Maďarsko - MÁV
Sem môžete písať príspevky týkajúce sa MÁV. Na maďarských tratiach ešte stále vidno v službe stroje, aké sme poznali zo ŽSR, alebo z ČSD, napr: Sergej - M62. Stretneme však aj nové rušne 1047 - Taurus a postupne pribúdajú ďalšie.
Pačia sa vám nové jednotky Desiro?
Aký je váš názor na maďarské rušne? Môžeme porovnať MÁV a ZSCS, ZSSK.
Užitočné odkazy:
MÁV - Maďarské železnice
montoya Pozri sa, čím si začal túto diskusiu ... už si zabudol, čo si napísal?
... "Garin Garin nehanbis sa? Rakusky portal uz obstastnis aktualitou aj s fotkou a na nas Slovakov sa vyprdnes? ..."
Aj keď je prezentácia na verejnom mieste, potrebuješ vedieť, kedy a kde sa koná a byť na tom mieste v pravý čas ... a prečo si sa do Budapešti nevypravil ... veď som to na fóre avizoval ako mnohé akcie predtým ... mohol si urobiť skvelú reportáž pre Tvoje domovské fórum railpage.net, kde si uvedený ako redaktor. Andy by Ťa určite pochválil.
Informácia má premédiá cenu zlata a soli, nečuduj sa, že si ju väčšina tých, ktorí sa k info vedia dostať, chránia.
Nepochopil si podstatné, že hoci som mal reportáž pre našich čitateľov hotovú, nemal by ju kto z adminov na vlaky.net pridať, lebo všetci boli počas veľkej noci nedostupní ...
... maďarskú kuchyňu si veľmi nevychutnávam, to vieš vegetarián ... a v piatok bol sviatok Pesach a ani na múčne výrobky nebol kvôli pôstu vhodný čas ...
... "Garin Garin nehanbis sa? Rakusky portal uz obstastnis aktualitou aj s fotkou a na nas Slovakov sa vyprdnes? ..."
Aj keď je prezentácia na verejnom mieste, potrebuješ vedieť, kedy a kde sa koná a byť na tom mieste v pravý čas ... a prečo si sa do Budapešti nevypravil ... veď som to na fóre avizoval ako mnohé akcie predtým ... mohol si urobiť skvelú reportáž pre Tvoje domovské fórum railpage.net, kde si uvedený ako redaktor. Andy by Ťa určite pochválil.
Informácia má premédiá cenu zlata a soli, nečuduj sa, že si ju väčšina tých, ktorí sa k info vedia dostať, chránia.
Nepochopil si podstatné, že hoci som mal reportáž pre našich čitateľov hotovú, nemal by ju kto z adminov na vlaky.net pridať, lebo všetci boli počas veľkej noci nedostupní ...
... maďarskú kuchyňu si veľmi nevychutnávam, to vieš vegetarián ... a v piatok bol sviatok Pesach a ani na múčne výrobky nebol kvôli pôstu vhodný čas ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/69940/
Moment moment Garin, ty tiez nechapes asi niektore elementarne veci...
1. Ak si myslel ze som sa o tom dozvedel vdaka tvojmu prispevku tak sa mylis
2. Prezentacia nebola organizovana v uzavretom priestore takze ju mohla vidiet aj
siroka verejnost
3. Z bodov 1. a 2. vyplyva ze to nebolo nieco na co ma Garin monopol, takze som sa
len chcel s ostatnymi clenmi tohto portalu podelit o nieco co by tiez urcite radi
videli. Nemozeme cakat kym tu uz na svete Garin nebude aby sme mohli
informovat o niecom co vie aj on...
4. Budapest je naozaj krasne mesto, ako urcite vies okrem skvelej kuchyne zname aj
prekrasnymi zenami...ze?
1. Ak si myslel ze som sa o tom dozvedel vdaka tvojmu prispevku tak sa mylis
2. Prezentacia nebola organizovana v uzavretom priestore takze ju mohla vidiet aj
siroka verejnost
3. Z bodov 1. a 2. vyplyva ze to nebolo nieco na co ma Garin monopol, takze som sa
len chcel s ostatnymi clenmi tohto portalu podelit o nieco co by tiez urcite radi
videli. Nemozeme cakat kym tu uz na svete Garin nebude aby sme mohli
informovat o niecom co vie aj on...
4. Budapest je naozaj krasne mesto, ako urcite vies okrem skvelej kuchyne zname aj
prekrasnymi zenami...ze?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/69919/
montoya
vidím, že sa nesnažíš ani len pochopiť elementárne veci ... dal si tu link na web môjho kamaráta Endre Bártu z Pešti. Je to jeho súkromný web a môže si tam prikladať fotky, ako sa mu zachce. Pozná kód ako sa prihlásiť na svoj web. Kto iný by poznal kód svojho webu, ak nie on.
