850/851
Máte radi tieto lokomotivy? Aký je váš názor? Myslíte si že je správne že ich nahradili 810,811,812?
Uvedené zábery 850 boli urobené v ten deň, keď chystali 362 015 do reklamného šatu COCA COLA, teda 30.6. 2005. Inak 850 011 je tuším ešte stále tu. V utorok som bol v našom železničnomodelárskom klube pri RD, ale do depa som pre nedostatok času nezašiel pozrieť čo je tu nové.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/35341/
A na tvoj druhy príspevok:Áno polepsenie ale mohli by pochopit ze mi tam nechcem nic kradnút a nic neurobíme len vyfotíme neiktoré loká a aj tak ja si myslím ze to mozu dovolit ved nic neurobíme s tymi masinkami najviac dsáma na internet...a nie je to USS kde ani vstúpit nemozes...a Cargo nie je taká strategická firma...a tesím sa ze ked odpredaj ho bude to lespie povolené.Ale inác tu v okolí Filakovo Lucenec jesenké m,a uz poznajú tam nie je problém aj som bol pd rusnom tak to fajn...A mohli by sme sa polepsit..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/35333/
Dobre mozno za bezpecnosti ale nemyslím si lebo som tam bol osobom ktory má uz viac ako 18 takze to nemoze byt.ale na PrebúdzanieKatky chcem navstívit depo Kosice a pred tym este teraz v septembri depo Zvole ale tam nebude problém mr.leninom tam budem a on tam pozná ludi.Ale inác zeny obcas sú také.A mozno za tvoj prípad.Ale v depe poprad conje také?len Emu26.a to ma stve ze iného tam dovolii vstúpit a má 2 rokov viac ako ja...a to ma stve ked ocestujem vela kilometre a nic nemozem odfotit.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/35331/
a ešte keď sa tu spomínala tá Európska únia a komunizmus, neviem, či sa dá povedať, že keď sme v EÚ, každý má aj všade prístup, je to majetok ZSSK Cargo / ZSSK a tí si určujú pravidlá, za akých tam ísť môžeš. Za komunistické by som považoval, ak by si povolenie na vstup ani len nemohol dostať. Už to že ho dostať môžeš sa dá považovať za "nekomunistické" a obrovský pokrok oproti obdobiu pred r. 1989.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/35329/
t.matyi: v časoch keď aj ja som mal problém dostať sa do depa v Žiline som bol na toho konkrétneho človeka dosť naštvatý, teraz, keď už mám na vstup do depa povolenie, sa na to pozerám úplne ináč, zober si prípad, že by si mal na záhrade nejakú extra vzácnu kvetinu a všetci by si ju chceli odfotiť, neliezlo by ti to už občas na nervy keby ti tam prišilo za deň napr. 50 ľudí, či si ju môže odfotiť? Alebo zober si ešte príklad, že by si mal tú záhradu rozkopanú, a že tí ľudia tam môžu kdesi padnúť a zraniť sa. Takže preto ťa nechceli pustiť do depa, nie preto, že by ti niekto nechcel dovoliť mať fotky toho a toho rušňa, ale je to v záujme Tvojej bezpečnosti (aj vzhľadom na Tvoj vek).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/35328/
To ani nehovorte s zenami na zeleznici mám zlé skúsenosti (nemyslím si teraz na sprievodcovky lae niekde inde napr v depe rotundárka)lebo ked raz som chcel pozriet depo Porad kamartáov bez problémov pustili muzy a aj poukázali ze co a ako...Tak mne povedal zena ze je taky zákaz vstupu a ze zákaz fotenia a tak dalej.Tu mu dám odkaz ze to rychlo má zmenit lebo sme v EU a nieco s soci kde nemohlo nic fotit...takze to rychlo zmenit.A inác 026 044 tam je a za 044 to je 026 a 011 tam tiez je.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/35321/
Stiahnutie pokazeného osobáku z trate mašinou Cargo.
S týmto som sa nestretol, ale s náhradou mašiny Cargo za mšinu ZSSK v prípade poruchy áno. Napr. pobbede vypadol z turnusu kvôli poruche motor 810.381, tak chytra ako náhradu zobraluu štŕuvskú zálohu 742.020 s dvomi prívešákmi a previezli sa do Levíc a naspäť. Takéto situácia sa diala tento rok už minimálne 3krát.
