Zaujímavosti z prevádzky
Diskusia o zaujímavostiach z prevádzky, ktoré sa svojim obsahom nehodia do diskusií o konkrétnych rušňoch, prípadne ani do iných diskusií.
Dňa 28.7. 2008 som uverejnil v diskusnej téme Zaujímavosti z prevádzky informáciu, že pri vystupovaní z Os 7813 v Kráľovej Lehote sme museli prekonať prekážku – nákladný vlak pristavený na 1. koľaji....... foto, viď link:
http://vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?lang=1&page=16&kat=1&id=230356&list=1
O pár dní na to (1.8. 2008) som čelil na stránkach najväčšieho SK chatu takejto reakcii:
majko106) matqo-liptacik: prečo si to fotil?
matqo-liptacik) majko106: a prečo by som nemal?
majko106) matqo-liptacik: vypravca koli tebe ma problemy
matqo-liptacik) majko106: keby robil svoju pracu tak, ako ma, nemal by....
majko106) matqo-liptacik: ale ako fanusik zeleznice si mohol vediet
matqo-liptacik) majko106: a on ako pracovnik zeleznic by mal vediat ako co robit aby bolo vsetko ok !!!
majko106) matqo-liptacik: nemusel si to robit
majko106) matqo-liptacik: na vlaky.net si si narobil vela nepriatelov
majko106) matqo-liptacik: to si nemal robit
matqo-liptacik) majko106: preco nie? on ma vykonavat svoju pracu tak, ako by mal...
majko106) matqo-liptacik: ale v takej malej stanici zastavit PN vlak nie je jednoduche
majko106) matqo-liptacik: budes niest nasledky
matqo-liptacik) majko106: nasledky bude niest predsa ten, kto chybil...
majko106) matqo-liptacik: aj ty ver my
matqo-liptacik) majko106: ja som ziadny predpis neporusil...
majko106) matqo-liptacik: nerob si problemy, dobre ti radim
matqo-liptacik) majko106: nevyryvaj....ja budem robit to, co je spravne....poukazovat na chyby a nedostatky tam, kde by byt nemali...to je vsetko
majko106) matqo-liptacik: niest nasledky budes aj ty
matqo-liptacik) majko106: ja som ziadnu chybu neurobil, a prestan sa mi tu vyhrazat, btw robim si prt. screen
majko106) matqo-liptacik: ja som ta len upozornil, uz budu ciny
matqo-liptacik) majko106: hej a ake? podpalia mi auto? :DDD
majko106) matqo-liptacik: uvidis
matqo-liptacik) majko106: si vtipny
majko106) matqo-liptacik: smiech ta prejde len si rob srandu
matqo-liptacik) majko106: inak tuto nasu „debatu“ zavesim aj na vlaky.net, nech sa zabavia aj ostatni :)
ČO VY NA TO? Myslíte si, že som urobil niečo zlé??? Denno-denne sa predsa stretávame s poukazovaním na chyby iných – napr. v médiách .... a mnohokrát ide o vážnejšie veci....
http://vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?lang=1&page=16&kat=1&id=230356&list=1
O pár dní na to (1.8. 2008) som čelil na stránkach najväčšieho SK chatu takejto reakcii:
majko106) matqo-liptacik: prečo si to fotil?
matqo-liptacik) majko106: a prečo by som nemal?
majko106) matqo-liptacik: vypravca koli tebe ma problemy
matqo-liptacik) majko106: keby robil svoju pracu tak, ako ma, nemal by....
majko106) matqo-liptacik: ale ako fanusik zeleznice si mohol vediet
matqo-liptacik) majko106: a on ako pracovnik zeleznic by mal vediat ako co robit aby bolo vsetko ok !!!
majko106) matqo-liptacik: nemusel si to robit
majko106) matqo-liptacik: na vlaky.net si si narobil vela nepriatelov
majko106) matqo-liptacik: to si nemal robit
matqo-liptacik) majko106: preco nie? on ma vykonavat svoju pracu tak, ako by mal...