By the way, keby som mu neprezradil termín prezentácie, hoci je roduverný Maďar a pracuje na "Headquarters" MÁV, ani by netušil, že sa Talent na Nyugati prezentuje. A napokon sme aj spolu fotili. Väčšina mojich snímok dupľuje jeho. A po akcii sme zašli do pravej budapeštianskej kaviarne a dali si dupla kávé ...
vidím, že sa nesnažíš ani len pochopiť elementárne veci ... dal si tu link na web môjho kamaráta Endre Bártu z Pešti. Je to jeho súkromný web a môže si tam prikladať fotky, ako sa mu zachce. Pozná kód ako sa prihlásiť na svoj web. Kto iný by poznal kód svojho webu, ak nie on.
By the way, keby som mu neprezradil termín prezentácie, hoci je roduverný Maďar a pracuje na "Headquarters" MÁV, ani by netušil, že sa Talent na Nyugati prezentuje. A napokon sme aj spolu fotili. Väčšina mojich snímok dupľuje jeho. A po akcii sme zašli do pravej budapeštianskej kaviarne a dali si dupla kávé ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/69912/
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/69896/
montoya to si predstavuješ veľmi zjednodušene ... na portál vlaky.net nemám zatiaľ možnosť pridávať fotky a aktuality, potrebujem najprv pozháňať admina, ktorý to láskavo urobí ... a cez veľkú noc som nechcel adminov rušiť ... napokon všetci sú rozcestovaní ... a do 150 kb do rubrík fóra sa mi fotky nezmestia a bolo by to aj dehonestáciou takej význačnej udalosti. Po veľkej noci očakávaj report aj na vlaky.net...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/69873/
to t.matyi : Aj mne chýbala táto téma! Bohužiaľ som na ňu prišiel až heute!! Mea pulpa, mea pulpa, mea maxima pulpa!!! Holt som Ďědek! Ale Tebe mi neostáva len z hĺbky duše a čistoty srdca aj keď skoro po roku ale p o ď a k o v a ť !!! A, naozaj, : nechcel by si keď aj tak ako vieš prekladať z maďarčiny do slovenčiny?? Veď je Ti veľmi dobre rozumieť!! To ja koď vytiahnem našô árešie a pomiešam ho s východným aj ZÁHORÍM aj keď zo srandy, ale kde-kto má na mňa aj ťažkú dušu... . Ale nakoniec pochopí, snáď.
Niektorím: A či ja som menšina? Čo keď prídem bývať na Bottovo n a s v o j e ?? A budem využívať plně trate tam existujúce? To mojo telo adaj bude menšina ? No, to by som sa kukol...! Nerozhoduje národnosť, národ, ale - podľa mňa : ľ u d s k o s ť , č l o v e č e n s t v o , a pod.
Niektorím: A či ja som menšina? Čo keď prídem bývať na Bottovo n a s v o j e ?? A budem využívať plně trate tam existujúce? To mojo telo adaj bude menšina ? No, to by som sa kukol...! Nerozhoduje národnosť, národ, ale - podľa mňa : ľ u d s k o s ť , č l o v e č e n s t v o , a pod.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/69350/
rk_kn. režinka a veľké peniaze? To akosi nejde dokopy. Asi peniaze, ktoré Ťa stojí ročne režinka neprecestuješ. Väčšina z nás, fanúšikov železnice, nie sme a ani sme neboli zamestnaní na železnici. Za jednu signifikantnejšiu cestu zaplatíme väčšie peniaze ako majiteľ režinky za rok. Tvoj príspevok ma naozaj veľmi pobavil. Mal sa skôr zjaviť v rubrike VTIPY.
A zľava pre dôchodcov z krajín EÚ platí na MÁV len v prípade, že sa cestujúci vie preukázať riadnym cestovným dokladom zakúpeným na zahraničnej železnici. A navyše, nemôže ďalej cestovať do Maďarska medzinárodným vlakom, ale len vnútroštátnym. Veľa by si ani vo svojom prípade neušetril. Nemôžeš prísť z Komárna do Komáromu autom alebo peši. Nemal by si cestovný doklad.
A zľava pre dôchodcov z krajín EÚ platí na MÁV len v prípade, že sa cestujúci vie preukázať riadnym cestovným dokladom zakúpeným na zahraničnej železnici. A navyše, nemôže ďalej cestovať do Maďarska medzinárodným vlakom, ale len vnútroštátnym. Veľa by si ani vo svojom prípade neušetril. Nemôžeš prísť z Komárna do Komáromu autom alebo peši. Nemal by si cestovný doklad.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/66104/
m2001: Nie, je to zlava pre kazdeho obyvatela EU vo veku do 26 rokov. Vo vlaku som ukazal nas obciansky a nebol ziaden problem.
