GVD ŽSR aktuálny a pripravovaný
Diskusia o Grafikone vlakovej dopravy. Vaše postrehy, návrhy a pripomienky.
Podradené diskusné témy
splinterX, včera som to písal do diskusie Virtuálny GVD, skús si to prečítať (+ pozri si tú schému).
Ide o to mať:
A) kompromis takt R + takt Os + regionálna obsluha (mesto = uzol v 30)
B) uprednostňovanie prípojov - Os vlaky ignorujú regionálnu obsluhu (mesto = uzol 0)
C) urobiť akýsi divný hybrid (cca dnešný stav) (mesto = uzol 0, prípoje niekde sú, niekde nie)
Osobne som za A.), preto:
TT 30 => GA 0 = > NZ 30 => NR 30 => LV 30, TO = 30 => PD = 30, ZV = 30 => LC = 30...
Čiže z TT by Os odchádzali X:30, v Galante by boli X:00 a R by prechádzali cez Galantu tiež v X:00 (aj vlk je sýty, aj ovca celá).
Ide o to mať:
A) kompromis takt R + takt Os + regionálna obsluha (mesto = uzol v 30)
B) uprednostňovanie prípojov - Os vlaky ignorujú regionálnu obsluhu (mesto = uzol 0)
C) urobiť akýsi divný hybrid (cca dnešný stav) (mesto = uzol 0, prípoje niekde sú, niekde nie)
Osobne som za A.), preto:
TT 30 => GA 0 = > NZ 30 => NR 30 => LV 30, TO = 30 => PD = 30, ZV = 30 => LC = 30...
Čiže z TT by Os odchádzali X:30, v Galante by boli X:00 a R by prechádzali cez Galantu tiež v X:00 (aj vlk je sýty, aj ovca celá).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370410/
Ad splinterX:
Pre koho by bol odchod vlaku 6.05, 14.05, 18.05, 22.05..? Nemozeme tak tvrdo ignorovat regionalne potreby, naopak dialkova doprava sa musi prisposobit prechodmi cez uzly..
Pre koho by bol odchod vlaku 6.05, 14.05, 18.05, 22.05..? Nemozeme tak tvrdo ignorovat regionalne potreby, naopak dialkova doprava sa musi prisposobit prechodmi cez uzly..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370397/
Vychadzam z dnesnych casov. Ale idealnejsi by bol odchod dialkovych vlakov v celu hodinu alebo polhodinu. Odchody vlakov z BA smer TT a GA riesit tak, aby pripoj v TRnave sluzil ako pripoj v GA na dialkovy vlak
napr. R601 odchod z BA 5:30, prichod do TT 6:00, pripoj do GA odchod 6:05, prichod do GA 6:45. R811 by odchadzal z BA 6:20 v GA by bol 6:50
napr. R601 odchod z BA 5:30, prichod do TT 6:00, pripoj do GA odchod 6:05, prichod do GA 6:45. R811 by odchadzal z BA 6:20 v GA by bol 6:50
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370376/
Ad splinterX:
Odchod v parnu 21. z BA nepokladam za idealny vzhladom na dalsie prechadzane uzly (Galanta, Levice), najma ked v opacnom smere zrkadlovy takt nie je..
Odchod v parnu 21. z BA nepokladam za idealny vzhladom na dalsie prechadzane uzly (Galanta, Levice), najma ked v opacnom smere zrkadlovy takt nie je..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370375/
Takže pripomienkové konanie ku GVD 2009/2010 dopadlo pre trať 130 nasledovne :
- náhrada za Os 4215 bude R 875 s odchodom zo 16.15 hod. z
Bratislavy hl.st. so zastávkami Bratislava Vinohrady,
Senec, Sládkovičovo, Galanta, Šaľa, Nové Zámky, denne.
- R 801 bude zastavovať v Galante, Šali
(tu som sa dozvedel z iného zdroja, že to bolo nedopatrenie pri
prekresľovaní)
Ostatné zmeny nebudú.
Aktualizovaný GVD 2009/2010 zašlú až na konci júla 2009.
Ak ste plní očakávania ešte dnes, tešte sa. Zajtra bude horšie !
- náhrada za Os 4215 bude R 875 s odchodom zo 16.15 hod. z
Bratislavy hl.st. so zastávkami Bratislava Vinohrady,
Senec, Sládkovičovo, Galanta, Šaľa, Nové Zámky, denne.
- R 801 bude zastavovať v Galante, Šali
(tu som sa dozvedel z iného zdroja, že to bolo nedopatrenie pri
prekresľovaní)
Ostatné zmeny nebudú.