V prípade, že ostane vysieť motorák na trati, na vytiahnutie sa zvykne poslať iný motorový vozeň, z iného vlaku, napr. porucha na vlaku 5909, na trať vyšiel motor z vlaku 5904 a dotiahol ho do stanice a potom aj ďalej (na 5904 idú 2x810), a keď nie je náhradný motor, tak buď príde štúrovský kocúr, alebo sa vlak nechá zmeškať (minule kvôli poruche meškali vlaky Čata - Šahy a späť 95 min)...
S týmto som sa nestretol, ale s náhradou mašiny Cargo za mšinu ZSSK v prípade poruchy áno. Napr. pobbede vypadol z turnusu kvôli poruche motor 810.381, tak chytra ako náhradu zobraluu štŕuvskú zálohu 742.020 s dvomi prívešákmi a previezli sa do Levíc a naspäť. Takéto situácia sa diala tento rok už minimálne 3krát.
V prípade, že ostane vysieť motorák na trati, na vytiahnutie sa zvykne poslať iný motorový vozeň, z iného vlaku, napr. porucha na vlaku 5909, na trať vyšiel motor z vlaku 5904 a dotiahol ho do stanice a potom aj ďalej (na 5904 idú 2x810), a keď nie je náhradný motor, tak buď príde štúrovský kocúr, alebo sa vlak nechá zmeškať (minule kvôli poruche meškali vlaky Čata - Šahy a späť 95 min)...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/35161/
Pivec:možno keby sme ten prívešák nastriekali do khaki farby tak by to šlo :)
Aktuálne snímky:
1.850006+050160+830124 na vlaku 3508
2.850006+050160 v Trenč.Teplej na vlaku 3511 zmeškaná 10min -vo Vlárskom Průsmyku čakanie na prípoj Zr 1721 z Brna hl.n.,našťastie turisti IC 405 v Trenčíne stihli :)
Aktuálne snímky:
1.850006+050160+830124 na vlaku 3508
2.850006+050160 v Trenč.Teplej na vlaku 3511 zmeškaná 10min -vo Vlárskom Průsmyku čakanie na prípoj Zr 1721 z Brna hl.n.,našťastie turisti IC 405 v Trenčíne stihli :)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/35030/
Manipulák z Topoľčian do Bánoviec ide len vtedy, ak sa jedná o nejakú extra zásielku zvyčajne vydanú inštradáciou (PNM, vojenský prevoz). Ináč chodí všetko naokolo cez Leopoldov (!?) Zbytočne by za to platili, keď stačí po dva dni poslať 5414 iba motorový vozeň a prívešák si doberie u nás.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/34986/
juro:
ad 1,2,4.
Asi to ekonomickejšie držať si mašinu bude(nakoniec keď si Cargo môže dovoliť takto držať X ňevyužitých mašín).Podľa dohody medzi Cargo a ZSSK by si mašiny mali v takýchto prípadoch požičiavať no realita je taká že o všetkom rozhodujú peniaze.Cargo by aj mašinu poskytlo no keď dispečerovi spomenieš použitie cargo mašiny na neschopný vlak tak povie NIE a radšej zruší celý vlak ..na tých cestujúcich ktorí sa ti na tie služby nabudúce vyprdnú nikto nemyslí.
ad 5.
dá sa to no platí tu opäť tá klauzulka o peniazoch a nadôvažok neviem kedy by ten vozeň došiel pretože Mn medzi TOP resp. CHY a Bánovcami jazdí podľa potreby..neviem aká je to frekvencia,možno raz za týždeň a určite ho kôli jednej 050ke nevystavia.Mohlo by to ísť jedine cez Leopoldov ale to je sakra km navyše.
ad 1,2,4.
