RegioJet a.s.
Vážna konkurencia železnice?
---
RegioJet a.s. (VKM: RJ) je provozovatel osobní železniční dopravy v České republice, sídlící v Brně. (...) 27. prosince 2010 RegioJet získal devítiletou smlouvu se slovenským ministerstvem dopravy na dotovanou vlakovou dopravu na trati z Bratislavy do Komárna přes Dunajskou Stredu od 4. března 2012.
Viz: RegioJet - Wikipedie
Zbyněk
favo222: Pouzil jste formulaci "obyčajný trápny útok na regiojet". To je presné oznacení zpusobu, jakým zde nekterí diskutéri reagují na kazdou zmínku o RegioJetu. Tím prokazují svoji hloupost, zaslepenost a primitivismus. Inteligentní a objektivní clovek pozoruje aktivity RegioJetu, kritizuje, co si zaslouzí kritiku a chválí co si zaslouzí pochvalu. Hloupý primitiv jen kritiuje a nadává. Na techto stránkách existují nekteré nicky, které vylozene cekají na kazdou skutecnou nebo domnelou chybu RegioJetu, lacne se na ni vrhnou a rozmazávají ji jak jen mohou. Pozitivní podle techto soudruhu není na RegioJetu vubec nic. A to je samozrejme primitivní reakce, pripomínající z historie napríklad rozbíjení stroju anglickými delníky. Jeste jednou: Nic proti kritice, zálezí na tom, jak je formulovaná.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630961/
VT 643, 01058, favo222, taurus: Protoze nejsem zeleznicár, ale cestující zajímající se o dráhu, prosím o strucné vysvetlení problému chybejícího/prebývajícího (?) cerveného svetla. Zároven, i kdyz jeste nemám odpoved, mám následující názor: Pokud se jedná o problém typu, ze slovenský predpis neco vyzaduje nebo zakazuje, co v jiných zemích vyzadováno nebo zakázáno není, tak by se jednoznacne mel zmenit ten slovenský predpis. ale rád se nechám poucit.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630960/
Favo222: Načo rozbíjať svetlá a nosiť kartón? Nevieš ako to bolo vyriešené na traxxe? Tuším jedna baterka s červeným svetlom na stanovišti a je vydeláno...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630953/
favo222 : Ak by to bolo v mojej právomoci tak rušňovodiči ako aj vlakové čaty by určite dostali vyšší plat bohužiaľ však nieje. Ja som len cestujúci ,ktorí môže povedať hocikomu aj generálnemu čo chce a nemusím sa báť vyhadzovu ani peklu v práci lebo nie som ich zamestnanec s ktorým si môžu robiť čo chcú . Začal by som poriadnym triedeným v managemente a prepustením asi 70 % a zrušením celých sekcií. Rovnako by som pokračoval zo zlatými padákmi teda žiadne by nedostali. Ďalej by sa začala reklamovať dopravná cesta ,haraburdy za ktoré sa zaplatili miliardy, práca rôznych súkromných firiem a podobne a ver tomu peniaze na platy by sa našli ! Nikdy by som neplatil za dopravnú cestu ŽSR také peniaze keď mi denne robia škodu a zameškávajú vlaky. Za každé meškanie vďaka nim by som účtoval poplatky presne podľa prepravného poriadku ZSSK a.s.
charly : Poprosím odkaz na ten predpis alebo presné znenie inak považujem príspevok za bezpredmetný.
charly : Poprosím odkaz na ten predpis alebo presné znenie inak považujem príspevok za bezpredmetný.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630932/
VT 643 . to je obyčajný trápny útok na regiojet. Ako to, že euroregio z Rakúska, chodiace až na hlavnú stanicu nevie rozsvietiť jedno červené??? Hm??? A kto tu je dlhšie??? Kto mal byť vzorom??? Z1 je pre väčšinu rušňovodičov španielska dedina. Pár som ich mal na zácviku a potom som začal skoro pernamentne jazdiť autom do práce. Aj kvôli bezpečnosti... Ale to je o inom...
A ten dohodár teraz nemá čas na regiojet. Až zachvíľku... Vydrž.