majko106) matqo-liptacik: ale v takej malej stanici zastavit PN vlak nie je jednoduche
majko106) matqo-liptacik: budes niest nasledky
matqo-liptacik) majko106: nasledky bude niest predsa ten, kto chybil...
majko106) matqo-liptacik: aj ty ver my
matqo-liptacik) majko106: ja som ziadny predpis neporusil...
majko106) matqo-liptacik: nerob si problemy, dobre ti radim
matqo-liptacik) majko106: nevyryvaj....ja budem robit to, co je spravne....poukazovat na chyby a nedostatky tam, kde by byt nemali...to je vsetko
majko106) matqo-liptacik: niest nasledky budes aj ty
matqo-liptacik) majko106: ja som ziadnu chybu neurobil, a prestan sa mi tu vyhrazat, btw robim si prt. screen
majko106) matqo-liptacik: ja som ta len upozornil, uz budu ciny
matqo-liptacik) majko106: hej a ake? podpalia mi auto? :DDD
majko106) matqo-liptacik: uvidis
matqo-liptacik) majko106: si vtipny
majko106) matqo-liptacik: smiech ta prejde len si rob srandu
matqo-liptacik) majko106: inak tuto nasu „debatu“ zavesim aj na vlaky.net, nech sa zabavia aj ostatni :)
ČO VY NA TO? Myslíte si, že som urobil niečo zlé??? Denno-denne sa predsa stretávame s poukazovaním na chyby iných – napr. v médiách .... a mnohokrát ide o vážnejšie veci....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282682/
"Nie sú čísla ako čísla a tých 36 % ktoré údajne išli do železnice išli skutočne na dopr.cestu ?"
Vzhľadom k tomu, že boli zaradené do kolónky "investície do dopravnej infraštruktúry", asi sa o nákup nábytku nejednalo. Podrobnejšie otázky ohľadom štruktúry týchto investícii by som ale doporučil adresovať priamo na ministerstvo...
Vzhľadom k tomu, že boli zaradené do kolónky "investície do dopravnej infraštruktúry", asi sa o nákup nábytku nejednalo. Podrobnejšie otázky ohľadom štruktúry týchto investícii by som ale doporučil adresovať priamo na ministerstvo...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282666/
maťko: nemozem s tebou suhlasit. Enormny narast cestovneho by znizil pocet cestujucich (tym co by to nevadilo vacsinou chodia do Tatier autom) a investor bude chciet pocet cestujucich zvysit
Ale urcity narast ceny sa vylucit neda, treba vsak podotknut ze sa zvysi kvalita sluzieb.
Ale urcity narast ceny sa vylucit neda, treba vsak podotknut ze sa zvysi kvalita sluzieb.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282664/
Nech stat preda JaT stratove lokalky, nech sa realizuju tam a mozu tam obnovit osobnu dopravu. Preco by mali ziskat lukrativnu TEZ-ku?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282663/
Myslím,že by už aj Slovač sa mohla ohradiť proti praktikám skupín ako JT.Za štátne všetko opravíme zrekonštruujeme potom to akože ide do straty správna rozhodne že je to treba predať aby sa TEŽ mohla rozvíjať(viď príklad tatranské lánové dtáhy) a finančná skupina si mädlí ruky akí sú šikovní nedajbože bohovski nadaní...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282644/
passion:súhlasím
aj mne sa zdá,že sa to chystá na predaj tak ako TLD
keď nebudú tržby,-bude argument sa toho ,,zbaviť"vopred určenému záujemcovi a potom tam opäť bude zaujimavé podnikať
aj mne sa zdá,že sa to chystá na predaj tak ako TLD
keď nebudú tržby,-bude argument sa toho ,,zbaviť"vopred určenému záujemcovi a potom tam opäť bude zaujimavé podnikať
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282639/
Niekde som čítal, že TEŽka je ekonomicky zaujímavá pre úzky okruh ľudí, asi sa písalo o JaT. No má to dosť vysokú trhovú hodnotu, za to toľko nedajú. Tak poďme niečo spraviť, aby to dostali a čo možno za najmenej peňazí, však je to štátne, tak vlastne o čo ide.
