to asi tak že z 30 záujemcov napokon ostanú piaty a aj z toho niečo utečie, medzitým do dôchodku odíde 7 - 10 ostrieľaných borcov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/921071/
Nemá skúšky, nemá na to plat, tak sa nemá ani čo dotýkať riadiaceho pultu. To ako keby sestrička u zubára išla trhať zub, však videla ako to robí zubár..... A bol by to podraz na výpravcov, keby dozorca výhybiek robil to, čo nemá a ani nesmie. Nech si vrchnosť láme hlavu, kde všelijakými predpismi, skúškami a pod. chujovinami železnicu dostali. Všetko možné vymysleli, len na jedno nemysleli aby prácu zaplatili. Je to na posmech, že tu na západe SK si lepšiu platenú prácu nájde výpravca hocikde a nemusí byť buzerovaný ťažkopádnymi nespočetnými predpismi, ktoré nadobúdajú čoraz obludnejšie rozmery, neustálim preskúšaniam, lekárskymi prehliadkami, ako keby išiel raketoplánom do vesmíru a povinnými školeniami a na vrch torty ešte byť prenasledovaný XY počtom kadejakých nadriadených.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/921068/
alegro teoreticky toho návestného majstra môže zavolať výhybkár....krátky prekmit síce zhodí návestidlo , ale nerozpadne sa záver, to by sa dalo pomerne lahko vyriešiť aj s výhybkárom...ibaže ten nemá patričné skúšky.......
v každom prípade sa jedná len o dočasné opatrenie a určite sa bude hladať riešenie ako tam dostať ludí a nevidím to inak ako cez regionálne príplatky.......
samozrejme druhým časovo náročnejším riešením by bolo prerobenie stanice na zástavku, ibaže toto sa plánuje v rámci modernizácie ibaže práve tento úsek nie je snád ani naprojektovaný.....
v každom prípade sa jedná len o dočasné opatrenie a určite sa bude hladať riešenie ako tam dostať ludí a nevidím to inak ako cez regionálne príplatky.......
samozrejme druhým časovo náročnejším riešením by bolo prerobenie stanice na zástavku, ibaže toto sa plánuje v rámci modernizácie ibaže práve tento úsek nie je snád ani naprojektovaný.....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/921067/
zamčan, to je taký problém, prekmit siete a návestidlo je hneď na Stoj. V lete stačí že sa zatiahne obloha, zahrmí a už napätie v sieti prežíva srdcový kolaps :) Porucha KO či VO (predpokladám že si robil výpravcu na RZZ) nastane , povedal by som hocikedy. Obyčajne stačí nahodiť istič v sále RZZ a ide to, ale kto zavolá majstra, ak tam nie je výpravca ? Kto núdzove zabezpečí jazdnú cestu a kto stlačí PN, aby vlak mohol ísť ? Pán Sako či Mara Blašková ? Stojíme, však tam hore to nikoho nebude štvať a pán generálny ráno na stole zas nájde kôpku papierov na podpis......svet ide ďalej.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/921066/
parmezano keby sa dalo sehnat tak by se asi nic nerešilo......
Alegro máš dobré informácie, tak nejako to má fungovať....len ked tak rozmýšlam nepamätám si že by sa niekedy rozpadol záver pri zapnutom AB cez stanicu....to sa môžme baviť snád len ked príde k výpadku napájania, či obsadeniu kol obvodu ,kedže stále to nebude šíra trať vlak bude musieť stáť pri vch návestidle dokedy nepríde výpravca, vyhybkár by síce s rozkazom ísť vedel , ale na spísanie takého rozkazu nemá kompetencie a to by ešte predtým musel pozamykať výhybky na hlavných kolajách.......