Aktualizovaný GVD 2009/2010 zašlú až na konci júla 2009.
Ak ste plní očakávania ešte dnes, tešte sa. Zajtra bude horšie !
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370371/
Tak co, ještě se neví, jestli bude jezdit přímí spoj Ostrava Bratislava? Nebo to za vrhli.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370359/
Sikan
no vidis. Vlak aj v zdanlivo nevhodnom case si nasiel svojich cestujucich. A pri jeho navrhovani ho ofrflali aj samotni zelezniciari. Ale svojich cestujucich ma aj pri vedeni R833 o dve hodiny neskor. Som presvedceny, ze keby sa zaviedol novy vlak BA-BB s odchodom o 8:21, mal by svoje opodstatnenie. A vytvoril by sa suvisly dvojhodinovy takt od Horehronca az po Levicana (6:21, 8:21, 10:21, 12:21, 14:21, 16:21,7:21, 8:21)
no vidis. Vlak aj v zdanlivo nevhodnom case si nasiel svojich cestujucich. A pri jeho navrhovani ho ofrflali aj samotni zelezniciari. Ale svojich cestujucich ma aj pri vedeni R833 o dve hodiny neskor. Som presvedceny, ze keby sa zaviedol novy vlak BA-BB s odchodom o 8:21, mal by svoje opodstatnenie. A vytvoril by sa suvisly dvojhodinovy takt od Horehronca az po Levicana (6:21, 8:21, 10:21, 12:21, 14:21, 16:21,7:21, 8:21)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370285/
ad splinterX:
Na zavedenie R831 si velmi dobre spominam.. aj na tu diskusiu, co bola uz rok predtym.. zamestnanci zeleznic, napr. aj v Leviciach nevedeli pochopit, naco je komu vlak doobeda z BA, ked ide po siestej Horehronec a po dvanastej dalsi rychlik, ze urcite kvoli tomu zrusia iny vlak (mozno aj ano, po roku na rok choro obmedzeny R833).. isiel som s nim tento pondelok a so stastim som v Galante nasiel kupe, kde bol "len" jeden clovek.. v Suranoch sme boli uz piati.. inak celkom rovnomerne vyuzitie az po Levice..
Na zavedenie R831 si velmi dobre spominam.. aj na tu diskusiu, co bola uz rok predtym.. zamestnanci zeleznic, napr. aj v Leviciach nevedeli pochopit, naco je komu vlak doobeda z BA, ked ide po siestej Horehronec a po dvanastej dalsi rychlik, ze urcite kvoli tomu zrusia iny vlak (mozno aj ano, po roku na rok choro obmedzeny R833).. isiel som s nim tento pondelok a so stastim som v Galante nasiel kupe, kde bol "len" jeden clovek.. v Suranoch sme boli uz piati.. inak celkom rovnomerne vyuzitie az po Levice..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370277/
feri2016, inými slovami chceš tvrdiť, že Nemci (od r.1982), Švajčiari (1990), Rakúšania, Češi (2001),... sú najväčší debili na svete lebo sa na svoj skvelý predražený a nepoužiteľný dopravný systém dávno vykašľali a začali vytvárať nový (lacnejší, lepší, použiteľnejší). Podľa teba je všetkých 100 mil. obyvateľov v týchto krajinách chudákov, lebo už nemôžu používať svoj nepoužiteľný systém dopravy, vďaka ktorému mohli cestovať 3x dlhšie a až raz za deň. Dnes sa majú tak zle, že za tie isté prachy majú systém, kde im ide spoj každú hodinu. Asi preto majú dlhodobo presne opačný vývoj počtu prepravených osôb ako skvelá banánová Slovenská republika.
