Dopravné správy

Předseda představenstva ČD Cargo přijat za člena správní rady Xrail

Jiří Vodička, předseda představenstva ČD Cargo, byl dne 21. 10. 2010 v Lucemburku, na zasedání mezinárodní organizace Xrail, oficiálně přijat za člena správní rady.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.

Ministr dopravy nesmí půl roku za volant

Ministr dopravy Vít Bárta přišel na půl roku o řidičský průkaz. Za to, že jezdil autem bez platné registrační značky, zaplatí i pět tisíc pokuty. "Rozhodnutí plně respektuji a nebudu se odvolávat," řekl Vít Bárta televizi Nova, která o rozhodnutí informovala.

Celou zprávu najdete na této stránce.

O ženách nádražních

Na hlavním nádraží tráví kus života. Nečekají na vlak, jsou na té druhé straně. Staré nádražní haly pošlapané snad miliony kroků. Jsou stejné jako před dvaceti lety, a přece tak jiné. Někteří zaměstnanci tam dělali už za socialismu. Jiní znají jen novodobou železnici. Ti všichni ale vnášejí do stanice život. Dnešní život.

Celý článek najdete na této stránce.

Ke změnám ve vedení a.s. Škoda Transportation

Novým generálním ředitelem a členem představenstva plzeňské Škody Transportation bude od 8. listopadu pětačtyřicetiletý Josef Bernard, dosavadní výkonný ředitel mateřské Škody Holding. V pozici šéfa předního evropského výrobce kolejových vozidel nahradí Tomáše Krska, který funkci vykonával od roku 2005. Krsek, který se minulý měsíc stal jedním ze spolumajitelů Škody Transportation, ale zůstává předsedou představenstva.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Rušení trati do Malé Morávky se lidem nelíbí

Ministerstvo dopravy zahájilo správní řízení o zrušení železniční trati z Malé Morávky do Bruntálu. Nelíbí se to jak starostům okolních obcí, tak členům občanského sdružení Společnost přátel Muzea Kapličkový vrch. Přestože je trať už několik let bez pravidelné dopravy, jezdí po ní výletní vlaky. Místní se bojí, že pokud trať definitivně zanikne, turisté do oblasti úplně přestanou jezdit.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Středočeská nádraží mění tvář

Ze zanedbaných budov vlakových nádraží ve Středočeském kraji se postupně stávají moderní haly. Proměnou prošlo nádraží v Českém Brodě, Hostivici a plánuje se přestavba nádraží v Mladé Boleslavi. Kraj chce zřídit také víc parkovišť, aby cestující měli kde odstavit auto a dál jeli vlakem.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Dopravní odborníci se sejdou v Ostravě

Mezinárodní konference TRANSPORT 2010, kterou v hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava počtrnácté pořádá 9. - 10. listopadu 2010 Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, letos svou pozornost zaměří na silniční, železniční i vodní dopravu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Krádeže uhlí z vlaků ve Slezsku přibývají

Ve Slezsku se zvyšuje počet krádeží uhlí , které mizí z nákladních vlaků. Zloději otevřou vagóny, uhlí vysypou na železnici a pak ho sbírají do pytlů. Jenom za poslední dny příslušníci železniční ochranky zadrželi 17 osob, které prováděly tuto trestnou činnost. Útoky zlodějů na vlaky naplněné uhlím, jež vyjíždějí z dolů, se ve Slezsku opakují řadu let. Nejvíce případů zaznamenává ochranka v době topné sezóny na podzim a v zimě. Krádeže mají na svědomí specializované skupiny, jejímiž členy jsou často mladí lidé. Nejmladšímu zadrženému je 13 let.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Zamíří ČD Cargo na Slovensko či do Poska?

Tuto otázku nastoluje poslední odstavec článku o personálním zeměstřesení na Ministerstvu dopravy, které připravuje jeho šéf Vít Bárta: Hodinář má řídit novou zahraniční sekci, která by měla na starost fondy EU, plánovanou fúzi Českých drah Cargo se slovenskou či polskou přepravní společností, či diskusi o zapojení čínských firem při stavbě českých silnic.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Jak vypadá rozpočet na dopravní stavby v ČR pro příští rok?

Dne 29.9.2010 schválila pod č.j. 888/10 Rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2011 a střednědobý výhled na roky 2012 a 2013. Jeho úplné znění si můžete prostudovat na této naší stránce.

Evropští strojvedoucí jednali

Ve dnech 30. září až 3. října se uskutečnilo další pravidelné zasedání představenstva Autonome Lokomotivführer-Gewerkschaften Europa (ALE). Tentokrát se představitelé profesní odborových organizací strojvedoucích sešli ve švýcarském Curychu a našimi hostiteli byli tedy kolegové z VSLF (Verband Schweizer Lokomotivführer und Anwarter).