Alegro máš dobré informácie, tak nejako to má fungovať....len ked tak rozmýšlam nepamätám si že by sa niekedy rozpadol záver pri zapnutom AB cez stanicu....to sa môžme baviť snád len ked príde k výpadku napájania, či obsadeniu kol obvodu ,kedže stále to nebude šíra trať vlak bude musieť stáť pri vch návestidle dokedy nepríde výpravca, vyhybkár by síce s rozkazom ísť vedel , ale na spísanie takého rozkazu nemá kompetencie a to by ešte predtým musel pozamykať výhybky na hlavných kolajách.......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/921064/
Takhle , ty ''perony '' jsou fakt velký problém. To se tam opravdu nedá sehnat 5 výpravčích ? U nás taky nejsou , ale kurzy pořád běží, je taky fakt , že u nás to už nejsou výpravčí , ale '' výhybkáři s červenou čepicou'' , dokonce nemusí umět všechny druhy zab.žař, ale jenom to , které je ve stanici , kde slouží . Kluk slouží taky jako výpravčí, asi 5 roků a bojí se jít do sousední stanice , kde je ještě el. mech, má cca. 2000 euro brutto. Tak se blbě zeptám , kolik u Vás asi berou výpravčí ? já jsem asi před 20 roky jezdil za ženskou do Trenčína a uvažoval jsem , že sem tam přestěhuju , ale padlo , to na tym , že tenkrát byl nějaké tvrdé zákaz brat zaměstnance z v''ulice'' , bévali by mi uznali všechny zkoušky pro výpravčí a aji češtinu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/921063/
Bez problémov sa dá stanica prepnúť do AB, čo je prípad aj spomínaných Sekúl. Problém ''rezania perónu'' pri Os vlakov prichádza do úvahy len v smere od Levár, čo sa dá vyriešiť. Ale aj tak musí byť v Sekulách v službe jeden človiečik s minimálnou OS '' Závorár'', nakoľko v DK Sekule je kontrolné stanovište ak sa nemýlim piatych PZZ a to musí mať chlapík v ''oku''. Obdobné riešenie špekulujú vraj aj v Sládkovičove. Toto je typická prax ''úradovania'' v štátnych podnikoch, nehľadí sa do budúcna aby k takýmto kolíznym situáciam nedochádzalo, ale oni kľudne dopustia takúto situáciu a potom vymýšľajú na hlavu spadnuté, dosť nebezpečné nápady. Stačí aby sa náhodou rozpadol trvalý záver jazdnej cesty , alebo k došlo k poruche niektorého KO či VO v stanici a kamaráti moji milý stojíme ako frčiny -násťročných pred bordelom, pokiaľ prednosta stanice nejakého výpravcu nezoženie a nedopraví ho do služby autom. Toto sme teda dopracovali......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/921060/
Nepreháňala, o týchto problémoch vie len ŽSR/ZSSK pár ľudí a obce ktoré sú naviazané na túto stanicu nechali v štichu. vraj budú vlaky zastavovať medzi 6:00 - 18:00 to znamená že ráno ak pôjde niekto do práce ide na susednú zastávku Moravský svätý Ján. z obce Borský svätý Jur a Kuklov majú smolu.
1. to je aj teraz kúty Sekule je 5km zbytok je aj tak vedený AB...len o pár km...žiadna tragédia
2. úplný súhlas, je ich 12, kľudne by ich mohli aj vytrhať to snáď za víkend by zvládli a namiesto nich dať rovne koľaje. veď aj tak po modernizácii bude z tohoto zastávka
3. veď teraz sú uprednostňované nákladné vlaky súkromných prepravcov a potom EC a až následne osobné. tie osobné aj tak nejdú
Len mi to skôr príde aby si urobili mediálnu propagandu na zvýšenie peňazí a zakryť neschopnosť ŽSR/ZSSK
1. to je aj teraz kúty Sekule je 5km zbytok je aj tak vedený AB...len o pár km...žiadna tragédia
2. úplný súhlas, je ich 12, kľudne by ich mohli aj vytrhať to snáď za víkend by zvládli a namiesto nich dať rovne koľaje. veď aj tak po modernizácii bude z tohoto zastávka
3. veď teraz sú uprednostňované nákladné vlaky súkromných prepravcov a potom EC a až následne osobné. tie osobné aj tak nejdú
Len mi to skôr príde aby si urobili mediálnu propagandu na zvýšenie peňazí a zakryť neschopnosť ŽSR/ZSSK
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/921059/
Takhle , včera seve zprávách RTVS se se řešilo ukončení dopravní služby v žst. Sekule , myslím si , že to zase RTVS přehnala. Pokud se nemýlím , tak se tamní SZZ dá zapnout tak aby hl. náv. fungovaly jako náv. AB , tak. že žádný problém .