Vies po madarsky, takze tu to mas:
"26 éven aluli fiatalok kedvezménye
33 %
Személyi igazolvány alapján.
Bármely viszonylatra korlátlan számban. Igénybevehtő: péntek 10.00-tól vasárnap 24.00-ig.
EU állampolgárok számára.
Nem szállítható a következő vonatokon:
InterCityRapid"
Maju aj 50% na ISIC, ale na Keleti mi pani povedala, ze to je len pre mad. studentov.
BTW je velmi zaujimave si pozriet ake vselijake zlavy su na MAV - nezamestnani, postihnuti, vdovy, civilkari, clenovia velkych rodin... - www.elvira.hu
Vies po madarsky, takze tu to mas:
"26 éven aluli fiatalok kedvezménye
33 %
Személyi igazolvány alapján.
Bármely viszonylatra korlátlan számban. Igénybevehtő: péntek 10.00-tól vasárnap 24.00-ig.
EU állampolgárok számára.
Nem szállítható a következő vonatokon:
InterCityRapid"
Maju aj 50% na ISIC, ale na Keleti mi pani povedala, ze to je len pre mad. studentov.
BTW je velmi zaujimave si pozriet ake vselijake zlavy su na MAV - nezamestnani, postihnuti, vdovy, civilkari, clenovia velkych rodin... - www.elvira.hu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/65982/
m2001: Neviem ti povedat, len som vyliezol ze metra a bezal som na vlak, na niecom tam pracovali, ale moc som si to nevsimal...
Takze Keleti je reko-stanica? Ja som si myslel, ze je to len nedavno postavene (o BP metre neviem prakticky nic). lebo to bol dost rozdiel - celkovo vlastne stanice na M2 boli take akesi nove a na M3 boli klasicke "kadarovske".
Ta tarifa je fakt nieco nepochopitelne - trvalo, kym som tomu jakz-takz porozumel:
1. listok za 120 HUF - 30 minut pobytu pod zemou, 3 zastavky, bez prestupu
2. listok za 200 HUF - 60 minut, 5 zastavok, bez prestupu
3. listok za 300 HUF - 60 minut (tusim), 5 zastavok, prestupny jeden raz, ale nesmies sa vydat opacnym smerom (?!)
A este vselijake haluze pre povrchovu dopravu, listok kupeny priamo vo vozidle... Proste ten pocet vselijakych listkov s roznymi obmedzeniami mi velmi pripomina tarifny system MAV. Preto sa necudujem, ze vcera pochytali tolko cudzincov, skoro kazdy mal nejaky "neplatny" listok. A mam dojem, ze tie listky sa pri prestupe este tiez oznacuju... V Prahe mi staci poznat 2 listky - neprestupny 20-min. a prestupny hodinovy. nic viac.
Takze Keleti je reko-stanica? Ja som si myslel, ze je to len nedavno postavene (o BP metre neviem prakticky nic). lebo to bol dost rozdiel - celkovo vlastne stanice na M2 boli take akesi nove a na M3 boli klasicke "kadarovske".
Ta tarifa je fakt nieco nepochopitelne - trvalo, kym som tomu jakz-takz porozumel:
1. listok za 120 HUF - 30 minut pobytu pod zemou, 3 zastavky, bez prestupu
2. listok za 200 HUF - 60 minut, 5 zastavok, bez prestupu
3. listok za 300 HUF - 60 minut (tusim), 5 zastavok, prestupny jeden raz, ale nesmies sa vydat opacnym smerom (?!)
A este vselijake haluze pre povrchovu dopravu, listok kupeny priamo vo vozidle... Proste ten pocet vselijakych listkov s roznymi obmedzeniami mi velmi pripomina tarifny system MAV. Preto sa necudujem, ze vcera pochytali tolko cudzincov, skoro kazdy mal nejaky "neplatny" listok. A mam dojem, ze tie listky sa pri prestupe este tiez oznacuju... V Prahe mi staci poznat 2 listky - neprestupny 20-min. a prestupny hodinovy. nic viac.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/65981/
Ide o odpredaj nadbytočných dvojsystémových 4824 od ÖBB, ktoré hodlali nasadiť na spoje z Rakúska do Čiech a na Slovensko. Vzhľadom na nezáujem ČD a ZSSK sú pre ÖBB zbytočné. A kvôli rastúcej frekvencii Budapest - Hatvan a meškajúcich Flirtov, vytŕhnu MÁV trň z päty.