Otázky + odpovede
Toto téma je založeno pro dotazy (mnohdy velmi specifické), pro které nemá cenu zakládat nové konkrétní téma.
Reflektor. Tomu niekto hovorí reflektor? 742,740,751,752,753,754,770,771 atd, reflektor na niektorých má 40 rokov, parabola bola z lešteného hliníka, keď sa neleskol, prešmirgľoval sa. Žiarovka 500W a svietivosť cca 50 metrov. Ak by z depa poslalali niekoho na autovrakovisko, aby odmontoval svetlá trebárs zo Š 120 a vložili by ich do reflektora, aspoň by bolo z rušňa vidieť aj v noci na trať. A bez nákladov. Na tmavej trati bez autobloku je pomaly zbytočný, lebo keď sa aj na trati niečo zbadá, tak už sa je v tom. A v tom reflektore zo škodovky je aj parkovačka na svietenie cez deň. Čo na to kompetentní?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/135811/
Ver tomu, že fíra ti zapol reflektor len kôli efektu na fotku. To, že by sa ťa bál - ani náhodou. Kebyže by mal hneď niekto pripomienky, že si ho odfotil bez svetla - veď ho predsa vypol, aby ťa neoslnil...
Nededukuj z toho žiadne iné názory...
Nededukuj z toho žiadne iné názory...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/135714/
passion Ehmmm Skôr si myslím, že fíra ti chcel spraviť "pekný záber"., ja si myslim, ze sa bal aby nebol na fotke (to samozrejme netusil, ze ja tocim) bez zapnuteho svetla. A potom sa mi neskor vsetci z tej masiny (4) zdravili, az mi to bolo podozrive.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/135611/
Ja som toho názoru, že podľa
čl.284, návesť 97 Začiatok vlaku: Dve biele svetlá v rovnakej výške, na HDV doplnené jedným bielym svetlom v mieste reflektorového svietidla.
Návesťou Začiatok vlaku, sa označujú všetky vlaky (aj tlačené), okrem vlakov idúcich podľa rozhľadu. - musí byť "trojuholník".
Pokiaľ nie je na vrchu "obrysové", zapne sa reflektor.
Samozrejme dordržiavať čl.282:"Vodiči sú povinný diaľkový reflektor HDV tlmiť pri stretaní sa s HDV protiidúceho vlaku (PMD) alebo s protiidúcimi cestnými vozidlami na pozemnej komunikácii pozdĺž trate."
Pre lukasa:
čl.281 Ak zhasnú všetky svetlá označujúce začiatok vlaku (PMD), musí sa vlak (PMD) zastaviť a svetlá rozsvietiť. Ak však svieti najmenej jedno svetlo, nemusí byť vlak zastavený a zhasnuté svetlá sa rozsvietia v stanici, kde vlak najskôr zastaví
Skôr si myslím, že fíra ti chcel spraviť "pekný záber".
čl.284, návesť 97 Začiatok vlaku: Dve biele svetlá v rovnakej výške, na HDV doplnené jedným bielym svetlom v mieste reflektorového svietidla.
Návesťou Začiatok vlaku, sa označujú všetky vlaky (aj tlačené), okrem vlakov idúcich podľa rozhľadu. - musí byť "trojuholník".
Pokiaľ nie je na vrchu "obrysové", zapne sa reflektor.
Samozrejme dordržiavať čl.282:"Vodiči sú povinný diaľkový reflektor HDV tlmiť pri stretaní sa s HDV protiidúceho vlaku (PMD) alebo s protiidúcimi cestnými vozidlami na pozemnej komunikácii pozdĺž trate."
Pre lukasa:
čl.281 Ak zhasnú všetky svetlá označujúce začiatok vlaku (PMD), musí sa vlak (PMD) zastaviť a svetlá rozsvietiť. Ak však svieti najmenej jedno svetlo, nemusí byť vlak zastavený a zhasnuté svetlá sa rozsvietia v stanici, kde vlak najskôr zastaví
Skôr si myslím, že fíra ti chcel spraviť "pekný záber".