Předpokládaný probllémy:
1) Mezistaníční úsek V.Leváre --Kúty je asi 21km dlouhý , v případě poruchy AB , při jízdě v mezistaničním úseku ohromně omezená propustnost(tel.odhlášky za vlakem)
2) zajištění výhybek ve správné poloze při případné poruše SZZ , tak aby se nemusela snižovat předepsaná rychlost vlaku . Napočítal jsem tam 12 výhybek , které by podle mě by měly být uzamčeny výhybkovýmy zámky .podle mě bych jich mělo být 24
3) omezení propustnosti ''pomalejší vlaky'' budou muset čekat na pauzu mezi rychlejšími vlaky , nebo nechat ''poskovat '' rychlejší vlak za ''malým po
Předpokládaný probllémy:
1) Mezistaníční úsek V.Leváre --Kúty je asi 21km dlouhý , v případě poruchy AB , při jízdě v mezistaničním úseku ohromně omezená propustnost(tel.odhlášky za vlakem)
2) zajištění výhybek ve správné poloze při případné poruše SZZ , tak aby se nemusela snižovat předepsaná rychlost vlaku . Napočítal jsem tam 12 výhybek , které by podle mě by měly být uzamčeny výhybkovýmy zámky .podle mě bych jich mělo být 24
3) omezení propustnosti ''pomalejší vlaky'' budou muset čekat na pauzu mezi rychlejšími vlaky , nebo nechat ''poskovat '' rychlejší vlak za ''malým po
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/921057/
Ospravedlnujem sa. Mal to byt velky doktorat, takze PhD. Kedze kolegovia boli inzinieri, tak pre ne nieco ako maly doktorat, napriklad ako to PhDr. neexistuje.
Mali sme kolegu, matfyzaka, ktory si urobil RNDr. Druhy kolega inzinier, ze aj on chce nieco take a bol velmi sklamany, ked zistil, ze pre inzinierske smery nic ako maly doktorat neexistuje.
Mali sme kolegu, matfyzaka, ktory si urobil RNDr. Druhy kolega inzinier, ze aj on chce nieco take a bol velmi sklamany, ked zistil, ze pre inzinierske smery nic ako maly doktorat neexistuje.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/919294/
Hodnotenie pravnickych fakult z 2015 Akademickou rankingovou a ratingovou agentúrou. Po tomto datume uz hodnotenie nerobila. Hodnotilo sa 6 pravnickych fakult.
Na. 1. mieste sa umiestnila pravnicka fakulta trnavskej univerzity s 72.9 bodmi. Na 6 mieste s 31.3 bodmi sa umiestnila Fakulta práva J. Jesenského VŠD.
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/1733/najnovsie-hodnotenie-fakult-slovenskych-vysokych-skol-rebricek-fakult
Tu mame jeden z medzinarodny rebricek vysokych skol za rok 2023 . Je tam 1500 skol a tam so dostali UK, UPJS, STUBA, TUKE, ZU, SPU.
https://www.srk.sk/sk/aktuality/579-slovenske-univerzity-v-qs-world-university-rankings-2023
Potom tu mame rebricek ARWU. Tam sa dostala len UK.
O tom, ze skola ma akreditaciu, hovori ze ma dost ucitelov na prislusny pocet studentov. Ze ma profesora ako garanta daneho studijneho smeru a podobne formalne poziadavky.
Mam Ing. z FEI na TUKE. Nedavno som posobil vo firme, ktora bola dost naviazana na akademicky svet. Sefa my robil docent a niektori kolegovia mali PhDr a niektori si prave v tom case robili. Neviem, ale pisat clanky, uverejnovat ich v casopisoch, ktore dokopy nik necita a tvarit sa, ze robim obrovsku vedu, no neviem, uz som na to asi stary. V tom odbore, kde sa profesne pohybujem, sa viacej ceni profesny certifiktat ako nejaky titul pred a za menom.
Na. 1. mieste sa umiestnila pravnicka fakulta trnavskej univerzity s 72.9 bodmi. Na 6 mieste s 31.3 bodmi sa umiestnila Fakulta práva J. Jesenského VŠD.
