380/381
Diskusní fórum o lokomotivě továrního typu Škoda 109 E řady 380 ČD a strojích odvozených
Lokomotiva už od počátků svého zrodu má svou vlastní neoficiální stránku, která ovšem vznikla s informační podporou výrobce.
(Zbyněk)
Ad Milan: chaotické sú obe možnosti. Najjednoduchšie je mať jednotný cenník, popr. určité príplatky. To, že sú tieto cenníky v CP, na internete a ja ešte neviem kde, to vôbec neuľahčuje.
Síce som proti nejakým globálnym cenám, ale to by to možno spriehľadnilo.
A ak chceš rozumný názor na rôzne ceny miesteniek - vo všetkých prípadoch ide o to isté: o miesto na sedenie. Prečo stojí to miesto raz 0 Sk, raz 20 a inokedy 80??? A hlavne sa mi nepozdáva nepomer ceny. Kedysi sa vydávali k medzinárodným lístkom miestenky zdarma. Dnes tomu tak už nie je? Niekde nižšie som už načrtol chybu systému: ak si kúpim lístok na IC KE - Wien do Viedne, miestenka stála 20 Sk (bolo jedno, či ide o slabý či silný deň). Podobný príklad: doteraz si môžem ľubovoľnú miestenku na ľubovoľný vlak na Slovensku kúpiť v Čechách za 20 Kč. Kde to má logiku? Takže (ak to ešte funguje) odporúčam cestujúcim si kupovať miestenky podobným spôsobom, ak to samozrejme ide
a k tým miestenkám: nehnevajte sa ale je to BORDEL!!!! Tych 80 Sk - to je zmykanie penazi! Zaujimavé - ak je najviac ľudí, tak zdieraju ludi az to nie je pekne!!!!
Ak by mali jazdit u nas pendolina - tak automaticky povinne miestenkovy - zadarmo, alebo ak tak + 20 Sk ale vzdy.
AKO TO??????
dnes som chcel kliknut na www.pendolino.cz a ono ze nemate opravneni !!!! co sa deje???
Vrabce si na strechách šuškajú, že sa zase zmenili plány ohľadom nasadzovania Pendolina. Ostrava áno, Břeclav a Viedeň tiež, ale vraj 2 páry vlakov do Bratislavy budú premávať tiež. Vie mi to niekto potvrdiť/vyvrátiť (myslím na kompetentných z Bratislavy)? I keď viem, že v Bratislave sa o tom hovorilo už podsatne skôr, než sa začalo šuškať o tejto variante tu...
pendolino by mohlo byt s povinnou miestenkou ale potom stylom ako chodil onehda Vah medzi Ba a Ke -- povinne miestenkovy expres. To by sa na trat Ostrava-Praha hodilo viac nez dost (je zaujimave, ze okrem nocnych spojov idu iba vlaky kategorie IC, EC a SC, teda medzi 14:30 a 20:20 nie je mozne z prahy ist rozumne rychlikom a na prestup v prerove su tiez len 2-3 moznosti -- zaujimavo to riesi IDOS, lebo tie 3 spoje s prestupom ani neponukne, kym clovek v rozsierenych moznostiach nezrusi pouzitie EC/IC -- to je spravny pristup k cestujucej verejnosti?). kto je pre zeleznicu zaujimavejsi (koho je viac)? prilezitostnych cestujucich, ktori by komfort typu pendolino uvitali za cenu miestenky najviac (a pre ktorych je dobra skusenost podstatna aby sa este niekedy vratili a nepouzivali IGK), alebo vlastnikov KMB? (recnicka otazka)
no nist, zas som sa rozpisal skoro onicom ;) zdravim... (aby bolo jasne - akekolvek priplatky nemam rad... a to mam Junior preukazy slovenskych aj ceskych zeleznic)