Asi to ekonomickejšie držať si mašinu bude(nakoniec keď si Cargo môže dovoliť takto držať X ňevyužitých mašín).Podľa dohody medzi Cargo a ZSSK by si mašiny mali v takýchto prípadoch požičiavať no realita je taká že o všetkom rozhodujú peniaze.Cargo by aj mašinu poskytlo no keď dispečerovi spomenieš použitie cargo mašiny na neschopný vlak tak povie NIE a radšej zruší celý vlak ..na tých cestujúcich ktorí sa ti na tie služby nabudúce vyprdnú nikto nemyslí.
ad 5.
dá sa to no platí tu opäť tá klauzulka o peniazoch a nadôvažok neviem kedy by ten vozeň došiel pretože Mn medzi TOP resp. CHY a Bánovcami jazdí podľa potreby..neviem aká je to frekvencia,možno raz za týždeň a určite ho kôli jednej 050ke nevystavia.Mohlo by to ísť jedine cez Leopoldov ale to je sakra km navyše.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/34950/
pipo:
1.Myslis ze by bolo ekonomicke pre ZSSK drzat celorocne v Teplej velku masinu, len pre potreby stiahnutia motoru cez kopec?
2. V Teplej v depe su aj masiny ZSSK Cargo. Myslim ze je lacnejsie aby si ZSSK objednalo masinu u Carga ako mat a udrzovat vlastny rusen.
3. ZSSK ma prebytocne rusne 754 a 750, takze v deleni problem nie je.
4. Cargo je asi uplne krepe. Z ich rusnovym a voznovym parkom mohli davno fungovat aj ako lokpool a prenajimat vozidla inym dopravcom prip. zabezpecovat stiahnutie z trate, postrky, priprahy.
5. Neda sa 050-ka podat ako sukromny prazdny vozen na prepravu z cielovou stanicou Tr. Tepla?
1.Myslis ze by bolo ekonomicke pre ZSSK drzat celorocne v Teplej velku masinu, len pre potreby stiahnutia motoru cez kopec?
2. V Teplej v depe su aj masiny ZSSK Cargo. Myslim ze je lacnejsie aby si ZSSK objednalo masinu u Carga ako mat a udrzovat vlastny rusen.
3. ZSSK ma prebytocne rusne 754 a 750, takze v deleni problem nie je.
4. Cargo je asi uplne krepe. Z ich rusnovym a voznovym parkom mohli davno fungovat aj ako lokpool a prenajimat vozidla inym dopravcom prip. zabezpecovat stiahnutie z trate, postrky, priprahy.
5. Neda sa 050-ka podat ako sukromny prazdny vozen na prepravu z cielovou stanicou Tr. Tepla?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/34943/
..a zase tie úplatky .. a takto verejne ..to zas bude v álejích nablito
ad Pivec :
dík za ochotu postrážiť majetky našej spoločnosti a je fakt že tá komunikácia občas viazne (asi to bude aj tým že k vám sa žel.telefónom človek nedovolá a my zas nemáme štátnu linku :) )
A-jeto:
Pane to že si so 742 jazdil do Tr.T. je pekné ,určite poznáš traťové pomery,ale to ešte neznamená že poznáš ako to tu chodí po 1.1.05 v os.doprave.Ide o princíp a riešenie daného stavu a nie handrkovanie sa o "moje" "tvoje".Ak sa zistilo že niečo nefunguje tak ako si obe strany predstavovali treba si sadnúť k stolu a doriešiť to.Určite os. dopravou cestuješ aj ty a neviem ako by si sa cítil v tom vlaku ktorý ostane niekde medzi hornou a dolnou vysieť (pričom v cieľovej stanici ešte rátaš aj s prestupom na ktorý máš 15minút)a sprievodca ti oznámi(ak sa to vôbec nejakým spôsobom dozvie) že vlak sa ruší pretože nie je mašiny ktorá by vás stiahla a ty pritom vieš že v nedalekom depe hrdzavejú pri plote nevyužité mašiny ktoré už bohužial patria inej spoločnosti.Verím tomu že sa časom problémy vyriešia pretože to takto naďalej ísť nemôže ,tu však ide o to že niekto bez PREMYSLENEJ KONCEPCIE zo dňa na deň roztrhol niečo čo bolo roky prepojené a na sebe závislé a jediný kto utrpel nejakú újmu sú práve cestujúci ..my aj keď z toho bordelu šedivieme,sme za to platený,no cestujúci si na to šedivenie musí ešte aj siahnuť do vlastnej peňaženky!!!
