361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
Ale podla tejto logiky by na trate ZSR nemohlo ziadne vozidlo z Ciech, Nemecka, Rakuska alebo z hocikial a aj davno zabehnute a splahlive. Lebo pocas skusok a doterajsej prevadzky este nepreslo klenot trati ZSK - Strbsku rampu.
Trochu divné, nemyslíš ?
Az teraz som si uvedomil, ze ten priklad Nemecka a Rakuska je asi riadne Sci-Fi
Ale to neboli skusky !!! To mala byt ostra prevadzka !!! A to je rozdiel.
Preco by som to mal vediet? Ja som to iba ocakaval. Ako kazdy seriozne zmyslajuci clovek, ktory dennodenne pracuje s vecami, ktore testuje, modifikuje a ktore pripravuje na to, aby sa raz dostali do vyroby. Nie je mozne aby sme odovzdali nieco co nie je 100% sposobile ist do prevadzky.
A nie je pravda ze 361 skolabovali z toho, ked uvideli aky je kopec na Strbu vysoky.
presne tak. Preto sa 361 (bez studenej mašiny, ktorá by pri neschopnosti prevzala vedenie vlaku) mali na pravidelné výkony nasadiť až vtedy, keď budú "doladené", ako tomu vravíte
A nove masiny sa zabehnut musia, na tom sa zhodneme.
PS: to "par" myslim tak ako som to napisal. Kazdy jeden cestujuci je pre seriozneho prepravcu dolezity, co sa o slovenskom monopole povedat neda. Bohuzial. Sama firma do dokazuje dennodenne.
Ale to sa musí vyriešiť po slovensky ... hneď na najprestížnejšie 6xy rýchliky cez celú republiku. Super.
tak, tak.
Formu doladia, to je iste. Len to bude chvilku trvat.
Ked urobim par jazd Ba-Za a spat a mam niekolko desiatok chyb. Su prpipravene do prevadzky?
Tazko.