Čiernohronská úzkorozchodná železnica
Dne 20.7.2009 se po pěti letech opět rozjela vlastní silou lokomotiva R IIIc č. 625 „Smoschewer“. Generální opravu provedla První českomoravská restaurátorská dílna na stroje a přístroje (http://www.restauratorskadilna.cz/). Od zprovoznění najezdila lokomotiva již více jak 1200 km bez jakýchkoli technických problémů. V sezóně 2010 bude Smoschewer nasazen na každodenní parní vlaky z Chvatimechu do Vydrova a zpět a bude se střídat s parní lokomotivou U45.903.
ad lumír a práskači:
ja som to tu už raz písal, že ak sa bude bezdôvodne útočiť na moju osobu, namiesto toho, aby sme sa bavili o téme, budem sa brániť...
Takže Lumír musím sa ti priznať, že som v živote riaditeľa ČHŽ nepráskol, ale určite všetci poznáme zamestnanca ČHŽ, ktorý práskol svojho nadriadeného a na jeho miesto si sám sadol... Ten list, ktorým ho odvolal máš aj ty vo svojom archíve (ak si ho nezahodil), lebo ten zamestnanec ten list posielal takmer všetkým, čo sa točili okolo ČHŽ, takže sa stal verejným a otvoreným. Ak ho nemáš, tak ti prikladám scan.
A ak mi naznačuješ, že mi ide o odstránenie riaditeľa, tak ti na to musím povedať toľko, že za nazákonný stav nie je zodpovedný LEN ON, ale rovnako asi aj správna rada. A pravdepodobne to aj správnej rade nevadí, ako dokazuje ďalšia fotka, na ktorej je člen správnej rady František G., ktorý vo svojom veku a v stave, ktorom sa nachádza by s jeho diagnózou určite žiadny lekár (tobôž nie železničný) na rušeň nepustil (fotka je zo septembra 2007). O polonahom kuričovi sa asi nebudeme baviť, ten nikomu z Vás asi tiež nevadí...
ja som to tu už raz písal, že ak sa bude bezdôvodne útočiť na moju osobu, namiesto toho, aby sme sa bavili o téme, budem sa brániť...
Takže Lumír musím sa ti priznať, že som v živote riaditeľa ČHŽ nepráskol, ale určite všetci poznáme zamestnanca ČHŽ, ktorý práskol svojho nadriadeného a na jeho miesto si sám sadol... Ten list, ktorým ho odvolal máš aj ty vo svojom archíve (ak si ho nezahodil), lebo ten zamestnanec ten list posielal takmer všetkým, čo sa točili okolo ČHŽ, takže sa stal verejným a otvoreným. Ak ho nemáš, tak ti prikladám scan.
A ak mi naznačuješ, že mi ide o odstránenie riaditeľa, tak ti na to musím povedať toľko, že za nazákonný stav nie je zodpovedný LEN ON, ale rovnako asi aj správna rada. A pravdepodobne to aj správnej rade nevadí, ako dokazuje ďalšia fotka, na ktorej je člen správnej rady František G., ktorý vo svojom veku a v stave, ktorom sa nachádza by s jeho diagnózou určite žiadny lekár (tobôž nie železničný) na rušeň nepustil (fotka je zo septembra 2007). O polonahom kuričovi sa asi nebudeme baviť, ten nikomu z Vás asi tiež nevadí...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/214046/
Páni, rovnako, ako aj vy som sa v rokoch osendesiatych nakazil balockou cholerou. Po rokoch, keď, keď sme chodili na Balog vo svojich dovolenkách brigádovať som bol rád, že na ČHŽ vznikla partia profesionálov, ktorí zabezpečovali dopravu a údržbu. Bolo mi jasné, že partia dobrovolníkov nemôže dlhodobo saturovať prevádzku. Ale rovnako mi bolo jasné, že tu majú miesto aj dobrovolníci, ktorí by mohli robiť to, na čo neostáva čas a nie sú peniaze z prevádzky. Z tohto dôvodu aj vznikol na ČHŽ klub F.G.V.. Prečo zanikol, je na dlhšiu a inú debatu, ale je fakt, že tak, ako sa rozpadol klub, rovnako sa rozpŕchol ten pre vec zapálený káder profesionálov...
