Den železnice ve znamení návratu

18.10.2013 8:00 Jan Oliva

Den železnice ve znamení návratu

Stalo se již zvykem připomínat si slavný okamžik 27.9.1825, kdy byla otevřena parostrojní dráha podle projektu Georga Stephensona ze Stocktonu do Darlingtonu, na českých nádražích. I letos se k oslavám přidalo nádraží v Jindřichově Hradci a přichystalo znovuoživení úzkorozchodné parní lokomotivy U 47.001 zvané malletka.

  

 

 

 

Po devíti letech opět pod parou

Hlavním lákadlem se stala, zejména pro železničních fanoušky, opravená úzkorozchodná parní lokomotiva U 47.001 malletka. Lokomotiva se dostala na úzké koleje do Jindřichova Hradce jako náhrada za stroje, které se nevrátily z války, ve 20.letech 20.století. Zde jezdila mezi lety 1921 - 1965 až do ukončení parního provozu, kdy byla předána do majetku Národního technického muzea v Praze.


U 47.001 po službě v Jindřichově Hradec © Jan Oliva

To ji nikdy nevyužilo v expozici, a tak lokomotiva výjimečná svým pojezdem Malletovy konstrukce, chátrala za halou muzea. Až v roce 1987 byla převezena do Jindřichova Hradce. Odtud putovala do železničních dílen v Českých Velenicích, kde byla znovu uvedena do provozuschopného stavu a 5.5.1992 se rozjela na zkoušku po rakouských kolejích v Gmündu.

Až do konce léta 2004 pak vozila vlaky po jindřichohradeckých úzkokolejkách. Poté byla pro špatný stav kotle odstavena. Teprve v roce 2012 začala její oprava, která se pro svou náročnost časově protáhla. A tak až na Den železnice 21.9.2013 byla prezentována veřejnosti při jízdách do odstavné haly v Lovětíně.


„Faur“ T 48.001 v odstavné hale v Lovětíně © Jan Oliva

Nesplněné sliby i příjemná zpestření

Hlavní část programu, jak již bývá zvykem, se odehrávala v Jindřichově Hradci. Zájemce o historii úzkokolejek lákalo bývalé skladiště, kde již v minulém roce vytvořily Jindřichohradecké místní dráhy a.s. expozici mapující historii úzkých lokálek vedoucích do Nové Bystřice a do Obrataně pomocí pražců, které značí jednotlivé stanice.

Jako každý rok byla k dispozici možnost svézt se na drezínách obou rozchodů, prohlédnout si všechna pracoviště stanice či vyrazit na projížďku po odvodu nádraží až na dnes již odpojené stavědlo č. 4 v Dolním Skrýchově.


Odbočka Dolní Skrýchov, stavědlo č. 4 © Jan Oliva

K této minijízdě měla být přítomna jednotka RegioPanter, která však nedorazila, a tak návštěvníky vozila jako každý rok jednotka Regionova. Zajímavým oživením programu bylo vystoupení dětských tanečních skupin a živá hudba v podání skupiny Lovci mamutů. Pro děti byla připravena hraná pohádka. Přítomna byla i hasičská technika.

I když se od minulého Dne železnice v Jindřichově Hradci změnilo mnohé k lepšímu, nemohu si odpustit negativní komentář k nekomentovaným prohlídkám odstavné haly v Lovětíně. Díky malletce v čele vlaků do Lovětína měly prohlídky oproti letům minulým daleko větší účast. Třeba by díky výkladu nesbírali lidé houby v lese, ale dozvídali se nové informace k odstaveným vozidlům úzkokolejky...

Úvodní snímek: U 47.001 před Lovětínem © Jan Oliva

Galéria

Súvisiace odkazy