Charly - nehnevaj sa, ale v niečom má xxx pravdu. Fakt tí Zvolenčania svietia s tým reflektorom aj cez deň a je toho podstatne viac. Nejak mi ich jazdenie nevyhovuje. Neviem prečo.
Aj ten váš (teda ten pán pri tele, nejaký kontrolór, či čo). Ja viem, že už je to mimo misu, ale keď mi raz prišiel na kontrolu v BB, tak sa ani na rušeň nedostal... :-))) . Nestihol. Kým on akože vyliezol, ja som bol v Ovečke na obede. A chcel sa veľmi sťažovať na mňa, dal som mu inicíály, povedal, že ho mám úplne v prdeli aj s jeho detskou železnicou a čuduj sa svete, nič. Ostal ticho... Aké zvláštne.. Proste kretén..
A pre XXX - Hej, si skvelý... Poď robiť riaditeľa ZSSK. Ak pridáš niečo na plate, asi sa aj vrátim naspäť.. Ak sa kuknem v smetiaku, nájdem aj certifikát na vozbu IC vlakov.
A ten dohodár teraz nemá čas na regiojet. Až zachvíľku... Vydrž.
Charly - nehnevaj sa, ale v niečom má xxx pravdu. Fakt tí Zvolenčania svietia s tým reflektorom aj cez deň a je toho podstatne viac. Nejak mi ich jazdenie nevyhovuje. Neviem prečo.
Aj ten váš (teda ten pán pri tele, nejaký kontrolór, či čo). Ja viem, že už je to mimo misu, ale keď mi raz prišiel na kontrolu v BB, tak sa ani na rušeň nedostal... :-))) . Nestihol. Kým on akože vyliezol, ja som bol v Ovečke na obede. A chcel sa veľmi sťažovať na mňa, dal som mu inicíály, povedal, že ho mám úplne v prdeli aj s jeho detskou železnicou a čuduj sa svete, nič. Ostal ticho... Aké zvláštne.. Proste kretén..
A pre XXX - Hej, si skvelý... Poď robiť riaditeľa ZSSK. Ak pridáš niečo na plate, asi sa aj vrátim naspäť.. Ak sa kuknem v smetiaku, nájdem aj certifikát na vozbu IC vlakov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630929/
Čo by som robil v situácii s 131-kou a 363-kou? Dodržal predpis ZSSK V2 čl.108. Kľudne s tou 363-kou napájal VK.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630924/
Ten dohodár, čo odišiel 10min. s náskokom nerobil náhodou školára?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630923/
01058 - ták a vidíš, Regiojet zasa nevie rožnúť jedno červené. No a čo? Nikoho to netrápi. Z1 je pre nich španielska dedina. Tí dvaja manažéri, čo spúšťali prevádzku o tom dobre vedeli, ale nič nepodnikli. Dnes je tam už iba jeden a ten to má asi na háku! A to by preňho ako údržbara mala byť jednoduchá záležitosť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630922/
Stránka 1 a 1/9 muža.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630919/
Charly : Prepáč pán odborník na všetky predpisy a fungovanie železnice !
Tvojej úprimnej prosbe aby som vysvetlil ručné nabíjanie batérií na osobných vozňoch však vyhoviem nebudem predsa sviňa...
