380/381
Diskusní fórum o lokomotivě továrního typu Škoda 109 E řady 380 ČD a strojích odvozených
Lokomotiva už od počátků svého zrodu má svou vlastní neoficiální stránku, která ovšem vznikla s informační podporou výrobce.
(Zbyněk)
Začína sa rysovať Pendolino do Ostravy. V návrhu sú to vlaky IC 510 - 521, s orientačnými odchodmi Praha-Holešovice 5:56, 7:56, 9:56, 13:56, 15:56, 18:26 a Ostrava hl.n. 4:00, 5:45, 9:45, 11:45, 13:45, 17:45 (jazdiace takmer všetky denne, až na jeden pár).
Pôvodne zamýšľané vlaky IC (uvedené vo fóre "JŘ 2006") Praha - Břeclav sú (zatiaľ) vedené PP (podľa potreby)... Jedine zostali nezmenené EC Alois Negrelli a Smetana.
Ad jeffer: AHA, myslíš v odjezdové skupině tých zopár slepých koľají (päťstovkové). I keď som ten výraz "koľaje smrti" nepočul, domnievam sa, že je výstižný: stoja tam totiž vozy, ktoré sú de facto po smrti. Vyradené, vhodné tak akurát na požiarne cvičenia
Áno, to Ačko tam nejaké stojí, dokonca začalo horieť v hale. Ale prečo, o to som sa ešte nezaujímal...
inak diky za info.
a este: hned vedla haly stoji okrem historickej poschodovej supravy (celkom ma zaujalo, ze ma trojnapravove podvozky pod klbmi) aj A-cko po poziari. ten poziar musel byt niekedy koncom 2004 alebo zaciatkom 2005 (vozen bol prevazeny 2003 a poslednu reviziu ma zapisanu 2004, vnutro vyhorene, na jednom konci skruteny plach od ziaru)
jeffer: ľavé číslo - hmotnosť prázdneho vozidla, pravé číslo (62 t) - hmotnosť obsadeného, a číslo pod (53 Pl) - obsaditeľnosť. V prípade kombinovaného voza (ako napr. AB - I/II trieda) by bolo číslo s lomítkom. Napr. 20/30 - 20 miest 1., 30 miest 2. tr.
...koľaje smrti? To počujem prvýkrát... Na druhom konci haly si myslel?
btw: co presne znamenaju jednotlive hmotnosti v tych ramcekoch?
Zdravím, áno, 680.004 je v Prahe... Fotka z ONJ, a dôkaz na druhej fotke, že je to naozaj štvorka (keďže prišla znova absolútne neoznačená)...
Žiaľ ďalšie info asi mať nebudem, i keď ako vraví DiS, som pri "zdroji". Embargo... Mám Vám všetkým odkázať, že... www.pendolino.cz Mala by tam byť čoskoro reportáž s fotkami (aj z cesty)...
Add mstancl a p.m.
Veď dodajte info a ak môžem poradiť,tak to môžte zaslať aj M@jovi alebo Piovi. Veď ste u zdroja. Inak Vás zdravím.
http://zelpage.cz/news/680004-poborskiii.jpg
Více informací najděte na wwww.zelpage.cz obecně nebo na novém servru www.pendolino.cz A pánové domluvte adminiatrátorovi, aby se taky trochu zajímal o to co se děje v Čechách... Tady je jena zdařilá 380 003 v Děčíně od Iwana Waskiewitze
M.Š.
Prezradi mi niekto, ako daleko su prace pri vzajomnom "pochopeni sa" ETR 680 a ~ 25 kV 50 Hz ?
Existuje uz fyzicky "chladnicka" od AZD Praha, ktora to mala riesit ?
Ak ano je uz instalovana aspon v jednej suprave ?
Splna ocakavania ?
Stihne sa ich uplne nasadenie ku GVD 2005/6 ?
Mat3j:
"A mozno ze z toho nic nebude, a na to cislo sa zabudne"--5.pesnicka na albume "Pribeh" od INE KAFE...(to sa sem sice nehodi ale musel som to napisat..:-)
Este k tej 380: mne sa ten dizajn dost paci(ale tiez je to len moj nazor), ako povedal JPNK je "iny"...Lebo si myslim ze ak budu vsade jazdit iba taurusy a herkulesy tak to uz nebude take zaujimave:-)
Len ako si neviem predstavit ich vyrobu a prevadzku.
S@fino: myslim, ze ten obrazok ukazuje len ako bude vyzerat priblizne a pochybujem ze tam hodia take divne-nechutne spriahadla... :/
A mozno z toho nic nebude a na to cele sa zabudne!
(to sa dokonca aj rymuje)
ad S@fino:
Mně se tedy nelíbí ani trochu, i když připouštím, že jde jen o můj osobní vkus. A trochu také nechápu, proč design "100% české" lokomotivy museli dělat Němci. Zvlášť když patrně naši vyhlášení průmysloví výtvarníci, kteří přinášeli po léta do tohoto oboru mnoho krásna, ještě nevymřeli.