361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
Co sa tyka 160 km/h. POtrebujes prenos navesti, tj na koridore v pripade RV je problem, lebo ten mobilnu cast ETCS nema. 381 ma, ale ... co mi rozpravali zo skusobnych jazd, tak to ma zobar "detskych" chyb. Co sa tyka 361, na wtb by malo ist asi!! o seriu nulkovu cize , na danych 361 nemas ani mobilnu cast ETCS, ani Vmax 160 .
Ked uz sme pritom, ano su miesta kde by sa dali v smere na Kuty to svihnut bezproblemovo 140km/h , v smere na LEO taktiez, ale dnes je problem s pokrytim HKV na PP a nieto este vyriesit problem s Vmax resp. dosadenim ETCS na loko. A uz nik nebude riesit ci je tam 263/361/381 v cele(ci zadku), cestaky budu postavene najskor pre vsetko rovnako ...aj pre tie laminatkove pulle
taze tak ...
a budú turnusované k tým PP, alebo len ak bude nedostatok HKV, myslím tým 381 a 263?
A keď už 381+PP a 361+PP, aká je reálna šanca na 160km/h v normálnej prevádzke? (Asi zbytočná otázka, ktorá sa rieši aj v iných vláknach...)
Pre určitú skupinu ľudí bol divný pravý opak a keď sa to napokon od nového GVD oddivní, tak zase divne:
http://www.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?id=230395&kat=7&najdi=775818&n#775818
Jinak právě ETCS si na omezování rychlosti kvůli brzdicím procentům až tak moc nehraje.
Je to daň za prílišnú rôznorodosť vozidiel a akosi nevidím koncept.