Tak po príchode vlaku do konečnej stanice sa začne vykonávať konečná prehliadka vlaku samozrejme už pod prítomným vysokým napätím a zistí sa ,že nízko napäťová sieť 48V je v podpätí nakoľko je zhasnuté osvetlenie,nečinná klimatizácia a nabíjač,ktorí je súčasťou elektrickej výzbroje vozňa batérie nenabíja. Následne nato sa pristaví súprava k pracovisku napríklad Bratislava hlavná stanica - odstavné koľajisko a zodpovedný zamestnanci otvoria ručne (znamená nie automaticky ale rukami) kryt batérií a na kontakty batérií pripoja svorky (taktiež ručne) vlastného zdroja mimo osobného vozňa,ktorý je nato určený. (pokiaľ vozidlo nemá dosadenú zásuvku pre externé nabíjanie do ktorej však kábel zo zástrčkou treba opäť priniesť a zapojiť ručne) Po riadnom pripojení na správne kontakty batérií ,ktoré sú spojené do série zapnú zdroj a nabijú batérie na takú hodnotu aby dokázal nabehnúť centrálny zdroj energie ,ktorí by batérie ďalej nabíjal už bez akýchkoľvek problémov čiže automaticky. (to je opkak slova ručne)
A taktiež ti pomôžem aj v tvojej práci > Na ČD nieje potrebné sa obrátiť ale na priameho nadriadeného zamestnanca ZSSK ,ktorí je kompetentný buď predniesť tento návrh ČD alebo ŽSR buď na zmenu predpisu o troch návestných svetlách ,ktoré značia začiatok vlaku alebo doplnenie tretieho návestného svetla na HDV r.242 ČD aby boli schopné jazdy po tratiach ŽSR bez ohrozovania bezpečnosti a oslepovania ľudí ,vodičov a rušňovodičov oproti idúcich vlakov.
Avšak dovolím si jednu prosbu aj ja ...
Prosím ťa nechci po mne aby som chodil za teba do roboty a trestal rušňovodičov ,ktorí neoslepujú cestujúcich,vodičov a rušňovodičov oproti idúcich vlakov a samozrejme aj s chytaním za slovíčka lebo to by som lepšie ako ty určite nedokázal. Aha a vlastne už viem prečo neriešiš aby bol predpis zmenený alebo dosadené tretie pozičné svetlo veď začo by si potom gezoval už i tak tebou ohlúpnutých rušňovodičov zo Zvolena ?
Okrem toho ťa výslovne žiadam aby si uviedol čo by si ty ako inštruktor robil v situácii ,ktorá tu bola uvedená s rýchlikom ,kde boli zmrznuté koncovky VK medzi neschopnou 363 a 131. Kúrenie by bolo možné len s neschopným rušňom 363. Odišiel by si bez vykurovania súpravy ? Alebo by si vyhodil cestujúcich s dvoch vozňov a vložil ich neobsadené medzi hnacie vozidlá? Lebo obsadené by byť nemohli nakoľko by súprava vlaku nebola prechodná. Alebo by si nebodaj absolútne odstavil druhú sekciu dvojičky za cenu navlhnutia a poškodenia jej TM a prekračovania jazdných časov.Rád by som počul ako by podľa teba bola správne a predpisovo vyriešená táto situácia ! Taktiež ťa žiadam o vysvetlenie druhej situácie kedy by bolo potrebné zachraňovať neschopnú motorovú jednotku druhou jednotkou obsadenou cestujúcimi. Vyhodil by si ich ty osobne ako rušňovodič?
Tvojej úprimnej prosbe aby som vysvetlil ručné nabíjanie batérií na osobných vozňoch však vyhoviem nebudem predsa sviňa...
Tak po príchode vlaku do konečnej stanice sa začne vykonávať konečná prehliadka vlaku samozrejme už pod prítomným vysokým napätím a zistí sa ,že nízko napäťová sieť 48V je v podpätí nakoľko je zhasnuté osvetlenie,nečinná klimatizácia a nabíjač,ktorí je súčasťou elektrickej výzbroje vozňa batérie nenabíja. Následne nato sa pristaví súprava k pracovisku napríklad Bratislava hlavná stanica - odstavné koľajisko a zodpovedný zamestnanci otvoria ručne (znamená nie automaticky ale rukami) kryt batérií a na kontakty batérií pripoja svorky (taktiež ručne) vlastného zdroja mimo osobného vozňa,ktorý je nato určený. (pokiaľ vozidlo nemá dosadenú zásuvku pre externé nabíjanie do ktorej však kábel zo zástrčkou treba opäť priniesť a zapojiť ručne) Po riadnom pripojení na správne kontakty batérií ,ktoré sú spojené do série zapnú zdroj a nabijú batérie na takú hodnotu aby dokázal nabehnúť centrálny zdroj energie ,ktorí by batérie ďalej nabíjal už bez akýchkoľvek problémov čiže automaticky. (to je opkak slova ručne)
A taktiež ti pomôžem aj v tvojej práci > Na ČD nieje potrebné sa obrátiť ale na priameho nadriadeného zamestnanca ZSSK ,ktorí je kompetentný buď predniesť tento návrh ČD alebo ŽSR buď na zmenu predpisu o troch návestných svetlách ,ktoré značia začiatok vlaku alebo doplnenie tretieho návestného svetla na HDV r.242 ČD aby boli schopné jazdy po tratiach ŽSR bez ohrozovania bezpečnosti a oslepovania ľudí ,vodičov a rušňovodičov oproti idúcich vlakov.