Dnešná situácia je taká, že na Balogu zaisťujú prevádzku možno znovu nadšenci a k tomu ľudia, ktorí z nejakej núdze nie sú schopní zamestnať sa inde a pravdepodobne sú takí (ne)schopní, že je pre nich nemožné prejsť psychotestami, ísť každé dva roky k železničnému lekárovi na kontrolu zdravotného stavu a rovnako asi nedokážu urobiť skúšky rušňovodiča. Lebo ak áno, tak by tieto veci asi mali v poriadku... Podľa Protokolu totiž ani riaditeľ nebol schopný preukázať, že psychotestami úspešne prešiel...
Tvrdíte mi, že som hrobárom ČHŽ, práskačom a podobne... Sadli by ste si do autobusu, ktorý nemá STK a šofér nemá vodičák? Poslali by ste s takýmto dopravcom svoje deti na výlet? Nepripadá Vám morbídne, ak obhajujete prepravu ľudí za takýchto podmienok? Nestačí jeden invalid? Čo sa ešte musí stať, aby ste konešne pochopili, že mi nejde o to, kto ČHŽ šéfuje, ale ako to tam funguje? Všetci vyplakávate na fórach o železničkách, čo všetko sa zničilo, ale keď som pred dvoma rokmi kričal proti rozpredajom a šrotovaniu, tak ste sa pustili do mňa. Vtedy ste tiež tvrdili, že mi ide o odstránenie A.B. Ostal tam? Ostal, tak potom čo? Nestratili ste ale vtedy svoju tvár? Na čo ste aj Vy tie veci zachraňovali?
Teraz sa tu bavíme o jazdení na čierno. Načo ste si aj vy robili rôzne kurzy a skúšky? Načo máte šoferáky? Načo dodržujete predpisy a zákony? Tak teda fungujme bez nich!!! Ale potom nebudem hrobárom ja, ale Vy všetci. Budeme pochovávať mŕtvych z nehôd. Jasné, teraz sa do mňa pustite, že straším a bagatelizujte to v akom stave je ČHŽ, ale potom ste naozaj v tom socializme, lebo všetci viete, že ste v bahne, ale bojíte sa ozvať, lebo by ste sa stali persónami non grata, ako ja, odkedy som sa ozval proti tomu, čo sa deje. Totiž ja som sa nezačal ozývať po tom, ako mi niekto zobral hračku, ako ste to formulovali, ja som nepohodlný odvtedy, ako som sa ozval. Skúste prestať uctievať modlu a schvalovať jej všetko, čo robí (to sa volá kult osobnost) a radšej sa pozrite na skutočnosť nestranne...
Dnešná situácia je taká, že na Balogu zaisťujú prevádzku možno znovu nadšenci a k tomu ľudia, ktorí z nejakej núdze nie sú schopní zamestnať sa inde a pravdepodobne sú takí (ne)schopní, že je pre nich nemožné prejsť psychotestami, ísť každé dva roky k železničnému lekárovi na kontrolu zdravotného stavu a rovnako asi nedokážu urobiť skúšky rušňovodiča. Lebo ak áno, tak by tieto veci asi mali v poriadku... Podľa Protokolu totiž ani riaditeľ nebol schopný preukázať, že psychotestami úspešne prešiel...
Tvrdíte mi, že som hrobárom ČHŽ, práskačom a podobne... Sadli by ste si do autobusu, ktorý nemá STK a šofér nemá vodičák? Poslali by ste s takýmto dopravcom svoje deti na výlet? Nepripadá Vám morbídne, ak obhajujete prepravu ľudí za takýchto podmienok? Nestačí jeden invalid? Čo sa ešte musí stať, aby ste konešne pochopili, že mi nejde o to, kto ČHŽ šéfuje, ale ako to tam funguje? Všetci vyplakávate na fórach o železničkách, čo všetko sa zničilo, ale keď som pred dvoma rokmi kričal proti rozpredajom a šrotovaniu, tak ste sa pustili do mňa. Vtedy ste tiež tvrdili, že mi ide o odstránenie A.B. Ostal tam? Ostal, tak potom čo? Nestratili ste ale vtedy svoju tvár? Na čo ste aj Vy tie veci zachraňovali?
