Širokorozchodné trate na Slovensku
Vitajte priatelia. V tejto diskusii nadviažem na reportáž "Široké depá". ŠRT je mojou srdcovou záležitosťou. Pracujem na nej 12 rokov od Hanisky pri Košiciach po výh. Červený Dvor. Momentálne je mojou základňou vrcholová výhybňa Slančík. Sme tu taká veľká rodina, poznáme sa skoro všetci - rušňovodiči, výpravcovia, výhybkári, traťováci. Všimol som si, že veľa členov Vlaky.net má veľké poznatky o histórii, fungovaní i vozidlách tejto, až na výnimky, výhradne "nákladnej" trati. Myslím, že tu je ideálny priestor sústrediť naše poznatky aj ostatným záujemcom. Ja sám môžem poskytnúť zopár údajov a to, čo momentálne neviem, vám môžem zistiť do niekoľkých dní. Bude mi potešením, keď sa stretneme u mňa v práci a rád vás zoznámim so skvelými ľuďmi, ktorí na ŠRT pracujú. Niektorí sú tiež členmi Vlaky.net.
Zaujímavé odkazy:
Širokorozchodné trate na Ukrajine
inak ten navrh podla mapky - az nato ze ide mimo sr (teda pre slovakov to je zle) - nieje na zahodenie. Rusi si setria cas a "love!" ved je lacnejsie stavat na mad. puste, kde nie je sirroko-daleko jeden kopec, ako sa "trajdat" popri Vahu, alebo hrone...
ak na SR, tak juzny tah a/alebo z Polska potiahnut cez ZA (KIA), Povazie, TN, TT (Pegueot, Samsung), BA (prístav)
.
Pre všetkých - Rusi vládnu projektu euroázijskej transkontinentálnej železnice preto aj rozhodujú a vo veľkej miere aj financujú - uznala to čína uznáva to EU jedine pár prid.baných slovákov si myslíže sme pupkom sveta - Fico nech ho akokoľvek nemám rád pochopil že o ŠTR železnicu musí lobovať u rusov inak to zostane v Maďarsku alebo Poľsku . Prirom práve táto trať daleko viac pomôže juhu slovenska ako akákoľvek dialnica