Avšak dovolím si jednu prosbu aj ja ...
Prosím ťa nechci po mne aby som chodil za teba do roboty a trestal rušňovodičov ,ktorí neoslepujú cestujúcich,vodičov a rušňovodičov oproti idúcich vlakov a samozrejme aj s chytaním za slovíčka lebo to by som lepšie ako ty určite nedokázal. Aha a vlastne už viem prečo neriešiš aby bol predpis zmenený alebo dosadené tretie pozičné svetlo veď začo by si potom gezoval už i tak tebou ohlúpnutých rušňovodičov zo Zvolena ?
Okrem toho ťa výslovne žiadam aby si uviedol čo by si ty ako inštruktor robil v situácii ,ktorá tu bola uvedená s rýchlikom ,kde boli zmrznuté koncovky VK medzi neschopnou 363 a 131. Kúrenie by bolo možné len s neschopným rušňom 363. Odišiel by si bez vykurovania súpravy ? Alebo by si vyhodil cestujúcich s dvoch vozňov a vložil ich neobsadené medzi hnacie vozidlá? Lebo obsadené by byť nemohli nakoľko by súprava vlaku nebola prechodná. Alebo by si nebodaj absolútne odstavil druhú sekciu dvojičky za cenu navlhnutia a poškodenia jej TM a prekračovania jazdných časov.Rád by som počul ako by podľa teba bola správne a predpisovo vyriešená táto situácia ! Taktiež ťa žiadam o vysvetlenie druhej situácie kedy by bolo potrebné zachraňovať neschopnú motorovú jednotku druhou jednotkou obsadenou cestujúcimi. Vyhodil by si ich ty osobne ako rušňovodič?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630917/
.. hotovo. Až terazky som pochopil tú krásnu reklamu mládenca v bielej košeli, kde hovorí mamine: Musím sa učiť, veľa učiť. 01058-
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630913/
charly: ručne sa batérie dobíjajú zásadne palicou ,
tretie pozičné svetlo nahradíš vreckovým lampášikom na "plochú" 4,5 voltovú batériu ,táa je na to ako stvorená,proste zatlčieš klinec kladivkom na dlhej rúčke aby si dočiahol zo zeme pod či nad reflektor,zavesíš to tam a je to hotovo
tretie pozičné svetlo nahradíš vreckovým lampášikom na "plochú" 4,5 voltovú batériu ,táa je na to ako stvorená,proste zatlčieš klinec kladivkom na dlhej rúčke aby si dočiahol zo zeme pod či nad reflektor,zavesíš to tam a je to hotovo
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630911/
...company. Krásny výlev odborníka na tlačivá o oznámení. Máš pravdu všetci, ktorí čo to vieme o predpisoch, čo to vieme ako to funguje na železnici, sa ničomu nerozumieme, vo všetkom sme proti zákazníkovi. Ale: napíš prosím Ťa ako sa ručne nabíjajú batérie DV a na koho sa obrátiť u ČD aby aspoň na plecháče namontovali tretie pozičné svetlo nakoľko nejaký pán menom XxX .. pripravuje zmenu do čl.284 predpisu Z1.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630909/
Kontrolná funkcia po druhé (časť ako by mala vyzerať) :
-Sťahovať informácie s Mirelu z dôvodu prešetrenia meškania.
-Prešetrovať archív VDS a situácie v staniciach
-Sledovať otrasný prístup k zákazníkom
-Sledovať ignoráciu ZCP zo stany vlakových čiat
-Sledovať a porovnávať jazdu rušňovodičov a riešiť hlavne veci typu prečo jeden mohol ísť na 120tke 120 a druhý iba 100 a pritom meškal.
