Železnice v médiích
Nepřipadá vám, že (nejen v poslední době) televize, tisk, rozhlas či internetové noviny "pojednávají" železnici vesměs jen z negativního pohledu, jakoby s cílem zdiskreditovat ji (ještě více, než to dokáže sama) v očích veřejnosti?
Například dnešní "novinky.cz" pod tučným titulkem "Cestování autobusem už lacinější než vlakem" uvádějí mimo jiné takovýto důkaz nesrovnatelnosti jízdného ČD a autobusových dopravců:
"Na autobusových linkách, provozovaných Orlobusem Nové Město, bude i po Novém roce cestující platit jízdné v dosavadní výši. Za jízdenku z Hradce Králové do Prahy tak vydá 78 korun. Ve vlaku je z Hradce do hlavního města obyčejné jízdné za 140 a zákaznické za 86 Kč."
Přitom redaktorům jaksi ušla skutečnost, že třeba obyčejná zpáteční jízdenka z Hradce Králové do Prahy stojí 155,- Kč, zpáteční jízdenka pro 2 cestující 310,- Kč (a jednosměrná 172,- Kč). A to ty zpáteční jízdenky platí až do druhého dne. Navíc celý bombasticky "protiželezničně" orientovaný článek je reakcí na zdražení jen některých slev ČD, protože rozsáhlé zdražení jízdného nebo rušení komerčních slev se nekonalo (zatím). Jak asi takováto sdělení působí na ty občany, kteří zas tak často vlakem nejezdí? Toto je ale jen jeden příklad za všechny. Média u nás mají vůbec tendenci vyzdvihovat na železnici především to, co je negativní (ne, že by nebylo co), ale věci pozitivní (i ty jsou!) pomíjejí.
Súvisiace odkazy:
TV program
Podradené diskusné témy
Ale to by musel NIEKTO riešiť ako tie lôžka v Moldave cez deň upratať a ''vyfekovať''.
Jednoduchšie je zrušiť ako zabezpečiť upratovenie a hovnocuc.
Kde sa človek otočí a pozrie, všade vidieť boj o zákazníka...
Zase výluky od 7:00 do 17:00. Poľana kvôli tomu bude s obmedzením (či bez?) lôžka...level úrovne ide zase dole a na tristnom južnom ťahu ešte k tomu...a potom, ako to že Poľana bez lôžok, keď výluka je len cez deň 10 hodín? To nemá logiku!
A prečo nie je radšej výluka v noci?
PS: chybu urobí hocikto, ale nie ja nárok prijať ospravedlnenie po tom, čo to človek ešte vyskakuje
A ešte prečo by si mal rýpať do ZVmesto preto, že mu to vecne ''natrel''?
chodím na tútlo stránku už niekoľko rokov, pozerám aj staré príspevky
- koľko diskusných vlákien, koľko príspevkov tu bolo založených v roku vymyslím si 2010-2018? Strašne strašne veľa......
- koľko diskusných vlákien, tém, koľko príspevkov tu bolo založených za posledné 4 roky od korony, ukrajiny a neviem akého ešte politického obdobia? bieda.....
nedá mi prirovnať tieto stránky (nech mi to starí páni odpustia, n ech mi to nemajú za zlé, a keď si myslia že toto treba vymazať, nech to vymažú) - pripomínajú mi tieto stránky zahnívajúci kapitalizmus, pesledné dni rozpadajúceho sa komunizmu, keď sa tu len stále a stále vracia k čomusi, čo nie je napredovanie ale úpadok. Vďaka pár skutočným vlakoneťákom sa tu objaví nejaký pekný aj zaujímavý príspevok, pekné fotografie.....ale akosi málo....páni, chválte sa, dávajte príspevky, fotografie, čo máte nového, doma na železnici, v kluboch, čo ste kde precestovali
Ak by mohol admin založiť novú kolónku - ''Bol som vlakom na výlete'' - napíšte (aj ja napíšem) kde ste boli, ako ste sa mali, čo ste pochodili, dajte zopár fotografií......alebo novú kolónku ''Krásy prírody v (tesnej) blízkosti našich železničných tratí''.....
-ale treba na to upozornit - to si dobre urobil a on si chlapsky priznal chybu a to urobil zas on dobre, .........CO BOLO, TO BOLO pome dalej a nezaondujme si VN vykrikovanim chyb.
-pocuj len tak medzi nami, nemas na neho ''alergiu'' koli niecomu inemu ako prispevku z 12.4.2023 22:54 ???
A skutočné ospravedlnenie by si mal napísať E-reportu. Normálne im napíš mail, že si ich očierňoval, popíš ako a trebárs sa ponúkni sa im že im prídeš poupratovať redakciu. To myslím smrteľne vážne. Lebo aj kvôli takým mediálnym komsomolcom ako si Ty, ktorí sú múdri už po nadpise, sme tam kde sme.
A kvôli takým ako si Ty na tieto stránky chodí stále menej ľudí, ktorí by nám mali čo povedať. Teraz kvôli tebe vypadli znechutene ďalší.
A ešte aj „ospravedlnenie“ naformuluje tak, že za to vlastne môžu tie noviny, lebo vyzerajú inak než tie, ktoré baští, a nenapísali mu upozornenie ''roluj až dokonca.''
Len by ma zaujímalo, ako mohol klamať ešte aj po tom, čo som mu prekopíroval oba články do dvoch jpg, z ktorých bolo aj žiakovi 1.ZŠ jasné, že text nečítal. Lebo nečítal ani tie. Asi ma zaradil k tým, čo **fandia smerohlasu**, a názory takých predsa držiteľovi ''kritického myslenia'' (ako sám seba označil) netreba počúvať.
Vieš čo ti prajem samkoh? Aby si raz šiel vlakom, ktorého rušňovodič si nedočíta rozkaz a vyklopí ťa na moste, na ktorom stavbyvedúci neprečítal výkres výstuže. Aby Ťa potom operoval lekár, ktorý si prečíta tvoj chorobopis len po tvoju pubertu a súdil sudca, ktorý si prečíta polovicu spisu. Aby Ťa prijímal do práce personalista, ktorý si Tvoje CV prečíta po tvoju ZŠ...
Príloha: Text z E reportu ešte raz. Zeleným som vyznačil text, ktorý samko čítal a červeným ten, ktorý už nečítal.
Článok z ereportu som dočítal po sekciu mohlo by vás zaujímať, ktorá bola dostatočne dlhá aj na mobilnom zobrazení, aj na webovom zobrazení, aby som ju podobne, ako aj na iných webových stránkach, pokladal za koniec tela článku. Tým pádom som sa k tým 4 bodom naozaj nedostal.
A aby som bol spravodlivý, napriek tomu, že som o žiadny trest pre Jochena nežiadal ani nekritizoval jeho príspevky, dávam si sám sebe týždenný diskusný BAN. (F).
A ďakujem všetkým za vecnú kritiku! (F)