Zrušme sprievodcov, vlakvedúcich, zriaďme samoobslužný systém, revízorov. Keď už neznížime tržby, aspoň to pripravíme pre budúcich majiteľov. Ale čože sa stalo? Pokles tržieb nebol tak razantný, ako sa očakávalo. Predsa, poctivosť Slovkáčska bola silnejšia, ako plány súkromného sektoru. Tak poďme niečo vymyslieť lepšie..
Čo tak zrušiť revízorov? To by bolo niečo! A by sa to dozvedel naozaj každý, informujme o tom prostredníctvom tých najbulvárnejších médií, nech to vedia všetci, že sa bude cestovať bez kontroly! To už tržby pôjdu naozaj dole a teda si položíme otázku. Na čo nám to je, keď to tak prerába? A ešte k tomu má o to záujem finančná skupina... Tak im to teda predajme, ale veľa za to pýtať nemôžeme, pretože tržby začali byť úbohé, ľudia asi prestali električkami cestovať úplne, no napodiv sa mi sťažoval kamarát, že zmeškal rande v Smokovci, nakoľko sa v Poprade nezmestil do eletričky, samozrejme si nekúpil lístok, načo.
Tak sme to teda museli úspešne predať sa pár šupov. Hádam si za všimné kúpim nejaký pozemok, postavím vilu, aj nejaké fajné autá pre mňa a moju manželku by to chcelo. No a niečo samozrejme musí ostať aj na účte. Ale čo sa to dozvedám? V Tatrách sa koná malý dopravný zázrak a TEŽka začala zarábať. No vidím, že sme to naozaj predali do dobrých rúk.
No akosi mi unikol detail, že zisk už nejde do mojej peňaženky, ale do garáží a hangárov vyvolených bohov. Sakra, zajtra musím ešte na mape popozerať, kde, čo nám ešte ostalo na predaj. RD Poprad? Hmm, no na tom už pracuje kolega Viťo...
Zrušme sprievodcov, vlakvedúcich, zriaďme samoobslužný systém, revízorov. Keď už neznížime tržby, aspoň to pripravíme pre budúcich majiteľov. Ale čože sa stalo? Pokles tržieb nebol tak razantný, ako sa očakávalo. Predsa, poctivosť Slovkáčska bola silnejšia, ako plány súkromného sektoru. Tak poďme niečo vymyslieť lepšie..
Čo tak zrušiť revízorov? To by bolo niečo! A by sa to dozvedel naozaj každý, informujme o tom prostredníctvom tých najbulvárnejších médií, nech to vedia všetci, že sa bude cestovať bez kontroly! To už tržby pôjdu naozaj dole a teda si položíme otázku. Na čo nám to je, keď to tak prerába? A ešte k tomu má o to záujem finančná skupina... Tak im to teda predajme, ale veľa za to pýtať nemôžeme, pretože tržby začali byť úbohé, ľudia asi prestali električkami cestovať úplne, no napodiv sa mi sťažoval kamarát, že zmeškal rande v Smokovci, nakoľko sa v Poprade nezmestil do eletričky, samozrejme si nekúpil lístok, načo.
Tak sme to teda museli úspešne predať sa pár šupov. Hádam si za všimné kúpim nejaký pozemok, postavím vilu, aj nejaké fajné autá pre mňa a moju manželku by to chcelo. No a niečo samozrejme musí ostať aj na účte. Ale čo sa to dozvedám? V Tatrách sa koná malý dopravný zázrak a TEŽka začala zarábať. No vidím, že sme to naozaj predali do dobrých rúk.
No akosi mi unikol detail, že zisk už nejde do mojej peňaženky, ale do garáží a hangárov vyvolených bohov. Sakra, zajtra musím ešte na mape popozerať, kde, čo nám ešte ostalo na predaj. RD Poprad? Hmm, no na tom už pracuje kolega Viťo...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282638/
Ja súhlasím s danszom.