mr.lenin:
ja tam vidím 4 miesta na sedenie
Ešte plán na zajtra 21.9.05:
850006:
3508-3511-5410-5415-5414
850022:
závada bola nakoniec v uvolnenom koníkovi rozvodu 8.válca,nepravidelný chod motora rozvibroval celú hydru.Takže skušobne pôjde na 3500,3501,3502,3503,3506,3507 a keď bude všetko OK tak si na vlakoch 3512,3515,5412 skočí do Topolčian pre 050168 ktorú tam Pivec poctivo stráži
ad Pivec :
dík za ochotu postrážiť majetky našej spoločnosti a je fakt že tá komunikácia občas viazne (asi to bude aj tým že k vám sa žel.telefónom človek nedovolá a my zas nemáme štátnu linku :) )
A-jeto:
Pane to že si so 742 jazdil do Tr.T. je pekné ,určite poznáš traťové pomery,ale to ešte neznamená že poznáš ako to tu chodí po 1.1.05 v os.doprave.Ide o princíp a riešenie daného stavu a nie handrkovanie sa o "moje" "tvoje".Ak sa zistilo že niečo nefunguje tak ako si obe strany predstavovali treba si sadnúť k stolu a doriešiť to.Určite os. dopravou cestuješ aj ty a neviem ako by si sa cítil v tom vlaku ktorý ostane niekde medzi hornou a dolnou vysieť (pričom v cieľovej stanici ešte rátaš aj s prestupom na ktorý máš 15minút)a sprievodca ti oznámi(ak sa to vôbec nejakým spôsobom dozvie) že vlak sa ruší pretože nie je mašiny ktorá by vás stiahla a ty pritom vieš že v nedalekom depe hrdzavejú pri plote nevyužité mašiny ktoré už bohužial patria inej spoločnosti.Verím tomu že sa časom problémy vyriešia pretože to takto naďalej ísť nemôže ,tu však ide o to že niekto bez PREMYSLENEJ KONCEPCIE zo dňa na deň roztrhol niečo čo bolo roky prepojené a na sebe závislé a jediný kto utrpel nejakú újmu sú práve cestujúci ..my aj keď z toho bordelu šedivieme,sme za to platený,no cestujúci si na to šedivenie musí ešte aj siahnuť do vlastnej peňaženky!!!
mr.lenin:
ja tam vidím 4 miesta na sedenie
Ešte plán na zajtra 21.9.05:
850006:
3508-3511-5410-5415-5414
850022:
závada bola nakoniec v uvolnenom koníkovi rozvodu 8.válca,nepravidelný chod motora rozvibroval celú hydru.Takže skušobne pôjde na 3500,3501,3502,3503,3506,3507 a keď bude všetko OK tak si na vlakoch 3512,3515,5412 skočí do Topolčian pre 050168 ktorú tam Pivec poctivo stráži
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/34920/
Ad.Pivec
Beriem ta za slovo,privesaky vykupim jablckovicou ale mám podmienku,prídeš si ju zobrať
ku mne na zahradnú železnicu osobne.Ukážem Ti aj multifunkčnú dopravnú kanceláriu
ktorá služi aj ako WC.
P.S.Ten zmetok na 5401 mam nam svedomí já.....
Beriem ta za slovo,privesaky vykupim jablckovicou ale mám podmienku,prídeš si ju zobrať
ku mne na zahradnú železnicu osobne.Ukážem Ti aj multifunkčnú dopravnú kanceláriu
ktorá služi aj ako WC.
P.S.Ten zmetok na 5401 mam nam svedomí já.....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/34890/
Je to ako píše Peršing,na všetko treba bumažku,ak ju máš si v pohode ale aj tak musíš dodržovať pravidlá toho ktorého pracoviska,alebo ju nemáš a si odkázaný na súhlas či nesúhlas vedúceho smeny(strojmajstra,vedúci posunu či vrátnika),s tým že ti to zakáže nič nenarobíš a ani hnev nie je z tvojej strany na mieste pretože zodpovednosť za teba je na jeho pleciach a ťažko sa obháji v prípade že sa ti niečo stane keď povie že si len fotil.. "uzavretý obvod je uzavretý obvod" :).
850ky na 23.9.05:
850006+050160:
3070p-5402p-5093-5407-3516-3519-3520-3521-3524-3525
850022+050168:
5401-5402-5045-5411-5412p-5417-3526-3527-3530-3531
Takže zajtra na 5402 super zostava .. len škoda že už nie je moc svetla na fotenie