Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=523
Aktuálne meškania:
http://pis.nfo.sk/
každé prechodné obmedzenie rýchlosti musí byť označené, iba ak by vzniklo náhle a nebol čas. Teplotné obm. tr. rýchlosti nieje náhle, je naňho vydaná ďalekop. správa a trvá niekoľko dní, takže je dosť času to oznčiť. Je to iba na zodpovednisti prac. traťovky.
BTW vidis a ja som predvcerom zase na jednu zilinsku pokladnicku napisal pochvalny e-mail, na ktory ZSSK aj oficialne zareagovala . Je vsak pravda, ze za tie roky som sa s niektorymi zilinskymi pokladnickami tiez nanervacil... .
Presne tak.Mas celkom pravdu..Teraz ked uz poprad nema poriadne diesle tak si len poziciavat.A ked ako napr. minule spravili napatovu vyluku na 2 hod. tak nakladna doprava sa cez tuto stanicu zastavila upne,vsetko stalo v snv,svite,vydrniku a strbe..Samozrejme ze pri roztlacani hned chytili meskania aj vlaky osobnej prepravy..A sergejiky sa uz pouzivat asi velmi nebudu od tej skaredej nehody.. Podla mna najvacsia blbost co mohli v poprade robit je kopat podchody ked mohli len z nadchodu na TEZ-ku spustit na jednotlive nastupistia schody a bol by pokoj a ovela menej roboty atd..Ale pre "zmenu" sa niekto nabali..
Z Karvinej odchádza R 431 s 5 minútami, z Čadce je už cca 22 minút a do Žiliny dorazíme vďaka pobytu pri vchodovom návestidle s 26 minútami. Na naše prekvapenie Zr 1843 na zmeškaný prípoj nečakal, vypravili ho neuveriteľných 7 minút pred príchodom zmeškaného R z Brna.
Vďaka týmto 7 minútam sme sa domov dostali iba o 3 hodiny neskôr, aj to sme sa našťastie mali čím, po tej istej trase. Ak by taký spoj nebol tak neviem, ako by sme vďaka nadmieru ochotným pokladníčkach dostali ďalej...
V tomto incidente zohrávajú rolu aj spomínané pokladníčky zo Žiliny, na ktoré mimochodom idem napísať sťažnosť, (len neviem, kedy to stihnem urobiť) pretože odmietli vrátenie cest. lístka z dôvodu straty prípoja bez prirážky 10 % z ceny lístka. Argumenty si vymysleli, od kecov, že prípoj je až od 15 min a tu bolo podľa CP je 6 min (bolo tam 16, ale nevadí, a prípoj je v ŽA od 4 minút), a že "ten vlak nemá žiadne prípoje" a na opakovanú žiadosť mi bolo povedané "Kolegyňa, vám už povedala; len s prirážkou".
No ale to by som asi vela xcel?
si pamätam, ked robili nadjazd pre TEŽ, tak bol z Margecian v Poprade Sergej a vytláčal vlaky po depo
A k tej reakcii,ja viem aka je situacia ale prekopat kabel k navestidlam je dost velka nesikovnost..Ale teraz sa to uz zlepsilo lebo uz nie je trvala nap§tova vyluka,dali inak napajat trolej takze uz jaszdi dost vela nakladnych vlakov.
EC 120 Košičan:
Kraľovany +14
Turany +89
Čadca +128
R 603 Čingov:
Vrútky príchod + 89
Vrútky odchod +141
R 604 Dargov
Turany +6
Vrútky +131