Ktovie, preco to nemoze byt aj u nas?? My Slovaci sme fakt taki debili, ze nic nedokazeme?? Preco sa to vsade da len u nas nie?? Preco len u nas to nejde?? Hlavne ze treba podporovat darebnych ciganov a socky (ti faktz abezpecia buducnost tejto krajiny) na ukor bohatych zmrdov ako ja (24 rokov, titul Ing., plat 1100E mesacne), ktorym treba zvysit dane To je v tejto krajine prednejsie, vsak pan Fico
Hocis a citim byt vlastenec (min. 80% naroda ma zdravy rozum, ale zmyslanie a ocakavanie z dob hlbokeho socializmu, to som si isty),ale niekedy mi je z tohto na grc
nech si pani porovnaju naklady na kilometer na tratiach 120+180, kde chodia rychliky v takte (aj v cez tyzden doobeda, kedy sa v nich podla tu pritomnych vozi vzduch, su slusne zaplnene) a na trati 160, kde chodia 4krat do dna
pred dvomi rokmi bol zavedeny R831, odchod z BA 10:21, aj cez tyzden je slusne zaplneny
zaver: ked vlaky chodia systematicky v takte a je moznost sa na ne spolahnut, svojich cestujucich si najdu
Ktovie, preco to nemoze byt aj u nas?? My Slovaci sme fakt taki debili, ze nic nedokazeme?? Preco sa to vsade da len u nas nie?? Preco len u nas to nejde?? Hlavne ze treba podporovat darebnych ciganov a socky (ti faktz abezpecia buducnost tejto krajiny) na ukor bohatych zmrdov ako ja (24 rokov, titul Ing., plat 1100E mesacne), ktorym treba zvysit dane To je v tejto krajine prednejsie, vsak pan Fico
Hocis a citim byt vlastenec (min. 80% naroda ma zdravy rozum, ale zmyslanie a ocakavanie z dob hlbokeho socializmu, to som si isty),ale niekedy mi je z tohto na grc
nech si pani porovnaju naklady na kilometer na tratiach 120+180, kde chodia rychliky v takte (aj v cez tyzden doobeda, kedy sa v nich podla tu pritomnych vozi vzduch, su slusne zaplnene) a na trati 160, kde chodia 4krat do dna
pred dvomi rokmi bol zavedeny R831, odchod z BA 10:21, aj cez tyzden je slusne zaplneny
zaver: ked vlaky chodia systematicky v takte a je moznost sa na ne spolahnut, svojich cestujucich si najdu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370264/
feri2016, taký čo tomu fakt nerozumie a nepochopí to, čo tvrdím ja (a čo robia vyspelé krajiny s desiatky miliónov obyvateľov), ma bude brať za exota, ale on sám svojím nekonaním, neodbornosťou a nezodpovednosťou docieli ďalšie zbytočné mrhanie verejných zdrojov a ďalšiu a ďalšiu devastáciu životného prostredia. Snáď by Vám pomohlo zosobnenie všetkých miliardových ušlých tržieb, potom by ste začali uvažovať.
Ak nesúhlasíte s pointou toho, čo vravím, tak ste presvedčený, že Nemci, Rakúšania, Česi,... nie sú normálni a že ich politika je zlá a nezodpovedná a neviem čo všetko najhoriš.
Ja končím, skutočne som ešte obdobný prístup klapiek na očiach v živote nestretol.
milloss, pardon.
Ak nesúhlasíte s pointou toho, čo vravím, tak ste presvedčený, že Nemci, Rakúšania, Česi,... nie sú normálni a že ich politika je zlá a nezodpovedná a neviem čo všetko najhoriš.
Ja končím, skutočne som ešte obdobný prístup klapiek na očiach v živote nestretol.
milloss, pardon.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370239/
ja neviem pani ci vy mate len "pomocne" skoly, ale zas sa tu bavite len o somarinach mimo temu. Za jeden den napisat tolko koko..in kto je vacsi Kapo Di Tuti...
Jediny vhodny prispevok do temy bol zrana ked tu ktosi napisal ze niejake vlaky z (HE)-PO do Blavy nebudu a vraj mali byt...dal som si namahu a cital som to tu hodinu x stran, ze nieco k teme tu bude ale nic...nehovori sa tomu spam alebo niejako tak?
Zalozte si prosim temu: "Sveraz narodniho mudrovania" ak to niekomu cosi hovori.
Jediny vhodny prispevok do temy bol zrana ked tu ktosi napisal ze niejake vlaky z (HE)-PO do Blavy nebudu a vraj mali byt...dal som si namahu a cital som to tu hodinu x stran, ze nieco k teme tu bude ale nic...nehovori sa tomu spam alebo niejako tak?
