850/851
Máte radi tieto lokomotivy? Aký je váš názor? Myslíte si že je správne že ich nahradili 810,811,812?
add Nick: s tou Trnavou si mal pravdu, má tam byť spravne Trenčín, sekol som sa o riadok. Ale už som to opravil. Tá 850.006 býva nasadená podľa potreby, napr. minule sa pokazili naraz v Tr. Teplej 3 kusy 811 a jazdila 850-ka. V poslednej dobe ako na potvoru jazdí vtedy, keď robím a nemožem fotiť. Aj včera prišla úplne načakane ..
850,851 su stare, to je fakt, ale ako to, ze tieto stare motory su ,co sa tyka sedenia pohodlnejsie ako 840? Neviem, ci cestujete casto v 840, ale v tom sa neda vydrzat na tych pravouhlych sedackach ani 5 minut. A rozostup sedadiel minimalny-vzdy si cestujuci pchaju nohy medzi oproti sediacim. Oproti 840 je 850,851 maximalny luxus, napriek svojmu veku.
Rekonstrukcie na 850,851 sa samozrejme neoplatia, stacili uplne generalne opravy, ktore na nich boli za peniaze danovych poplatnikov urobene pred zosrotovanim...
A na zaver, BRKS nie je pre ZSSK konkurencia, aj ZSSK je statne aj VUC, ktor prevadzkuje BRKS je statne, a stat sam sebe nemoze konkurovat.
ZSSK zosrotovala vdaka Miroslavovi Dzurindovi statne vozy, ktore mohli plnit sluzbu vo verejnom zaujme pod inym statnym subjektom, to uz hranici s trestnym cinom.
Vas prispevok vo mne vyvolava dojem, ze ste tiez jeden paranoidny zamestnanec ZSSK.
BRKS mozno 850, 851 aj chcela kupit, ale ZSSK nic nepreda. V Tr.Teplej mali za posledne roky vsetky (vratane uz zosrotovanych) okrem (uz neexistujucej) 850.033 vacsiu periodicku opravu (MH, MS). Robili ich aj v zvolenskej ZOS a aj priamo v depe. Niekotre mali aj PUR lak. Naozaj nerozumiem logike niektorych ludi na ZSSK, je sice pravda, ze aj ich spalovacie motory a aj prevodovky boli dost poruchove, ale prevodovky sa dali vylepsit vymenov prevodovych skríň. Motor asi jedine vymenit. Ale preco ich nepredali do zahranicia. Poliaci by sa im urcite potesili, pokial viem, aj Ceske drahy mali o ne zaujem.
Rozpraval som sa so strojmajstrom v jednom (pre istotu nemenovanom) depe, ktory bol trochu nastvany, ze ich nahradili MV 81x - ze maju maly vykon a stale musia ist "naplno" aby dodrziavali jazdne doby.
Akurat som sa zaregistroval, tak si hovorim, ze skusim konecne prispiet do niektoreho fora. Na temu 850/851 mozem len povedat, ze z mojho laickeho hladiska by rekonstrukcia 850/851 priniesla cestujucim ovela vysii (standardny) komfort cestovania, narozdiel od podradnych 810/811/812. Ale asi by to nebolo rentabilne. Skoda ich. Cest ich pamiatke.