361
Diskusia o novovznikajúcej rade HDV.
Ide o komplexnú rekonštrukciu vozidiel 162 a 163 ZSSK v spoločnosti ŽOS Vrútky a.s. V novembri 2009 sa začalo pracovať na prototypovej rekonštrukcií - 361.001 - ako základ pre rekonštrukciu bol vybratý košický peršing 163.053, ktorého elektronika bola v priebehu roku 2009 sčasti použitá pri oprave požiarom poškodenej 362.006, z ktorej vznikol z hľadiska výkonovej aj riadiacej elektroniky určitý medzistupeň vývoja medzi HDV 362/363 a 361.
Z pôvodných HDV 162 a 163 ostane zachovaná len skriňa a upravené podvozky vrátane trakčných motorov.
Hlavnou výhodou, okrem predĺženia životnosti, je rekonštrukcia jednosystémového HDV pre jednosmernú napájaciu sústavu 3kV na vozidlo dvojsystémové - 3kV js. / 25kV, 50 Hz.
Niečo k téme. Viackrát sa tu spomínala rada 363.5 Cokoliv Kamkoliv, ako aj zvýšenie výkonu TM na 1 MW. Pri minuloročnej návšteve M.Š. na našej alma mater mu Frantík povedal, že stará by ho s tým návrhom zastrelila. On sám išiel do jamy levovej k Valike a tá mu 15 minút za to naložila hubovej polievky, však absolventi vedia, o čom vravím. Chcela mu dať prerátať aj 100 príkladov s js strojov. Snáď sa poučil, keď je trakčár s červeným diplomom.
A... som ročník 74 takže aj za socíku som sa vlakmi naviezol až až. síxe nič sa nerušilo (alebo iba pramálo) ale o kvalite, "meškavosti" a úrovni cestovania viem svoje Klíma, vakuove wc - zabudni!!!
čistota - hrúza a des (niiežeby to dnes bolo valné, to si tvrdiť nedovolím) ale bola to hrôza
no, som offtopic ale nedá mi sa nevyjadriť
Skade vieš, aké žalúdočné dojmy som predposledne nadobudol ja v Nemecku, ale zbytočne v tomto pokračovať.
Radšej sa bavme o tej 361, o odtieňoch sivej, bielej a červenej farby, keďže o jej trakčných vlastnostiach sa stále akosi baviť nemôžme.
V Bmpz DB aspoň vidím, či tam niečo niekedy bolo vyliaté a čistenie tam prebieha pravidelne aj na mokro. To na Slovensku neexistuje pri čistení poťahov. (Nech sú technológie aké sú, nerobí sa to.)
Prezident: To nie je zhadzovanie, ale realita.
Ale späť k téme 361.
Napríklad na prvom pušpúle sa stihli pridrieť nárazníky už pred prvou nulkou
Je síce pravda že na 600 a 500 vlakoch je to kultúrnejšie, ale nie vždy to tak platí.... načo si kúpim lístok do jedničky viď dnešný Apeer na 706, keď mi do uší vkuse zavíja ten hnusný škrípajúci zvuk pri točení podvozkov.... neviem kde vzniká ale tento problém má 90% movkových vozňov typu Aeer, Apeer, Beer, Bpeer.... to pojdem radšej v tom plesnivom béčku než tej jedničke....
362.001. ja nenávidím skôr Bimdz... ma išiel šlak trafiť keď som v tom musel sedieť 4 hodiny.... to ani nie je vagón len povarené trubky so sedadlami a sklom....
Neskapalo.Podľa fóra asi nestihla dôjsť 361 001