Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Príspevok hodný politika. Príčina neuvedená vôbec. Ale keďže obe koľaje, tak asi technický problém. Ére to aj takto tajiť, úbohé.
ono je to pekné, keď osobák čaká na meškajúce Rexy alebo R, ale aj ten osobák ide kamsi, kde sa prestupuje, no ale pokiaľ slováci dopravia kvôli meškajúcemu rýchliku neskoro osobákom ľudí do Vrboviec, alebo do Veľkej nad Veličkou a Moraváci majú prípoj do Veselí a odtiaľ do Starého Mesta alebo do Broumov-Bylnice, alebo do Brna, bola by blbosť, keby čakali, neviem, ako sa to bude riešiť, keď údajne od roku 2025 má byť dvojhodinový tak Trenčín-Hodonín s 50% podporou juhomoravského samosprávneho kraja, tak tuto nikto nebude akceptovať meškanie rýchlikov ŽSR a nikto ich nebuide čakať
No tazko to bude fungovat na Slovensku, kde ti nevie vlakveduci povedat, ci pripoj pocka resp to 4x zmeni pocas jazdy. Potom vystupis a zistis, ze bud pripoj caka, ale iba jeden, druhy je prec alebo necaka vobec.
Ja už našťastie na zmeny nerobím.
- robím 20 rokov údržbára vákuovej techniky, zhruba do roku 2017 mi bolo vedením firmy umožnené prevádzať pravidelnú generálnu údržbu, potom prišlo obdobie automatizácie, spoľahlivých ľudí nahradily najmodernejšie elektronické roboty a dopravníky (a tak som povedal menežerovi výroby, ja keď varím na zahrade guláš a už nemám drevo, hodím pod kotlík nejaké suché listy, vyhrabem suchú zelinu, nájdem staré noviny a keď už ozaj nič nie je, tak obetujem jednu starú polohnilú ešte funkčnú drevennú stoličku a s týmto drevom dovarím guláš, ty keď na elektronickom šporáku vaším guláš a vypovie ti nejaká maličká súčiastka na plošnom spoji, tak guláš nedovaríš, šporák sám neopravíš), no a pokračujeme s tou automatizáciou, vďaka silne poruchovým robotom a dopravníkom sa nestíhala výroba, samé krátkodobé odstávky, štelovačky, dolaďovanie, nekonečná optimalizácia a finalizovanie......a tak od roku 2017 sa nerobila údržba pravidelne a úplne, ale len tak huj-buj......Cez toto leto sa začali zariadenia hromadne kaziť, únava materiálu, opotrebovanie dielov.....A tak pán menežer povedal, že povolí odstávku potrebnú na údržbu, no po šiestich rokoch netrvala údržba týždeň ale 10 dní, všetko bolo strašne zničené, zakydané, zažraté a opotrebované....
Sám výrobca odporúča údržbu v určitých intervaloch, ak sa nerobí, nezodpovedá za poruchy.....A tak je to aj s rýchlimi a maximálnymi využívaniami súprav a lokomotív, nerobí sa údržba alebo sa veľmi veľmi zanedbáva, no a nové zariadenia oproti starým sú síce vymakané ale strašne poruchové, keď sa mi pokazil za komunistov vysavač, vyletoval som kondenzátor a motor zapojil napriamo, sused síce nemohol pozerať televízor lebo mu to čmirilo a rušilo, ale ja som povysával (alebo pomixoval), dnes má vysavač elektroniku, plošný spoj a minimálne 40 súčiastok, ktoré sa môžu kedykoľvek pokaziť.....
Niečo strašné ZSSK aj infra ŽSR
Čo na to expert Kubáček,ministerstvo dopravy ?
Ad poradie vlakov: to nerozporujem, prišlo mi v nepárnom smere logické a v párnom smere to už mohlo byť jedno, len by som čakal, že v hlbokej noci po troch hodinách prerušenia dopravy dostane prioritu pobranie všetkých cestujúcich(t.j. zastavením všade) pred ušetrením možno 10 minút meškania.
ŽSR a národný dopravca si nepripravia žiadne výlukove gvd alebo upravené obraty súprav?