361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
tiež som mal info, že je to testovacia štreka, hovorilo sa o Vmax=140+10% na účely testov a skúšok vozidiel v=140. Bol by som rád, keby mi to niekto potvrdil, alebo vyvrátil.
Tá Bageta zo Zohora v minulom GVD tiež bola vešaná za osobák, navyše, tam ich predbiehala Slovenská Strela, mimo taktový koncept. (aj kvôli tomu ho nevedeli ľudia využívať do roboty do nočnej o 22:00...)
Ako je to s tým míňaním nástupíšť? Nemusí mať vyššie brzdné percento, aby zastavil na rovnakej dráhe?
Miro: no, preistotu si pamatam GVD, kde na 2090 bola preistotu obmedzena rychlost na 90 km/h kvoli bagete, co sla na zavese do Zohoru, preistotu potiahnuta az do Malaciek
Preto verim, obcas sa nieco "nepodari"
Ano, v tom useku je 140km/h ale nieje to zapracovane v ZCP ku vlaku, ktoremu by to vyhovovalo. Tento usek voci koridoru, kde R6xx s 350 s ETCS je taky prdivy, preto to fakt nik asi riesit nebude. Ta 140 km/h , resp ten usek bol kedysi kvalifikovany ako skusobny, a pokial viem, tak je rieseny na Vmax 160 , tak ale to som sa dopocul len z druhej ruky, tj mozno to niekto potvrdi, mozno vyvrati.
Ked este zili obe 381, tak so supravou PP by sme ocakavali v pripade meskania, ze pokial ma ta ucelenka Vmax 160 km/h, tak by mohla jazdit na Kuty 140km/h, kedze mame prenos navesti. Tak ale, niee, tymto smerom nik nepremysla, lebo
1. bolo by zopar nehod C4 -> minuli by sme priestor pre nastup a vystup cestujucich, a beru sa za to papiere , lebo Ti co doteraz si prdeli 120 by zrazu sli o 20 km/h viac, a iste rutinne ukony by to asi "nezvladli".
2. to by utrpelo "koryto" podpasovku ... a to sa predsa nemoze
Tak ako si uvazil, rozumnejsia je podoba suvislej 120 km/h aj cez stanice, kde straty v brzdeni/rozjazdoch urobia celkom slusnu "minutku" , nehovoriac o energetickych stratach. Kto to ale bude riesit?? nik... zatial... skoda ...
síce v tomto vlákne O.T.na 90%, ale aspoň k tej v=140 (donedávna bežne na R8xx HKV r.362 a 361).
Keďže som zabudol, že nie všetko premáva cez sviatky, tak som sa včera vracal do Bratislavy R842, zo Šurian z fleku 13 minút do plusu. Celá súprava bola, až na Laminátku, v=140. Aj keby tam bolo Rýchle Eso, tak medzi Sládkovičovom a Sencom určite nedá na možné maxx. A toto je chyba. Nie preto sú dané možné technické maximá, aby sa to ignorovalo. Alebo sa vyhováralo. Tam nepotrebuješ ani ETCS...