Celý článek najdete na této stránce.

Provoz se zastaví na 13 tratích. Mělo jich být 62

Ministerstvo dopravy ve spolupráci se Správou železniční dopravní cesty (SŽDC) vypracovalo seznam železničních tratí, kde měla být od nového grafikonu zastavena železniční doprava. SŽDC původně navrhla zastavení provozu na 62 tratích či jejich úsecích, především na tratích, které vykazovaly příjmy nižší než jeden milion korun. Nakonec na černé listině zbyly jen tratě, kde už v současnosti je osobní doprava buď minimální (vlaky zde jezdí příležitostně) nebo dokonce žádná.

Celou zprávu najdete an této stránce.

Britská vláda prodala železniční spojení pod Kanálem penzijním fondům

Britská vláda Davida Camerona uskutečnila první významnou privatizaci od začátku svého zformování v květnu letošního roku. V pátek rozhodla o prodeji práva na provoz vysokorychlostní železnice v tunelu La Manche známou jako High Speed one (HS1), a to na celých třicet let.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Ministr Bárta chce konkurenci na kolejích co nejdříve

Podmínky pro České dráhy a soukromé železniční dopravce by se měly začít narovnávat o něco dříve, než se dosud předpokládalo. Konkurence na železnici by se měla objevit nejpozději od 1. července 2013. V diskusním pořadu televize Prima Partie to dnes prohlásil ministr dopravy Vít Bárta. Podle dosavadních informací se měli alternativní dopravci na tuzemských tratích objevit od jízdního řádu 2013/2014, tedy od prosince, případně o rok později.

Celou zprávu najdete na této stránce.

11. ročník mezinárodního setkání přátel modelové a skutečné železnice

Dovolujeme si vás pozvat na 11. ročník mezinárodního setkání přátel modelové a skutečné železnice, který proběhne ve dnech 13. a 14.11.2010 ve Všestarech u Hradce Králové. Letošní netradiční listopadový termín byl způsoben výrobou nové formy pensylvánského podvozku k modelu lokomotivy řady 720 ČD, která je připravna pro letošní work-shop.

Celou pozvánku se všemi podrobnostmi najdete na této stránce.

Jak se bude jezdit od 12.12.2010 na trati Harrachov - Szklarska Poręba?

Dnem 12. prosince 2010 vstoupí v platnost Grafikon vlakové dopravy (GVD) 2010/2011, pro obyčejné smrtelníky se projevující jako nový jízdní řád. Zatímco ten letošní byl na trati Harrachov - Szklarska Poręba Górna určen k rozhýbání provozu a jako takový jistě nemohl být dokonalý, od následujícího bychom již měli očekávat zohlednění trendů a závěrů z prvopočátků provozu, již při určité střednědobé stabilizaci časových poloh. Co tedy od druhé prosincové neděle můžeme očekávat?

Celou zprávu najdete na této stránce.

Zajímavé čtení o úzkorozchodkách, nejen Jindřichohradeckých

Už v září vyšlo první číslo časopisu NAŠE LOKÁLKA, občasník Jindřichohradeckých místních drah, a.s., které přináší mnoho zajímavostí nejen o dění v samotné společnosti, o jejích tratích a vozidlech, ale také pohled do zahraničí či zajímavé teoreticko-historické pojednání Proč úzký rozchod? To a leccos dalšího si můžete přečíst na této naší stránce.

Zubrnická lokálka zahájila úspěšně

Obrovský nápor cestujících provázel první tři dny provozu na obnovené lokální železniční trati z Velkého Března do Zubrnic na Ústecku. Ve čtvrtek, v sobotu a v neděli tam lokálka přepravila 2724 cestujících a zřejmě se aspoň nakrátko stala jedinou ziskovou lokálkou v Česku.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Společnost RegioJet vybrala barevné řešení svých lokomotiv

RegioJet vyhodnotil jako vítězný návrh grafického řešení lokomotiv RegioJet návrh od Petra Študenta z Brna. Ten do soutěže zaslal několik návrhů, které se vyznačovaly zajímavým grafickým řešením. Gratulujeme a děkujeme!

Stručnou zprávu s obrázky a diskusí najdete na této stránce.

Na nádražích se krade. U stánků

Česká obchodní inspekce (ČOI) zjistila různá pochybení ve třetině kontrolovaných stánků a provozoven, které na vlakových nádražích nabízejí cestujícím občerstvení, denní tisk či různé služby. Mezi nejčastější prohřešky patřilo šizení zákazníků na porcích a špatné účtování.

Celou zprávu najdete na této stránce.