Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Inak, ten perón vo Sv. Juri sa mi zdá nejaký iný, než je na ostatných koridorových zastávkach... Alebo sa mi to len zdá? A ešte som si všimol, že ten panel nástupišťa je betónovým podkladom vypodložený len zo strany koľaje a z druhej je len štrk - nehrozí, že sa to bude prepadávať? Alebo je niečo pevnejšie podtým, čo na foto nevidno? Predpokladám, že okolie stanice sa bude dláždiť a neostane len také úzke nástupište.
Sorry, že sa možno tak blbo pýtam, ale nepoznám technické detaily a zaujímalo by ma to.
Senkvice - prejazdne 2 kolaje, buduje sa nastupistie oproti budove spolu s kolajou vedla neho, potom sa vylucia teraz prevadzkovane 2 kolaje a vybuduje sa hrana na strane budovy.
foto poskytol © pilatus
Ozaj... v NMnV otvaraju potapacsky kurz... Naposledy im tam utopilo uplne nove UNC
Oneeeeee, lala... Uz som si par krat vsimol, ze na vchode do Zlatoviec od NmNV nieco chyba... ak by sa chcel niekto presvedcit co, tak nech sa od vchodoveho navestidla pozera na TV ... totizto TV nad kolajovymi spojkami (1.TK a 2.TK) sice je, ale chybaju samotne vyhybky kolajovej spojky... tos, dost zaujimave, lebo neviem, ci tam tie vyhybky zabudli dat, alebo zabudli odstrihnut to TV... mna by len zaujimalo, ako sa dostane Os vlak zo Zlatoviec z neparnej smerom na NmNV na spravnu, teda 2.TK
A este jedna otaza.... neviete, co je na tom pravdy, ze sa uvazuje napravit tu nehoraznu chybu v Leopoldove, a to dvomi vyhybkami zapojit aj kolaj cislo 9. (aspon tu, ked uz 11 nie) na hlavn tah smerom na Zilinu? Nuz aleked uz je Sjemens hotovy, asi z toho tazko nieco moze byt... ale sak co, hlavne ze sme (a hlavne projektanti) zdravi. ...