-Sledovať aj brzdenie či sa niekto snažil alebo to mal na háku a išiel k perónu 30 s meškaním 20minút.
-Sledovať práve či došlo k svieteniu diaľkového reflektoru cestujúcim do očí na staniciach a zastávkach (Hlavne ide o bezpečnosť pretože nadránom keď sú ľudia prispatý ich oslepiť ? Čo keď padnú do koľajiska z perónu ako je v Šali ? Ale bacha lebo charly povedal,že Tri svetlá sú vlak aj keď tretie neexistuje(tretie pozičné na mnoho HDV nieje a reflektor pozičným svetlom teda určite nieje ale charly to vidí inak)
-Riešiť prečo je vypnutá klimatizácia,kúrenia v zime a ako sa obsluhujú vozne.
(pri mojich cestách vlakmi 615,800 furt vypnutá klimatizácia a smrad lebo SPS ZVOLEN a Košice najmúdrejší ... Nastaviť teplotu v Aeer a Beer nevedia ale vypínať nato by ich bolo aby tam bola ešte väčšia zima a smrad po Košice alebo Bratislavu)
Dnes som docestoval vlakom 800 zo zapnutou klimatizáciou a prečo ?
Vo Zvolene som pekne po pripojení vozňa nastúpil a v každom kupé po zapnutí VK nastavil teplotu k červenému na najteplejšie (tým sa neovláda výkon klimatizácie ale teplota !!! ) a hľa za 4-5minút hlavný ventilátor znížil otáčky tak,že ho skoro ani počuť nebolo a v rozvodnej skrini svietilo kúrenie a vetranie teda chladiaca jednotka bola nečinná a tak to bolo celú cestu až po Šaľu ,kde som vystupoval. V opačnom prípade by to bolo nastavené na stred a to sú ešte pomerne dosť vysoké otáčky hlavného ventilátora a skôr vetranie ako kúrenie ale samozrejme 22 tam vždy je aj keď to fučí ,,studený vzduch,, ! Keď sa to však vypne tak ak nastupujem v Šuranoch ako minule tak vo vozni už 15 stupňov mrazák lebo vraj to nefunguje a bola zima ! No a po zapnutí začal maximálne kúriť na tých 22 a po Šaľu aj vykúril a ako bolo ďalej ? To boh vie ale pochopiteľne vozne Aeer a Beer ak vykúria začnú vetrať ,,studený vzduch'' kým zas neklesne teplota pod 21,5. Ale to by museli tí primitívi rozmýšlať!
Prečo asi v oddielových vozňoch nieje nastavovanie teploty v rozvodnej skrini ? Je iné ? NIE NIEJE je rovnaké ako pri Bmpeer a Ampeer !!! Lenže je to priemer z hodnôt nastavených v oddieloch ! Teda ak v každom oddiely nastavia teplotu na najteplejšiu k červenému je to to isté ako keby v Ampeer nastavili v rozvodnej skrini na najteplejšie k červenému.
Toto treba riešiť a chodiť včas,čistý a v odbrom tech. stave! Nie riešiť rozopnutú košeľu ,tri zberače hore lebo kúriť nieje prípustné a podobne ...
-Sťahovať informácie s Mirelu z dôvodu prešetrenia meškania.
-Prešetrovať archív VDS a situácie v staniciach
-Sledovať otrasný prístup k zákazníkom
-Sledovať ignoráciu ZCP zo stany vlakových čiat
-Sledovať a porovnávať jazdu rušňovodičov a riešiť hlavne veci typu prečo jeden mohol ísť na 120tke 120 a druhý iba 100 a pritom meškal.
-Sledovať aj brzdenie či sa niekto snažil alebo to mal na háku a išiel k perónu 30 s meškaním 20minút.