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/1733/najnovsie-hodnotenie-fakult-slovenskych-vysokych-skol-rebricek-fakult
Tu mame jeden z medzinarodny rebricek vysokych skol za rok 2023 . Je tam 1500 skol a tam so dostali UK, UPJS, STUBA, TUKE, ZU, SPU.
https://www.srk.sk/sk/aktuality/579-slovenske-univerzity-v-qs-world-university-rankings-2023
Potom tu mame rebricek ARWU. Tam sa dostala len UK.
O tom, ze skola ma akreditaciu, hovori ze ma dost ucitelov na prislusny pocet studentov. Ze ma profesora ako garanta daneho studijneho smeru a podobne formalne poziadavky.
Mam Ing. z FEI na TUKE. Nedavno som posobil vo firme, ktora bola dost naviazana na akademicky svet. Sefa my robil docent a niektori kolegovia mali PhDr a niektori si prave v tom case robili. Neviem, ale pisat clanky, uverejnovat ich v casopisoch, ktore dokopy nik necita a tvarit sa, ze robim obrovsku vedu, no neviem, uz som na to asi stary. V tom odbore, kde sa profesne pohybujem, sa viacej ceni profesny certifiktat ako nejaky titul pred a za menom.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/919284/
Tebe už ozaj na žiadnu, je mi jedno čo si myslíš, nereaguje na mňa, ja nemám potrebu na teba, pretože tvoj výlev jasne ukázal nielen zaujatosť , ale vlastne averziu (asi osobnú) voči škole riadne plniacej akreditačnej kritériá. A len tak pre zaujímavosť, ja ani neviem ako tá škola vyzerá, ale kopať takýmto spôsobom nenechám ako človek, ktorý nebude do jedného vreca hádzať.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/919278/
Dobre, tak si sa v očiach tých, ktorí vedia, o akej “kvalitnej” VŠ je reč, kvalitne strápnil, na žiadnu otázku si nebol schopný odpovedať, úbohosť si tu demonštroval akurát ty, napríklad aj tým, ako zúfalo skúšaš do mňa kopkať, ale ani to ti poriadne nejde. Zúfalstvo je správne slovo, ktoré vystihuje tieto tvoje pokusy… OK, skúšaj ďalej. Toto je hra, na ktorú nepristúpim. Čiže buď máš aj niečo k veci, napríklad k predmetnému výberku, alebo v tomto vlákne s tebou nemám viac o čom ;)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/919275/
Krásne a úboho, ako obvykle bez argumentov a plno vlastných dogiem. Paráda. Aspoň viem, že namiesto faktov potrebuješ ventilovať vlastnú zatrpknutost. Kľudne, na môj účet isto nie, ja nie som z tých, čo machruju oxfordom a zvyšok je loosa veta. A ešte jedno, ja nepolitikarcim, nikdy a nikde. Dávam vždy fakty a pýtam sa na ne. Prejdi si moje príspevky, je to vždy tak a u mňa bude. Ja do jedného vreca nehadzem a ani nebudem, pán odborník ''pravého'' štúdia.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/919274/
Draxter, práveže mudrujem, lebo viem a ty sa môžeš aj na hlavu postaviť. A dokonca mám dôvody domnievať sa, že viem, s kým mám dočinenia. O to je zábavnejšie sledovať ťa vždy, keď z inak racionálneho diskutéra sa odrazu - vo veciach, ktoré akokoľvek, hoci len celkom okrajovo, súvisia s konkrétnymi politickými subjektmi - stáva obhajca neobhájiteľného. Takže prestaň tu robiť ramená, nebrbli o slušnosti (sic) a povedz, koľko všeobecne uznávaných právnických kapacít vzišlo z tejto právnickej školy za osemnásť rokov jej existencie? Menuj aspoň päť. Chcel som povedať desať, ale trápiť ťa nebudem. :) Aby bolo jasné, nepýtam sa na tých absolventov iných škôl, ktorí si do Sládkovičova išli z akéhokoľvek dôvodu spraviť doktorát ani na tých, ktorí tam vykonávali pedagogickú činnosť, ale na tých, ktorí tam absolvovali I. a II. stupeň VŠ štúdia.
