Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
v TN stoji 3x IC: Kriváň, Tatran a Váh. Gerlach asi netreba, aby zastavoval /aj keď pokusne by sa to mohlo skúsiť a zistilo by sa, či by to nezvýšilo vyťaženosť/.
1. v TN je nástup nielen na KE ale aj do BA do IC vlakov silný. A väčšinou už aj študenti od TN chodia ICčkom, ako sa tlačiť v tých pojazdných humusárňach ako chopok či goral /teraz Váh, ale neviem aké má vozne/
2. zastavovanie sa obnovilo z nasledujúcich dôvodov: TN je krajské mesto, pri rozhodovani o rekonštrukcii trate sa rozhodlo, že tam vlaky IC a EC /zatiaľ na trase žiadne nie je/ budú zastavovať, a vyťaženosť IC klesla, keďže z TN cestovalo viac ľudí ako z niektorých iných zastávok.
3. IC Gerlach je špecifický: z BA do TN ide ešte Turiec, Dubeň a Báthory, zatiaľ čo z BA do KE je to posledný spoj. Vzhľadom k tomu, že z TN už netreba po Považanovi ďalší vlak na Košice, IC Gerlach v TN nestojí. Ten slúži tomu, aby sa Blaváci a Žilinčania dostali ešte večer do KE.
4. Prípojnosť Os vlakov by určite mohla byť vyriešená lepšie.
Tak prečo potom obnovili zastavovanie IC v LM a v TN Gerlach aj tak nestoji??? Z TN necestuje toľko ľudí do BA s IC vlakom. A LM je taktiež aj jedno z najvyhľadávanejších turistických centier. Takže frekvencia cestujúcich je dosť vysoká. Odporúčam zájsť niekedy na stanicu do LM a zrátať si počet cestujúcich vystupujúcich a nastupujúcich z a na IC vlak. Aj keď je pravda, že nástup smerom na východ je slabý...
Inak, je pravda že IC pred niekoľlkými rokmi chodilo na trase BA-TN-ZA-PP-KE, a už vtedy v TN bolo dosť cestujúcich, či už na blavu alebo na východ. Áno, je polemizujúce, či má IC stáť v TT, keď do BA po koridore to je zajedno s R. Avšak úsek BA-ZA je fakt už príliš na slovenské pomery, aby IC nezastavil ani v TN, kde je pritom ekonomická sila aj početnosť cetsujúcich dostatočná /a určite vyššia ako v LM/. Kysak je špecifický tým, že na PO ide kopec ľudí, takže tam sa stáť bude vždy...
jasne, že im nič neurobia, ked sú maloletý a najhoršie na tom je, že škodu na rušni si može poškodený vymáhať tak od svätého Petra, ved rodičia tých páchateľov sú isto na invalidke alebo na sociálke, takže škodu nebudú mať z čoho cvaknúť
4.01.2007 16:33
BRATISLAVA - Ohrozenie bezpečnosti a plynulosti železničnej dopravy spôsobil neznámy páchateľ, ktorý v stredu podvečer na trati v Smižanoch vytvoril z kameňov prekážku, do ktorej narazil vlak InterCity 511 Váh (IC-511 Váh) smerujúci z Bratislavy do Košíc.
Pri nabehnutí rušňa na kamene došlo k poškodeniu vzduchového systému a ohnutiu pluhu. Kamene uložené na pravej koľajnici spozoroval rušňovodič zo vzdialenosti asi sto metrov, súpravu kvôli rýchlosti nebolo možné ihneď zastaviť. Keď vlak nabehol na prekážku, rušňovodič zaznamenal na prístrojoch únik vzduchu a vlak následne zastavil.
IC 511 Váh meškal 39 minút, vyše polhodinové meškanie mal aj následný osobný vlak. K zraneniu osôb nedošlo. Železničnej spoločnosti Slovensko vznikla predbežná škoda 2000 korún. Prípadom sa zaoberá železničná polícia z Popradu a Spišskej Novej Vsi. TASR informoval hovorca Železničnej polície Jozef Búranský.
Zdroj: TASR
keby si pozorne cital moje prispevky od zaciatku, tak by si pochopil ze toto
s koridorom nema vobec nic spolocne.
Ak by bol dokonceny, casy sa upravia aby nevznikali take naskoky oproti cp.
Ale podla mna je stupidne hodinu pred IC vypravit R, lebo ho tak ci tak dobehne v niektorych posl. staniciach, to sa len umelo natahuje cas pre IC.
Nevravel som ze IC nezastavi len v TT ale aj TN a LM.
A to je uz dost podstatny rozdiel,lebo ak dokaze IC nabrat pri terajsom zastavovani 15 min. naskok tak potom by to natiahol na viac ako pol hodinu
a to je uz nieco a nie 2-3 min. ako pises.