Teraz sa tu bavíme o jazdení na čierno. Načo ste si aj vy robili rôzne kurzy a skúšky? Načo máte šoferáky? Načo dodržujete predpisy a zákony? Tak teda fungujme bez nich!!! Ale potom nebudem hrobárom ja, ale Vy všetci. Budeme pochovávať mŕtvych z nehôd. Jasné, teraz sa do mňa pustite, že straším a bagatelizujte to v akom stave je ČHŽ, ale potom ste naozaj v tom socializme, lebo všetci viete, že ste v bahne, ale bojíte sa ozvať, lebo by ste sa stali persónami non grata, ako ja, odkedy som sa ozval proti tomu, čo sa deje. Totiž ja som sa nezačal ozývať po tom, ako mi niekto zobral hračku, ako ste to formulovali, ja som nepohodlný odvtedy, ako som sa ozval. Skúste prestať uctievať modlu a schvalovať jej všetko, čo robí (to sa volá kult osobnost) a radšej sa pozrite na skutočnosť nestranne...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/214034/
Ad:Pavúk Potřebuješ to slyšet ještě od několika lidí že tvoje aktivita je silně
hrobařská? A spomeň si na táborové roky , i Ty jsi držel kolečko od Gebusky
v ruce a najednou na to zapomínáš.Ale promiň to byla jiná doba,to bylo za
komunismu.
hrobařská? A spomeň si na táborové roky , i Ty jsi držel kolečko od Gebusky
v ruce a najednou na to zapomínáš.Ale promiň to byla jiná doba,to bylo za
komunismu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/213975/
Pavúk: Nedá mi to ,abych nezareagoval...
Tuším matně o co tady jde. Vrátím se do "zlatých časů", kdy v polovině 80.let jsme všichni svorně jezdili do Balogu makat. A nejen makat, každý kdo prolezl táborem a štrekou se nakazil "cholerou", která tak nějak funguje do dneška. Tobě fakt asi vadí, že to vůbec funguje. A jak se tak rozhlížím kolem sebe, nejsi zjevně sám. Prostě když v tom nepojedeš ty, tak ať raději nikdo. Zavřeme to tu a poslední ať zhasne. A potom se najde spasitel, kterej to všechno zachrání, protože to přeci takhle nešlo a my se postaráme o pořádek a správné fungování. Jenomže v momentě, kdy to budeš muset všechno kočírovat a bude ti viset 24 hodin denně na krku, spadneš do stejnejch sraček, jako Ti před tebou. A je velké umění z takovéhle bryndy vyjít s čistým štítem. Tak se raději bav s modelovou železnicí a do té skutečné raději nevrtej. Nehoda není náhoda, víš... . Anebo se do toho klidně ser dál, za půl roku tu nebude o čem psát. Tímhle "spravedlivým" konáním a prachsprostým práskačstvím se ti ti jistojistě podaří zrušit i těch posledních pár bláznů, kteří se to snaží udržet při životě.
E 499.001 alias Štokrista alias Lumílek
Tuším matně o co tady jde. Vrátím se do "zlatých časů", kdy v polovině 80.let jsme všichni svorně jezdili do Balogu makat. A nejen makat, každý kdo prolezl táborem a štrekou se nakazil "cholerou", která tak nějak funguje do dneška. Tobě fakt asi vadí, že to vůbec funguje. A jak se tak rozhlížím kolem sebe, nejsi zjevně sám. Prostě když v tom nepojedeš ty, tak ať raději nikdo. Zavřeme to tu a poslední ať zhasne. A potom se najde spasitel, kterej to všechno zachrání, protože to přeci takhle nešlo a my se postaráme o pořádek a správné fungování. Jenomže v momentě, kdy to budeš muset všechno kočírovat a bude ti viset 24 hodin denně na krku, spadneš do stejnejch sraček, jako Ti před tebou. A je velké umění z takovéhle bryndy vyjít s čistým štítem. Tak se raději bav s modelovou železnicí a do té skutečné raději nevrtej. Nehoda není náhoda, víš... . Anebo se do toho klidně ser dál, za půl roku tu nebude o čem psát. Tímhle "spravedlivým" konáním a prachsprostým práskačstvím se ti ti jistojistě podaří zrušit i těch posledních pár bláznů, kteří se to snaží udržet při životě.
E 499.001 alias Štokrista alias Lumílek
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/213931/
1. aj ojedinelá akcia je akciou
2. nestraším ľudí, iba dokazujem, že tu niekto klame, alebo zavádza
3. sme v oddelení ČHŽ, tak sa skúsme držať témy
4. "palicu" nespomínaj, lebo zatiaľ ňou nikto okrem pár ľudí, ktorí boli na ČHŽ zranení nedostal a to je fakt a ten je uvedený aj v protokole. Ale ak by sa tebe páčilo vymeniť si rolu s invalidom Dušanom Š., tak tvoje názory na bezpečnosť a úlohu kontroly beriem...