Zalozte si prosim temu: "Sveraz narodniho mudrovania" ak to niekomu cosi hovori.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370232/
ad brano:
To mi v tej zaplave prispevkov uniklo.. no rozhodne nesuhlasim! Musim dat za pravdu druhej strane.. a je to hlavne o pristupe zucastnenych stran, preto to je na Slovensku tak ako to je /MDPAT, ZSSK, VUC, ZSR/
To mi v tej zaplave prispevkov uniklo.. no rozhodne nesuhlasim! Musim dat za pravdu druhej strane.. a je to hlavne o pristupe zucastnenych stran, preto to je na Slovensku tak ako to je /MDPAT, ZSSK, VUC, ZSR/
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370229/
brano, len škoda, že v celom svete dosiahnu za taký istý čas ako u nás poklesne počet prepravených o polovicu, zvýšiť o rovnaký diel počet nových cestujúcich. A škoda, že z verejných zdrojov pôjde na 1 vl.km. raz toľko ako inde. Potom zase príde niekto chytrý a zruší to celé...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370227/
feri2016, nepočul som ani jeden argument proti tomu, čo som napísal. Jediné čím argumentuješ sú nezmysly a lži (niečo čo je verejne vyvrátené a poukázané na to, že to tak neplatí) a v zápätí sám konštatuješ, že máš pravdu (na základe úvah typu 2+2=5).
Jediné, čo tvrdím ja, že to, čo je zlé, neproduktívne a produkuje len sústavne horšie a horšie výsledky treba konečne zmeniť (analógia - mal si úraz a hrozí ti vykrvácanie, tak sa na to vybodneš a dáš si acylyrín, veď to prejde = slovenská dopravná politika a tvoje postoje). Obdobne to bolo aj v tom 1982 v Nemecku, v 2000 v Česku, ale oni pochopili, že takto sa ďalej ísť nedá a že ten systém sa buď zmení alebo sa zrúti. A každý kto je proti takejto zmene, ten len podporuje dnešný skrachovaný a nepoužiteľný systém.
Ak je Vašim cieľom dosiahnuť do r.2015 ďalší 30% pokles počtu prepravených osôb, zvýšenie straty na 7 mld. Sk ročne alebo zníženie výkony o 30 % (argument, lebo sú nevyužité) a mať pokles počtu prepravených o 50 % a zachovanie 5,5mld straty, tak kľudne v takejto úbohej politike pokračujte, lebo jedine tam to celé vedie. A dopravná polika CZ, AT, D sa stavia k problému presne opačne, a keď vraví, že vravím kraviny, tak naozaj podľa Vás robia kraviny všetky tieto krajiny... Každý kto má zdravý rozum toto pochopí, len Slovensko nie.
Jediné, čo tvrdím ja, že to, čo je zlé, neproduktívne a produkuje len sústavne horšie a horšie výsledky treba konečne zmeniť (analógia - mal si úraz a hrozí ti vykrvácanie, tak sa na to vybodneš a dáš si acylyrín, veď to prejde = slovenská dopravná politika a tvoje postoje). Obdobne to bolo aj v tom 1982 v Nemecku, v 2000 v Česku, ale oni pochopili, že takto sa ďalej ísť nedá a že ten systém sa buď zmení alebo sa zrúti. A každý kto je proti takejto zmene, ten len podporuje dnešný skrachovaný a nepoužiteľný systém.
Ak je Vašim cieľom dosiahnuť do r.2015 ďalší 30% pokles počtu prepravených osôb, zvýšenie straty na 7 mld. Sk ročne alebo zníženie výkony o 30 % (argument, lebo sú nevyužité) a mať pokles počtu prepravených o 50 % a zachovanie 5,5mld straty, tak kľudne v takejto úbohej politike pokračujte, lebo jedine tam to celé vedie. A dopravná polika CZ, AT, D sa stavia k problému presne opačne, a keď vraví, že vravím kraviny, tak naozaj podľa Vás robia kraviny všetky tieto krajiny... Každý kto má zdravý rozum toto pochopí, len Slovensko nie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/370225/
- väčšina činností je v meste fixovaná na začiatok práce v celú hodinu (nepretržité prevádzky, školy, úrady, obchody)
- v uvedených mestách je optimálny príchod cca 30 min pred začiatkom činnosti (čas na presun + prípravu)
Ide o tom dosiahnuť, čo najviac uzlov (stredne veľkých miest; > 20 000 obyv.) na 30. min (nevýhoda čiastočná prípojnosť). Toto je môj prístup. Českí dopravní odborníci, ale zase tlačia väčšinu uzlov (a miest) práve na 0, aby sa zabezpečili dokonalé nadväznosti. Pri 2h takte je to pochopiteľné.
Celé to vychádza z toho, že pri 2h je os symetrie celá hodina (križovanie vlakov, symetria - zrkadlo) => celá hodina je ideálne miesto na vytváranie prípojov (prípoje od všadiaľ všade). Pre 1h je os symetrie aj 30.minúta...
Sikanov zrkadlový takt = Integrálny Taktový Grafikon, čiže hovorí o tom istom ako ja.