-Sledovať práve či došlo k svieteniu diaľkového reflektoru cestujúcim do očí na staniciach a zastávkach (Hlavne ide o bezpečnosť pretože nadránom keď sú ľudia prispatý ich oslepiť ? Čo keď padnú do koľajiska z perónu ako je v Šali ? Ale bacha lebo charly povedal,že Tri svetlá sú vlak aj keď tretie neexistuje(tretie pozičné na mnoho HDV nieje a reflektor pozičným svetlom teda určite nieje ale charly to vidí inak)
-Riešiť prečo je vypnutá klimatizácia,kúrenia v zime a ako sa obsluhujú vozne.
(pri mojich cestách vlakmi 615,800 furt vypnutá klimatizácia a smrad lebo SPS ZVOLEN a Košice najmúdrejší ... Nastaviť teplotu v Aeer a Beer nevedia ale vypínať nato by ich bolo aby tam bola ešte väčšia zima a smrad po Košice alebo Bratislavu)
Dnes som docestoval vlakom 800 zo zapnutou klimatizáciou a prečo ?
Vo Zvolene som pekne po pripojení vozňa nastúpil a v každom kupé po zapnutí VK nastavil teplotu k červenému na najteplejšie (tým sa neovláda výkon klimatizácie ale teplota !!! ) a hľa za 4-5minút hlavný ventilátor znížil otáčky tak,že ho skoro ani počuť nebolo a v rozvodnej skrini svietilo kúrenie a vetranie teda chladiaca jednotka bola nečinná a tak to bolo celú cestu až po Šaľu ,kde som vystupoval. V opačnom prípade by to bolo nastavené na stred a to sú ešte pomerne dosť vysoké otáčky hlavného ventilátora a skôr vetranie ako kúrenie ale samozrejme 22 tam vždy je aj keď to fučí ,,studený vzduch,, ! Keď sa to však vypne tak ak nastupujem v Šuranoch ako minule tak vo vozni už 15 stupňov mrazák lebo vraj to nefunguje a bola zima ! No a po zapnutí začal maximálne kúriť na tých 22 a po Šaľu aj vykúril a ako bolo ďalej ? To boh vie ale pochopiteľne vozne Aeer a Beer ak vykúria začnú vetrať ,,studený vzduch'' kým zas neklesne teplota pod 21,5. Ale to by museli tí primitívi rozmýšlať!
Prečo asi v oddielových vozňoch nieje nastavovanie teploty v rozvodnej skrini ? Je iné ? NIE NIEJE je rovnaké ako pri Bmpeer a Ampeer !!! Lenže je to priemer z hodnôt nastavených v oddieloch ! Teda ak v každom oddiely nastavia teplotu na najteplejšiu k červenému je to to isté ako keby v Ampeer nastavili v rozvodnej skrini na najteplejšie k červenému.
Toto treba riešiť a chodiť včas,čistý a v odbrom tech. stave! Nie riešiť rozopnutú košeľu ,tri zberače hore lebo kúriť nieje prípustné a podobne ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/630907/
Už som Ti to raz vysvetlil, ale vidím že nepomohlo, tak skúsim ešte raz. NIKTO mi nemôže nič povedať, ak pôjdem k perónu aj 20, a budem brzdiť pomaly. Brzdenie vlaku je na železnici samostatná, a obrovská kapitola, ktorá záleží od veľkého množstva faktorov, a tiež aj skúseností rušňovodiča. To či k perónu vletíš 100 a potom brzdíš aj očami, alebo decentne tých 60, a pokojne dobrzdíš - bez efektov ako strieľanie protišmykov na všetkých nápravách - tým moc k skráteniu meškania neurobíš. Tak prosím ťa prestaň rýpať do všetkých, ktorý nebrzdia vlaky podľa tvojích predstáv. Nauč sa to, vyskúšaj si to, a potom nám to môžeš ukazovať akože sa to brzdí s tými rýchlikmi
A tak isto, nerieš ani veci, či ide rušňovodič 120, alebo 100. Mal by si sa naučiť jednému - rušňovodič je pán vlaku, ktorý pôjde tak, ako odborne posúdi. Takých rýpalov je dosť, ktorí všade hľadajú chybu v rušňovodičoch. Čo tak hľadať iné faktory, ktoré zmeškávajú vlak? To už nie, lepšie sa hľadajú chyby takto však
Pardon za OT, ale nedalo mi, dvíha mi to krvný tlak