2. nestraším ľudí, iba dokazujem, že tu niekto klame, alebo zavádza
3. sme v oddelení ČHŽ, tak sa skúsme držať témy
4. "palicu" nespomínaj, lebo zatiaľ ňou nikto okrem pár ľudí, ktorí boli na ČHŽ zranení nedostal a to je fakt a ten je uvedený aj v protokole. Ale ak by sa tebe páčilo vymeniť si rolu s invalidom Dušanom Š., tak tvoje názory na bezpečnosť a úlohu kontroly beriem...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/213922/
Toto čo si teraz zverejnil, bola ojedinelá akcia, pri príležitosti prvého otvorenia expozície PLŽ v skanzene, takže nenafukuj a nestraš ľudí, ktorí to chcú prísť si pozrieť. OK???
A kto chce psa biť, palicu si nájde!!! Na tom trvám.
A k tej kvalifiklácii, u nás v združení sú len kvalifikovaní. Je to overitelné. Keď už máš také informácie aj o liste p. riaditeľky, tak by si m ohol aj toto vedieť.
A kto chce psa biť, palicu si nájde!!! Na tom trvám.
A k tej kvalifiklácii, u nás v združení sú len kvalifikovaní. Je to overitelné. Keď už máš také informácie aj o liste p. riaditeľky, tak by si m ohol aj toto vedieť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/213921/
Maňas, neklam !!!
Aj v Pribiline občas ľudí vozíte a na webe sú dokonca fotky prikladám ich a rovnako prikladám linky:
http://www.lhradok.sk/fotoalbumy/plz/plz1.jpg
http://www.lhradok.sk/fotoalbumy/plz/jazda.jpg
http://www.lhradok.sk/fotoalbumy/plz/plz.jpg
Ale je pravda, že oficiálne to máte vraj zakázané...
Na základe Príkazu riaditeľky Liptovského múzea v Ružomberku č.4/2004 PhDr.Ivety Zuskinovej sa zakazuje akákoľvek prevádzková činnosť pre verejnosť a každý posun musí byť dopredu povolený riaditeľkou Lipt.múzea.
PS: na ČHŽ sa najprv tiež nehody nevyskytovali, ale pravidelná prevádzka a nekvalifikovaná pracovná sila riziko znásobuje...
Aj v Pribiline občas ľudí vozíte a na webe sú dokonca fotky prikladám ich a rovnako prikladám linky:
http://www.lhradok.sk/fotoalbumy/plz/plz1.jpg
http://www.lhradok.sk/fotoalbumy/plz/jazda.jpg
http://www.lhradok.sk/fotoalbumy/plz/plz.jpg
Ale je pravda, že oficiálne to máte vraj zakázané...
Na základe Príkazu riaditeľky Liptovského múzea v Ružomberku č.4/2004 PhDr.Ivety Zuskinovej sa zakazuje akákoľvek prevádzková činnosť pre verejnosť a každý posun musí byť dopredu povolený riaditeľkou Lipt.múzea.
PS: na ČHŽ sa najprv tiež nehody nevyskytovali, ale pravidelná prevádzka a nekvalifikovaná pracovná sila riziko znásobuje...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/213892/
PLŽ ľudí neprepravuje, a za päť rokov čo je tam dočasne postavená sa tam ešte nestala žiadne nehoda, a keby sa mal striktne dodržiavať Zákon "čo sa aj určite dodržiava HA HA" tak sa nikde ani len koleso nehne. (opotrebenia obručí, brzdy, geometria koľaje, prevýšenia pásov, upevňovadlá, ) atď, atď.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/213870/
Mám taký dojem, že kde dochádzajú argumenty, tam sa ide do osobného útoku a ak sa to ako bumerang vráti, tak sa cíti niekto dotknutý.... Z mojej strany to bola iba reakcia na to, že ide o moju ješitnosť... Takto na mňa útočil pred dvoma rokmi nejaký pán Cmarko, čo by obhajca pomerov na ČHŽ...
Takže z mojej strany posledná obrana: hračiek mám dosť (modelárskych) a iných aktivít tak isto, takže vôbec nie som odkázaný na milosť niekoho, aby som sa mohol hrať s jeho hračkami...