Nie sú čísla ako čísla a tých 36 % ktoré údajne išli do železnice išli skutočne na dopr.cestu ?Investovať sa dá aj do nábytku,výpočtovej techniky,nových administratívnych budov....
To čo slovenská železnica zúfalo potrebuje to sú investície do dopr.cesty.
Nie sú čísla ako čísla a tých 36 % ktoré údajne išli do železnice išli skutočne na dopr.cestu ?Investovať sa dá aj do nábytku,výpočtovej techniky,nových administratívnych budov....
To čo slovenská železnica zúfalo potrebuje to sú investície do dopr.cesty.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282614/
"donúťme štát, aby vrámci ekologizácie dopravy zmenil investície z pomeru 99:1 (cestná doprava:železničná) aspoň na 90:10"
Keď už sa chcem tváriť múdro, bolo by vhodné nehádzať sem z brucha vyplodené čísla absolútne nezodpovedajúce realite. Len pre informáciu - v roku 2006 bol pomer investícii do cestnej/železničnej dopravy 64%/36% a v rokoch predchádzajúcich bol podiel investícii do železnice ešte vyšší (zdroj - oficiálne štatistiky MDPT).
Keď už sa chcem tváriť múdro, bolo by vhodné nehádzať sem z brucha vyplodené čísla absolútne nezodpovedajúce realite. Len pre informáciu - v roku 2006 bol pomer investícii do cestnej/železničnej dopravy 64%/36% a v rokoch predchádzajúcich bol podiel investícii do železnice ešte vyšší (zdroj - oficiálne štatistiky MDPT).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282576/
kto vie viac o tom odklone? cez Chynorany na Trenčín? relácia Ke cez 160-ku alebo ako?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282540/
Keď ste všetci taký múdri a rýchli, prečo to na tej TEŽ-ke nepresadíte.
Je to štreka, na ktorú sa vzťahuje Zákon o dráhach a množstvo iných zákonov, predpisov a smerníc (vrátane a hlavne EU). Znížte nároky hlavne na bezpečnosť - cestou svojich poslancov a europoslancov bojujte za zmenu zákonov a jej preradenie do inej kategórie dráh - a urobme z toho atrakciu, cirkus a nehody na seba nenechajú čakať
alebo donúťme štát, aby vrámci ekologizácie dopravy zmenil investície z pomeru 99:1 (cestná doprava:železničná) aspoň na 90:10
- ak ste si nevšimli, tak sa u nás nestavia nové nič (to myslím ako nová trať) a modernizuje sa zásadne len z fondov EU a vlastných investícií ŽSR (nejak sa nám ta koridorizácia zastavuje)
- na diaľnice si štát vie aj požičať alebo ich nechá za peknú odplatu postaviť súkromníkom - z betónu na jeden diaľničný exitoslimák by sa dali postaviť všetky viadukty na TEŽ-ke a ešte by nám nejaký kubík ostal
Je to štreka, na ktorú sa vzťahuje Zákon o dráhach a množstvo iných zákonov, predpisov a smerníc (vrátane a hlavne EU). Znížte nároky hlavne na bezpečnosť - cestou svojich poslancov a europoslancov bojujte za zmenu zákonov a jej preradenie do inej kategórie dráh - a urobme z toho atrakciu, cirkus a nehody na seba nenechajú čakať
alebo donúťme štát, aby vrámci ekologizácie dopravy zmenil investície z pomeru 99:1 (cestná doprava:železničná) aspoň na 90:10
- ak ste si nevšimli, tak sa u nás nestavia nové nič (to myslím ako nová trať) a modernizuje sa zásadne len z fondov EU a vlastných investícií ŽSR (nejak sa nám ta koridorizácia zastavuje)
- na diaľnice si štát vie aj požičať alebo ich nechá za peknú odplatu postaviť súkromníkom - z betónu na jeden diaľničný exitoslimák by sa dali postaviť všetky viadukty na TEŽ-ke a ešte by nám nejaký kubík ostal
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/282530/
dobre si urobil že si to uverejnil aspoň na druhýkrát bude dotičná osoba vedieť ako to má urobiť aby z toho nebol prúser