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/135601/
01058:
Uznavam urcite mas v nieecom pravdu.A to je presne to ze ked ides okolo ineho vlaku vypnes reflektor,ked ides cez stanicu tiez ho vypnes,takze v podstate ta s nim nikto nevidi.
Keby som mal tlaceny osobny vlak?No sak baterky s bielym svetlom mame a aj izolacku.. Ale jasne,naco hladat robotu este aj tam kde nie je.Samozrejme ze by som tretie svetlo nepridaval.Vzdy to zalezi len na rusnovodicoch.Vidim tolkych ktory si nezapinaju reflektor alebo jednoducho zabudnu.cez den si to predsa len malo kto uvedomi.
55.lukas:
zapina, nezapina..Nemoze mat pruser lebo aj keby si ukazal to video ako ide vlak bez tretieho svetla tak rusnovodic by mohol povedat,ze tesne predtym minul vlak,alebo ze ta videl a nechcel ta oslepit..A vo vseobecnosti sa ide po tvrdsich priestupkoch ako rozsvietenie tretieho svetla..
Uznavam urcite mas v nieecom pravdu.A to je presne to ze ked ides okolo ineho vlaku vypnes reflektor,ked ides cez stanicu tiez ho vypnes,takze v podstate ta s nim nikto nevidi.
Keby som mal tlaceny osobny vlak?No sak baterky s bielym svetlom mame a aj izolacku.. Ale jasne,naco hladat robotu este aj tam kde nie je.Samozrejme ze by som tretie svetlo nepridaval.Vzdy to zalezi len na rusnovodicoch.Vidim tolkych ktory si nezapinaju reflektor alebo jednoducho zabudnu.cez den si to predsa len malo kto uvedomi.
55.lukas:
zapina, nezapina..Nemoze mat pruser lebo aj keby si ukazal to video ako ide vlak bez tretieho svetla tak rusnovodic by mohol povedat,ze tesne predtym minul vlak,alebo ze ta videl a nechcel ta oslepit..A vo vseobecnosti sa ide po tvrdsich priestupkoch ako rozsvietenie tretieho svetla..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/135553/
JCM:
uvazim tvoju verziu,nahradim to tretie svetlo reflektorom, to ale ak by som stretaval vozidla tak na ten cas pokym sa neminieme by som nebol oznaceny ako zaciatok vlaku.
Takze predpis by bol poruseny,vsak?
Ale nieje ,lebo stale plati prva cast vety ,dve biele svetla.
Co v pripade ze by si mal tlaceny osobny vlak? kam by si dal tretie svetlo?
Ano ,tretie svetlo je len v pripade HDV ,ale ak tam nieje nic sa nedeje.
Ak by predpis napisal len dve biele svetla potom aku navest by mali persingy a rusne OBB s tromi svetlami?
Tym to su dovolene obe moznosti. mimochodom preco ma riadiaci voz OBB tretie svetlo ak by platilo, ze len na HDV ?
uvazim tvoju verziu,nahradim to tretie svetlo reflektorom, to ale ak by som stretaval vozidla tak na ten cas pokym sa neminieme by som nebol oznaceny ako zaciatok vlaku.
Takze predpis by bol poruseny,vsak?
Ale nieje ,lebo stale plati prva cast vety ,dve biele svetla.
Co v pripade ze by si mal tlaceny osobny vlak? kam by si dal tretie svetlo?
Ano ,tretie svetlo je len v pripade HDV ,ale ak tam nieje nic sa nedeje.
Ak by predpis napisal len dve biele svetla potom aku navest by mali persingy a rusne OBB s tromi svetlami?
Tym to su dovolene obe moznosti. mimochodom preco ma riadiaci voz OBB tretie svetlo ak by platilo, ze len na HDV ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/135537/
No co ja viem..Ak je raz napisane ze je osvetleny dvoma svetlami a tretim v mieste reflektoroveho svietidla tak pokialt tam ziadna ziarovka nie je tak by ten reflektor zapnuty mal byt. Samozrejme ak ide nejake protiiduce HDV tak ten reflektor vypnem ale inac nevidim dvovod preco ho nemat zapnuty ak to je v predpise.Samozrejme ako pisal 01058 ked sa ziarovka vypali tak smola.Kym je to lenjedna tak sa da prepnut do nudzoveho rezimu (ak ma konkretne HDV dve zirovky v reflektorovom svietidle) ale cez den si maloktory rusnovodic vsimne ze mu nesvieti reflektor...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/135518/
55.lukas:
o com snivas? rusnovodic nemusi mat nahradne ziarovky ako vodic automobilu.
ked nesvieti tak nesvieti na cele vlaku to ani tolko nevadi.
