Maďarsko - MÁV
Sem môžete písať príspevky týkajúce sa MÁV. Na maďarských tratiach ešte stále vidno v službe stroje, aké sme poznali zo ŽSR, alebo z ČSD, napr: Sergej - M62. Stretneme však aj nové rušne 1047 - Taurus a postupne pribúdajú ďalšie.
Pačia sa vám nové jednotky Desiro?
Aký je váš názor na maďarské rušne? Môžeme porovnať MÁV a ZSCS, ZSSK.
Užitočné odkazy:
MÁV - Maďarské železnice
Andy: Ale text toho študentského preukazu musí byť po maďarsky, alebo k nemu musí byť maďarským notárom overený preklad.
Teraz vážne - odporúčal by som pri ceste do Maďarska vziať si so sebou kamaráta ovládajúceho maďarčinu, pretože znalosť iných jazykov medzi zamestnancami MÁV je takmer nulová - a to aj na budapeštianskych staniciach...
Zaujalo ma toto:
Student - having a student's ID card
Special Student Fare with presentation of a valid student card
67,5 %
- Special Student Fare
- Upon presentation of a valid student card
- Valid for unlimited travel in 1st or 2nd class
Znamena to teda, ze s touto zlavou mozem cestovat aj na slovensky ISIC??? Lebo v tom pripade by to bolo naozaj bezkonkurencne. Prosim niekoho v madarcine zbehleho, ci by sa nemohol pozriet na web MAV.
Madari su vždy "extra"
Ale to len tak na odľahčenie
S tým cestovaním na medzinárodné/vnútroštátne lístky to je kapitálna blbosť Osobne to riešim tak, že hranice prejdem pešo (komárno-komárom; štúrovo-Ostrihom) Ale keď som išiel z Gyoru cez Rajku na Slovensko a mal som lístok na MPS do Rusoviec a KB - nas sprievodca to zopbral v pohode.
Svojho času som sa o tom pohádal so sprievodcom v r. 1996 v Somskoujfalu
Vyzerá tak, ze aj Madari prepadli s lahkymi motorovymi vlakmi.
Podla vsetkeho urad na verejne zaobstaravanie anuloval tender, ktory dvakrat vyhral s FLIRTom Stadler, a teraz budu dalej jazdit so svetoznamym konfortom a cistotou svetozname vagony triedy Bhv u nasich juznych susedov.
Musim sa posnazit.. ale u tetusky na Nyugati..
K tej zlave - urcite je taka, ako pisu na nete, cize pre vsetkych obcanov EU v uvedenom case.. inak ked som raz bol v Madarsku pred par rokmi s kamosom, sprievodca sa cudoval, preco sme si nekupili listky na tuto zlavu.. vysvetlili sme mu, ze nie sme obcanmi Madarskej republiky.. MAV ma neskutocne "kedvezmenyek", ci uz socialne alebo komercne.. ale mne vsetky pripadaju ako socialne..
Sikan: Vdaka . Mna zaujima listok po st.hr., nie od. Pytam sa preto, lebo Madari maju nejake problemy s takymito kombinaciami (u nas mozem kombinovat vnutolistok po hranicu s medzinarodnym, ale vo vlakoch MAV sa da cez hranicu ist len s priamym medz. listkom - cital som to na viacerych miestach).
Jo a keby si sa opytal aj na tu zlavu pre ludi >26 rokov od piatku 10.00 do nedele 24.00, ci je to naozaj pravda.
Vdaka!