Teraz k veci:
Čo sa týka kontroly a stavu na ČHŽ, tak (kto vie čítať, ten si v protokole prečíta, kto nie, zavolá si kamaráta, ktorý to dokáže...) pridávam citát z protokolu:"Výkon štátneho odborného dozoru bol vykonaný na špeciálnej dráhe Čiernohronská železnica Chvatimech – Čierny Balog – Vydrovo (ďalej „ČHŽ“) miestnym zisťovaním v dňoch 24.-25.4.2007" (koniec citátu)
takže aj keď bola nehoda naozaj v roku 2005, kontrola zistila, že stav sa nezmenil !!!
Protokol so všetkými nedostatkami bol vydaný (citát):"12. Z á v e r :
Vykonanou kontrolou bolo zistené, že pri prevádzkovaní dráhy a prevádzkovaní dopravy na dráhe, dochádza k porušovaniu príslušných ustanovení zákona o dráhach (napr. § 14 ods.1, § 18 ods.1 písm. a, b, § 27 ods.1 písm. a, b, d, e, ), podmienok vydaného povolenia na prevádzkovanie dráhy (napr. podmienky č. 7a, 7b,), podmienok udelenej licencie (napr. č.1,4,6,7).
Tento protokol má 26 strán a bol s jeho účastníkmi prerokovaný, dňa 31.8.2007.
Vo Zvolene, dňa 31.8.2007" (koniec citátu)
Takže páni, o čom sa tu bavíme???? Neobhajujete neobhájitelné? Pozrite sa pravde do očí pohľadom nezainteresovaného.
PS: Čo sa týka PLŽ, tak tam ti Hrabě tvoje vysvedčenie veľmi nepomôže. Tá dráha pravdepodobne podľa zákona neexistuje, nemá licenciu, nikto ju neposúdil, že je vhodná na dopravu ľudí... Ak sa tam stane nehoda, som zvedavý, kto si to zoberie na triko...
Takže z mojej strany posledná obrana: hračiek mám dosť (modelárskych) a iných aktivít tak isto, takže vôbec nie som odkázaný na milosť niekoho, aby som sa mohol hrať s jeho hračkami...
Teraz k veci:
Čo sa týka kontroly a stavu na ČHŽ, tak (kto vie čítať, ten si v protokole prečíta, kto nie, zavolá si kamaráta, ktorý to dokáže...) pridávam citát z protokolu:"Výkon štátneho odborného dozoru bol vykonaný na špeciálnej dráhe Čiernohronská železnica Chvatimech – Čierny Balog – Vydrovo (ďalej „ČHŽ“) miestnym zisťovaním v dňoch 24.-25.4.2007" (koniec citátu)
takže aj keď bola nehoda naozaj v roku 2005, kontrola zistila, že stav sa nezmenil !!!
Protokol so všetkými nedostatkami bol vydaný (citát):"12. Z á v e r :
Vykonanou kontrolou bolo zistené, že pri prevádzkovaní dráhy a prevádzkovaní dopravy na dráhe, dochádza k porušovaniu príslušných ustanovení zákona o dráhach (napr. § 14 ods.1, § 18 ods.1 písm. a, b, § 27 ods.1 písm. a, b, d, e, ), podmienok vydaného povolenia na prevádzkovanie dráhy (napr. podmienky č. 7a, 7b,), podmienok udelenej licencie (napr. č.1,4,6,7).
Tento protokol má 26 strán a bol s jeho účastníkmi prerokovaný, dňa 31.8.2007.
Vo Zvolene, dňa 31.8.2007" (koniec citátu)
Takže páni, o čom sa tu bavíme???? Neobhajujete neobhájitelné? Pozrite sa pravde do očí pohľadom nezainteresovaného.
PS: Čo sa týka PLŽ, tak tam ti Hrabě tvoje vysvedčenie veľmi nepomôže. Tá dráha pravdepodobne podľa zákona neexistuje, nemá licenciu, nikto ju neposúdil, že je vhodná na dopravu ľudí... Ak sa tam stane nehoda, som zvedavý, kto si to zoberie na triko...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/213866/
Čo sa týka PLŽ je možné že to tam zaváňa černotou..........tolik citát
Maňasku dej si pozor aby na Vás taky po této debatě nepřišel kontrolní
orgán fakt to tam zavání černotou a důkazem toho je že jsem se při
poslední návštěvě u vás zajebal od sazí(při čištění dýmnice)cha,cha....
Pro jistotu sebou stále nosím vysvědčení od ing.Doubka člověk nikdy neví
kde ho budou kontrolovat...............
A Pavúk stran lok BN 15 R která je na základě zápujční smlouvy deponovaná
od roku 1997 u mne jen tolik že:
a)neopustila uzemí SR
b)její stav je pravidelně kontrolován pronajímatelem
c)na Balogu by byla vzhledem k rozchodu uplně k hovnu.
d)pokud by byla na stanici určitě už by nebyla kompletní
e)lokomotivu jsem vlastnoručně vydoloval v cihelně Tvarožná a tak i její osud
po skončení Šťiavničky mi nebyl lhostejný.
Zápujční smlouvu Ti mohu poskytnout a je opravdu sepsaná v roce 1997
na to Ti davám své čestné slovo.
Tvé reakce mi připomínají dítě kterému sebrali hračku , ono řve , kope okolo sebe nožičkama a otravuje okolí.
Promiň že jsem Tě minule oslovi křestním jménem,už budu používat jen nick.
Maňasku dej si pozor aby na Vás taky po této debatě nepřišel kontrolní
orgán fakt to tam zavání černotou a důkazem toho je že jsem se při
poslední návštěvě u vás zajebal od sazí(při čištění dýmnice)cha,cha....
Pro jistotu sebou stále nosím vysvědčení od ing.Doubka člověk nikdy neví
kde ho budou kontrolovat...............
A Pavúk stran lok BN 15 R která je na základě zápujční smlouvy deponovaná
od roku 1997 u mne jen tolik že:
a)neopustila uzemí SR
b)její stav je pravidelně kontrolován pronajímatelem
c)na Balogu by byla vzhledem k rozchodu uplně k hovnu.
d)pokud by byla na stanici určitě už by nebyla kompletní
e)lokomotivu jsem vlastnoručně vydoloval v cihelně Tvarožná a tak i její osud
po skončení Šťiavničky mi nebyl lhostejný.
Zápujční smlouvu Ti mohu poskytnout a je opravdu sepsaná v roce 1997
na to Ti davám své čestné slovo.
Tvé reakce mi připomínají dítě kterému sebrali hračku , ono řve , kope okolo sebe nožičkama a otravuje okolí.
Promiň že jsem Tě minule oslovi křestním jménem,už budu používat jen nick.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/213829/
manas, ak by si si poriadne prečítal ten protokol (http://kotp.railnet.sk/?p=162), zistil by si, že to nie sú staré veci, ktoré sa vyťahujú von. Tá kontrola tam prebehla tento rok, potvrdila, že sa tam jazdí na čierno naďalej a Protokol URŽD vydal v septembri 2007, takže je to veľmi aktuálne a dokazuje, že ani veľká nehoda s trvalými následkami obete nepostačuje na zmenu systému riadenia a vykonávania dopravy. Budeme čakať na smrťák.... Potom sa niečo zmení ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/213674/
Práve preto som nikde neargumentoval inými "administratívnymi" pochybeniami, ale tým čo je z hladiska dopravy závažné a to, čo po "veľkej" nehode prehlásil aj úrad bezpečnosti práce - nehoda sa stala preto, lebo dopravu riadila a vykonávala nekvalifikovaná pracovná sila... Nehody na ČHŽ sa doteraz udiali iba na základe ľudského faktora, ak sa budú diať na základe technického stavu vozidiel a trate, budem argumentovať týmto...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/213565/
musím sa ti priznať, že som v živote riaditeľa ČHŽ nepráskol.
Co si myslíš, že asi tak jiného činíš tím, že obeznamuješ národ železniční prohlášením drážního úřadu, ve kterém je mimo jiné poznámka - promiň,že teď nebudu teď citovat přesně úřední zápis- na základě udání jisté osoby byla vykonána kontrola ÚRŽD na ČHŽ. Kdo o to stojí... teda kromě tebe a možná pár blízkých Tvojí osobě . Pokud se tedy necítíš být práskačem, nazvu Tě tedy bez dovolení Brettschneiderem. Doufám, že Švejka jsi četl, takže asi víš, jakou persónu mám na mysli. Tímto činem se dobrovolně vyřazuješ z této společnosti, protože už si o Tebe nikdo ani bycikl neopře.
P.S. Nevím jestli jsi absolvoval základní vojenskou službu, ale bonzáci měli odjakživa hodně těžký živobytí na rotě a většinou se to profláklo všude tam, kde dotyčný vkročil. Takže si to užij