V Děčíně se bude opět závodit na pákových drezínách

8.8.2019 8:00 Ing. Lukáš Verner Zdroj: Klub železničních cestovatelů, spolek

V Děčíně se bude opět závodit na pákových drezínách

V sobotu 31. srpna 2019 v době od 10 do 16 hodin se na vlečce Česko-saských přístavů v Děčíně-Loubí uskuteční již 8. ročník mezinárodního mistrovství České republiky v jízdě pákových drezín. Akci pořádá Klub železničních cestovatelů, spolek (KŽC) ve spolupráci s Františkem Korelem, velkým fandou pákových drezín a mistrem světa z roku 2007 (v rámci závodů ve Finsku) a také za podpory společnosti Česko-saské přístavy, s.r.o., Města Děčín a Agentury ENS, s.r.o.

A na co se můžete těšit? Především na závody pákových drezín na ruční pohon. Závodit se bude na trati dlouhé 10 km (po 1,6 km bude vždy obrátka). Závodníci budou z České republiky, Slovenska, Polska i Německa. K dispozici bude i jedna páková drezína pro návštěvníky, kteří si tak budou moci vyzkoušet, jaké to je, jezdit s tímto vozidlem. Pro návštěvníky bude také přichystáno občerstvení. Nebudou chybět ani atrakce pro děti.


Plakát akce

Návštěvníky bude na vlečku přístavu Loubí vozit historický motoráček M 152.0 přezdívaný „orchestrion“, mj. i po takzvaném „děčínském trianglu“. Dva páry spojů pojedou z Děčína hl.n. přes Děčín-Prostřední Žleb a Děčín východ dolní nádraží do Loubí a opačně. Dále bude v provozu kyvadlová doprava mezi Děčínem východním dolním nádražím a vlečkou Loubí.


Jízdní řád zvláštních vlaků

Není to ovšem jediný možný způsob dopravy na místo konání akce – další nejdete na této stránce.

Další informace naleznete na specializovaném webu akce nebo je obdržíte na telefonu 777 321 008.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Úvodní ilustrační snímek pochází z archivu pořadatelů:

Upravil PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy