WWW.VLAKY.NET
Fórum o vašich názoroch, nápadoch a pripomienkach na stránku VLAKY.NET, o tom čo by ste na našich stránkach radi privítali, čo by ste zmenili, a čo naopak vypustili.
Takisto by bolo dobre, keby sa dalo priamo reagovat na prispevok, toho, ktorehon uzivatela. Cize by bud za koncom kazdeho prispevku bola taky odkaz "re:" a to by ma rovno hodilo na priamu reakciu... Priama reakcia by potom bola uvedena ako novy prispevok v tvare (v hlavicke) "Re: prispevok xxx uzivatel U: a potom uz lubovolny text... Mozno by to nebolo zle, lebo niekedy mam pocit ze obcas ludia (nie svojou vinou) taraju uplne od veci...
Stretol som sa so zopár druhmi fór a preto napíšem čo si nich myslím:
- lineárne fórum bez možnosti citovať alebo odkazovať na príspevok na ktorý reagujem, to je presne tu na vlaky.net, pri veľa príspevkov a zložitej argumentačnej diskusii sa človek stratí
- lineárne fórum (napríklad phpbb) s citovaním nám dá možnosť vložiť do nového príspevku text na ktorý reagujeme, avšak príspevky budú objemnejšie naproti tomu
- lineárne fórum s možnosťou odkazov na príspevky na ktoré reagujeme (videl som iba na imhd.sk) má výhodu, že v príspevku je iba odkaz na pôvodný príspevok a reakcia je kratšia, kto si pôvodný príspevok nepamätá si ho otvorí a prečíta a potom dá back
- stromové fórum, kde sa každá reakcia opticky priraďuje pod príspevok na ktorý reaguje. teda poradie nie je celkom podľa dátumu, nový príspevok môže byť aj hrozne dole ak je to ixtá reakcia na entú reakciu. napríklad sme.sk alebo bratislava.sk (v zjednodušenej forme)
No a teraz, že čo je naj? asi phpbb a imhd.sk, v strome sa ťažko hľadajú nové príspevky ak nie sú explocitne vyznačované (musí sa človek loginovať), v lineárnom sa stratí, citovanie je síce objemné ale niekedy potrebné ako soľ. Podľa mňa najlepšie keby sa skombinovalo phpbb a imhd.sk, ale tiež by som nechcel od autorov stránky aby to tu prekopali. Skôr by som na ich mieste hľadal nejaké externé opensource riešenie ktoré iba upravia do farieb a designu... lež asp no ktovie či sa niečo také nájde aj pod M$ riešením.
PS: chcel by som pochváliť konečne zrýchlenie týchto stránok (asi od mája), konečne sa to tu dá efektívne čítať.
Samozrejme mozem zavolat aj svokru aby mi skrabala hlavu (ked pisem reakcie vo vlaky.net).
Teraz uz bez srandy.
Ja by som bol spokojny, keby bol niekde zoznam topikov o ktore mam zaujem, alebo do ktorych obcas prispievam. (Vacsina podobnych systemov to automaticky umozni, "len" to treba spravne konfigurovat. )
Praca s viacerymi oknami, je k zabudnutiu kvoli pomalosti systemu - aj ked posledana verzia je uz omnoho rychlejsia ako predchadzajuca).
Ostatne uz nejako vyriesim.
ad Robo
aj to je problem, ale aj to suvisi s tym, ze nemoze clovek mat poriadny prehlad. Aj ked odpoviem na niektory prispevok (v odpovedi nie je vidiet ani presne, na ktory - preto piseme ad Robo a pod.) a naviac pocas pisania prispevku clovek vidi len 5 poslednych prispevkov, takze tazko moze reagovat na starsie.
Na inych forach je moznost citovat a system automaticky oznacuje na ktory prispevok reagujem. To tu vsetko chyba a preto je zmatok hlavne ak je tema rozsiahlejsia - podla mna uz ani admin nema prehlad, a zbytocne ho zatazujes s korekturou.
Optimalne by bolo, keby pod nickom bol zoznam tem, ktore som niekedy precital(otvoril) a zoznam posl. reakcii na moje prispevky.
Na tejto stránke ma už dlhšiu dobu štve jedná vec. Niektorí vlakynetisti sa zapájajú do diskusie bez toho, aby si prečítali, o čom je vlastne reč. Neprečítajú si príspevky nižšie, a tak vznikajú buď nedorozumenia a to čo bolo povedané sa opakuje a ten čo to opakovane napísal si myslí, že je majster sveta a prišiel s nejakou novinkou. Pozeral som príspevky v téme "Čierna kronika". Pivec napísal o zachytení osobného vlaku v KNM a hneď na to o dva príspevky ďalej Mondi napísal to isté. Vyhovárať sa, že Mondi si to nevšimol je naprosto smiešne. Žiadam adminov, aby opakované príspevky mazali.