Draxter, to sú tie argumenty. A si to ty, komu chýbajú. Fakt, že škola dokázala získať akreditáciu, ešte nič nevypovedá o jej kvalite. O tej, ako isto sám vieš, vypovedajú celkom iné parametre. Takže ako si Sládkovičovo dlhodobo vedie v rankingu slovenských vysokých škôl? Aký má imidž v právnickej brandži? Aký má imidž u širokej verejnosti? Mám ti tu uvádzať publicistické texty, ktoré sa zaoberajú imidžom tejto školy? Všetko sú to len zlomyseľné reči? Poškodzovanie dobrej povesti? Neblázni a/alebo neblúzni.
Ale v poriadku, ak ťa mám(e) brať vážne, potom nám tu všetkým povedz, ako sa škola bránila proti konštatáciám typu: ''Sládkovičovo vzniklo ako projekt na predaj právnického vzdelania. Klienti vrátane prominentných sa hrnuli. Študovalo tam napríklad celé vedenie gangu piťovcov, ale aj papaláši moravskej sociálnej demokracie, ktorí si na to dokonca vytvorili osobitné vzdelávacie družstvo... Dobré časy sa však postupne končili. Škandály s pofidérnymi titulmi, ale aj skúsenosť s kvalitou absolventov zaradili školu na zoznam neželaných. Pochopili to aj v Sládkovičove a v roku 2014 zmenili meno školy na Danubius... „Rebranding“ nepomohol – asi aj preto, že okrem mena sa nič nezmenilo, a zlá povesť sa pretavila aj do reakcie trhu... Občas sa ešte nájde prominentný študent, ktorý si neuvedomí, akú hanbu si robí. Napríklad vtedy ešte štátny tajomník ministerstva vnútra Lukáš Kyselica tam slávnostne ukončil bakalárske štúdium práva v rovnakom čase, keď jeho šéf Matovič sľuboval zrušenie školy. Ale záujemcov je čoraz menej. Počet študentov klesol na štvrtinu a čoraz viac ich je zo zahraničia, kde pravdepodobne ešte netušia, akú hodnotu má diplom z kukuričného poľa.'' (Citované z blogu Denníka N s názvom: Ako Matovičova vláda zrušila Sládkovičovo, autor M. Beblavý). Draxter, prosím, nestrápňuj sa ďalšími útokmi ad hominem na adresu autora (ani na moju) a povedz nám, ako je možné, že tá škola, ktorej sa zastávaš, získala takúto povesť. Ako je možné, že v tvojom ''hlavnom odbore'' v praxi počujeme o skvelých mladých absolventoch práv z Bratislavy, Trnavy, Košíc, Banskej Bystrice, ale nie zo Sládkovičova? Draxter, ja by som naozaj vedel siahodlho rozprávať. A práve to ťa irituje. :D
Draxter, Draxter, je to veľmi úbohá taktika, útočiť ad hominem a obviňovať oponenta z neslušnosti (sic) a politikárčenia, keď ty sám tu politikárčiš. A nielen tu. Na rozdiel od teba, ja som slobodný človek, ktorý nemusí nikomu poklonkovať a ako starý pragmatik rád kritizujem jedných, druhých, tretích aj štvrtých. Všetkých rovnakým metrom. Aj tých, ktorých volím. Tých najradšej a nezriedka osobne. Tiež to raz skús, merať rovnakým metrom, aj keď ide o tvojich. Aspoň sám pre seba. Oslobodzuje to. :D
A prosím ťa, viac než obhajobe imidžu Sládkovičova, ktorá nemá súvis s témou tohto vlákna ani tejto stránky, sa tu skús povenovať tým, podľa teba diskriminačným podmienkam predmetného výberka. Pekne konkrétne, k veci, predlož argumenty. Lebo zatiaľ si prišiel len s nepodloženým obvinením. :)
Draxter, to sú tie argumenty. A si to ty, komu chýbajú. Fakt, že škola dokázala získať akreditáciu, ešte nič nevypovedá o jej kvalite. O tej, ako isto sám vieš, vypovedajú celkom iné parametre. Takže ako si Sládkovičovo dlhodobo vedie v rankingu slovenských vysokých škôl? Aký má imidž v právnickej brandži? Aký má imidž u širokej verejnosti? Mám ti tu uvádzať publicistické texty, ktoré sa zaoberajú imidžom tejto školy? Všetko sú to len zlomyseľné reči? Poškodzovanie dobrej povesti? Neblázni a/alebo neblúzni.