Ale ak svieti len jedna cervena kocovka ,tak to je uz problem. Lebo jedno cervene svetlo znamena zjdenodusene "stoj protiiducim vozidlam" predpis uvazuje to jedno cervene len na HDV ale na dialku a v noci aj tak nevies ci je to od masiny alebo je to posl. vagon.
vtedy treba ak sa jedna o cervenu koncovku vagona ,zhasnut a nahradit ich klasickymi odrazkami "koniec vlaku"
A k tomu reflektoru,mas ho pouzivat tak aby si neoslnoval protiiduce vozidla ,a je jedno ci je to vlak ,alebo auto vedla na ceste.Ak ho nemozes stlmit mas ho zhasnut.
Cez den nemas dovod pouzivat reflektor, oznacenie vlaku su dve biele svetla, na HDV doplnene tretim svetlom v mieste reflektora.
Ja ak tam to svetlo nemam reflektor nepouzivam,pretoze predpisu som zadostucinil dvomi bielymi svetlami.
Neznasam takych co mi svietia s reflektorom do oci aj cez den, su to taky isty blbci jak ten co to nariadil formou vyhlasky v nemenovanom depe.
Najprv nech sa nauci citat ,potom pravidla slovenskeho jazyka aby aj pochopil na co sa pouziva ciarka vo vete. Potom si prestane pliest pojmy a dojmy.
Ak tieto navesti nemas vypravcovia ta obycajne upozornia ,ze si ich mas dat doporiadku. Hlavne konce vlaku,ak pouzijes cervene svetla vagona.
Postihy niesu ziadne ,len z drzanie vlaku ak upravujes tieto navesti
o com snivas? rusnovodic nemusi mat nahradne ziarovky ako vodic automobilu.
ked nesvieti tak nesvieti na cele vlaku to ani tolko nevadi.
Ale ak svieti len jedna cervena kocovka ,tak to je uz problem. Lebo jedno cervene svetlo znamena zjdenodusene "stoj protiiducim vozidlam" predpis uvazuje to jedno cervene len na HDV ale na dialku a v noci aj tak nevies ci je to od masiny alebo je to posl. vagon.
vtedy treba ak sa jedna o cervenu koncovku vagona ,zhasnut a nahradit ich klasickymi odrazkami "koniec vlaku"
A k tomu reflektoru,mas ho pouzivat tak aby si neoslnoval protiiduce vozidla ,a je jedno ci je to vlak ,alebo auto vedla na ceste.Ak ho nemozes stlmit mas ho zhasnut.
Cez den nemas dovod pouzivat reflektor, oznacenie vlaku su dve biele svetla, na HDV doplnene tretim svetlom v mieste reflektora.
Ja ak tam to svetlo nemam reflektor nepouzivam,pretoze predpisu som zadostucinil dvomi bielymi svetlami.
Neznasam takych co mi svietia s reflektorom do oci aj cez den, su to taky isty blbci jak ten co to nariadil formou vyhlasky v nemenovanom depe.
Najprv nech sa nauci citat ,potom pravidla slovenskeho jazyka aby aj pochopil na co sa pouziva ciarka vo vete. Potom si prestane pliest pojmy a dojmy.
Ak tieto navesti nemas vypravcovia ta obycajne upozornia ,ze si ich mas dat doporiadku. Hlavne konce vlaku,ak pouzijes cervene svetla vagona.
Postihy niesu ziadne ,len z drzanie vlaku ak upravujes tieto navesti
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/135513/
neviem to istotne o staniciach na ktoré sa pýtaš, ale na Slovensku boli podľa mnňa úschovne batožín zrušené celoplošne asi pred 2 - 3 rokmi (však načo by boli, keď ich nikto nevyužíval ? -to bol názor tých, ktorí to zrušili)