850/851
Máte radi tieto lokomotivy? Aký je váš názor? Myslíte si že je správne že ich nahradili 810,811,812?
juro - za Bánovcami je menšie stúpanie a následný oblúk, tam je to dobré, alebo cca 1-2 km pred Chynoranmi je dobré miesto, Mn 85770 máš aj pekne nasvietený. Medzi BN a CHY ide trať po poliach, nie je to až také ako pri Mníchovej.
Ešte je možnosť odstaviť auto na spoľahlivom mieste, napríklad na stanici v Mníchovej Lehote, odtiaľ je na začiatok esíčka asi kilometer. V Trenčianskom Jastrabí, po troche hľadanie nájdeš asfaltovú cestu do kopca, ktorá Ťa dovedie na esíčko z druhej strany a aj keď sa od auta vzdiališ, budeš ho mať stále na dohľad.
Ďalšie typy:
- Trenčianska Turná (stanica): Os 5402, manipulačný vlak so 742 (zvyčajne 7 - 9h)
- Esíčko na kopci nad Trenčianskym Jastrabím: Os 5410 a 5411, manipulák (zvyčajne po 14.40h)
- pri Soblahove: popoludní Os 5415 a 5417
- Trenčín predmestie: Os 5414
- Svinná (stanica): Os 5415
Iste si nájdeš aj nejaký svoj "tajný" obľúbený spot, keď sa s traťou dôvernejšie spoznáš.
Tak, dobré svetlo a ostrý obraz!
:-)
tá trať je taký malý skvost. Ale ak chceš urobiť poriadny záber, tak treba auto zaparkovať, dať si na plecia batôžtek a ako stredoveký pútnik sa pustiť hľadať, v tomto prípade vhodný fotospot. Dobrým pomocníkom fotografa býva podrobná mapa, ktorá Ti ukáže, kde môže byť vlak dobre nasvietený a tiež ukázať cestu, ako sa na spoty dostať. Z vlastnej skúsenosti Ti môžem odporučiť miesta medzi Soblahovom a Mníchovou Lehotou (zaparkovať pri zastávke Soblahov), peši do kopca po trati cca 1- 2 km, tam môžeš fotiť celý deň, lebo štreka sa pekne točí a do pozadia snímky môžeš dostať aj krásne kopce. To esíčko pri Trenčianskom Jastrabí je tiež fajn, ale treba sa dobre zoznámiť s miestom a nájsť vhodný uhol (podľa svitu slnka).
Kým sa však vydáš na takúto, aj pre skúseného fotografa, náročnú túru, je vhodné, nájsť čo najlepší súzvuk so svojou fotomašinkou a spoznať všetky potrebné finesy fotenia. Zvlášť, ak vlakov je tam málo a každú príležitosť treba zvládnuť na 100 percent.
V Trenčíne s Hradom sa dá "chynoranka" fotiť teraz, počas letného času až podvečer, do úvahy pripadá len vlak 5414. Iné nie sú nasvietené. Ale aj ten vyfotíš len od konca apríla do polovice augusta, potom sú tam dlhé tiene a neskoršie už tma.
Odmenou Ti bude nielen úžasný pocit z pobytu v nádhernej prírode, ale aj pekné zábery.
Nick: Ja by som ti doporučil úsek medzi zastávkou Trenčianske Jastrabie a stanicou Mníchova Lehota. Je to to také pekné esíčko do stúpania. Určite tam niečo nafotíš.
Ja by som chcel tiež poradiť z flekom na tejto trati na Mn 85770 niekde medzi Bánovcami a Chynoranmi (Topoľčanmi). Pivec nevedel by si ničo pekne nasvietené a čisté.
Ja som dnes do tých válcov nepozeral,nemáš aktuálnejší snímok ? :).Viem si predstaviť kolko sajrajtu tam musí byť.Včera hýrili optimizmom že ju idú pretočiť,no nepohli kardanom ani o cm :).A s tou 45 si robíš srandu ?,neviem kde by sa našlo tolko náhradných dielov aby to rozchodila.A tú 466ku poznáš? :)
850018 na 28.4.05:
Nové Zámky-Šurany-Palárikovo-Nové Zámky-Šaľa-Neded-Šaľa-Galanta-BA hl.st.-Trnava
Neviem do akej miery je tá krajinková fotka čo do kvality rozlíšiteľnosti,ale je na nej 850006+020557 na vlaku 5414 dňa 22.4.05 (pre istotu označená šípkou).Kto pozná do kde sa to chystá zastaviť? :)))