Ale v poriadku, ak ťa mám(e) brať vážne, potom nám tu všetkým povedz, ako sa škola bránila proti konštatáciám typu: ''Sládkovičovo vzniklo ako projekt na predaj právnického vzdelania. Klienti vrátane prominentných sa hrnuli. Študovalo tam napríklad celé vedenie gangu piťovcov, ale aj papaláši moravskej sociálnej demokracie, ktorí si na to dokonca vytvorili osobitné vzdelávacie družstvo... Dobré časy sa však postupne končili. Škandály s pofidérnymi titulmi, ale aj skúsenosť s kvalitou absolventov zaradili školu na zoznam neželaných. Pochopili to aj v Sládkovičove a v roku 2014 zmenili meno školy na Danubius... „Rebranding“ nepomohol – asi aj preto, že okrem mena sa nič nezmenilo, a zlá povesť sa pretavila aj do reakcie trhu... Občas sa ešte nájde prominentný študent, ktorý si neuvedomí, akú hanbu si robí. Napríklad vtedy ešte štátny tajomník ministerstva vnútra Lukáš Kyselica tam slávnostne ukončil bakalárske štúdium práva v rovnakom čase, keď jeho šéf Matovič sľuboval zrušenie školy. Ale záujemcov je čoraz menej. Počet študentov klesol na štvrtinu a čoraz viac ich je zo zahraničia, kde pravdepodobne ešte netušia, akú hodnotu má diplom z kukuričného poľa.'' (Citované z blogu Denníka N s názvom: Ako Matovičova vláda zrušila Sládkovičovo, autor M. Beblavý). Draxter, prosím, nestrápňuj sa ďalšími útokmi ad hominem na adresu autora (ani na moju) a povedz nám, ako je možné, že tá škola, ktorej sa zastávaš, získala takúto povesť. Ako je možné, že v tvojom ''hlavnom odbore'' v praxi počujeme o skvelých mladých absolventoch práv z Bratislavy, Trnavy, Košíc, Banskej Bystrice, ale nie zo Sládkovičova? Draxter, ja by som naozaj vedel siahodlho rozprávať. A práve to ťa irituje. :D
Draxter, Draxter, je to veľmi úbohá taktika, útočiť ad hominem a obviňovať oponenta z neslušnosti (sic) a politikárčenia, keď ty sám tu politikárčiš. A nielen tu. Na rozdiel od teba, ja som slobodný človek, ktorý nemusí nikomu poklonkovať a ako starý pragmatik rád kritizujem jedných, druhých, tretích aj štvrtých. Všetkých rovnakým metrom. Aj tých, ktorých volím. Tých najradšej a nezriedka osobne. Tiež to raz skús, merať rovnakým metrom, aj keď ide o tvojich. Aspoň sám pre seba. Oslobodzuje to. :D
A prosím ťa, viac než obhajobe imidžu Sládkovičova, ktorá nemá súvis s témou tohto vlákna ani tejto stránky, sa tu skús povenovať tým, podľa teba diskriminačným podmienkam predmetného výberka. Pekne konkrétne, k veci, predlož argumenty. Lebo zatiaľ si prišiel len s nepodloženým obvinením. :)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/919261/
Nemudruj, keď nevieš....ani akým sa bavíš. Ako človek majúci nielen tretí stupeň právnického vzdelania, ale aj ako osoba aktívne činná a aj akademicky, nemôžem takéto narážky akceptovať, pretože sú jednostranné, nepodložené a diskredituju všetkých poctivých absolventov. Nehovoriac, že argument žiadny, len si kopnúť, a ešte aj politicky. Pritom v bývalej vláde sme tu mali exemplárne príklady a napriek tomu dané školy nik nehádže do jedného vreca. Takze sa zatanem každej VŠ, ktorá má akreditáciu v mojom hlavnom odbore. A to, že niekomu chýbajú argumenty, a aj slušnosť, to je už na inú debatu. Preto spojenie ''Ako absolvent skutočnej právnickej fakulty by som ti vedel siahodlho rozprávať..'' beriem len ako klasickú nerozvážnosť z tvojej strany, pretože to je len tvoj subjektivny pocit...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/919257/