GVD ŽSR aktuálny a pripravovaný
Diskusia o Grafikone vlakovej dopravy. Vaše postrehy, návrhy a pripomienky.
Podradené diskusné témy
Tusil som, ze v tom boji budu nejake podobne sebecke dovody. Ty chces ist trasu, ktoru obsluhuju *tri* rozne vrstvy vlakov, prave tym najdialkovejsim vlakom, aky je, a system sa ma prisposobit prave tebe na ukor tisicov inych cestujucich, ktorych poziadavky su ti ukradnute. Tak sa to neda. Ku kazdej akokolvek obskurnej relacii sa najde niekto, kto bude chciet, aby tam prave pre neho zaviedli nejaky lepsi vlak, vid moja hyperbola par prispevkov nizsie.
K cakaniu v Kostolanoch dve slova: Vyluky. Vata.
K cakaniu v Kostolanoch dve slova: Vyluky. Vata.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913445/
Otázkou je, či by to pridanú hodnotu malo. Či nie skôr naopak. Ako tu už aj niekto nedávno napísal, tiež by rád využil IC z TN do BA, nakoľko je to rýchlejšie, než Ex. Lenže ak si on kúpi tú miestenku, tak Košičan si ju už nekúpi. A pokiaľ má ZSSK údaje ktoré jej ukazujú, že výhodniari do TN (prípadne naopak) pomocou IC moc nechodia, alebo chodia výrazne menej, než v úseku TN-BA, tak im z toho vyplynie, že tam cestujúci z TN len zaberajú miesto lukratívnejším zákazníkom. Jednoducho hrozí, že viacero sedačiek bude z celej trasy obsadených len v úseku TN-BA.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913443/
To státie v Kostoľanoch nad Hornádom z dopravných dôvodov je, v skutku zaujímavé nie, že by sa tie minúty rozložili zastavením napr. v tom Trenčíne, ktoré by malo pridanú hodnotu - nástup cestujúcich. Ale radšej takto to vyriešili a defacto vlastne nič neušetrili.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913442/
Veru tak, ale taký vlak nebude,lebo by bol ekonomická i spoločenská samovražda. A keď vidím ako meškajú expresy nonstop,ako sa vleče rekonštrukcia....a vieš čo? Sa divím, že niektorí priaznivci tohto ''ťahu'' ho tak slepo obhajujú, ani čo by mali dáta. Ale k tomu státiu 9 min v poli sa nik nevyjadril. Takže radšej stáť v poli než v TN?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913441/
Ja som zachytil nejaku reportaz SPSD v TT, ze nemaju vlak na vyucovanie, vraj je R 6:01 skoro a potom 8:01 neskoro. Pisali na ministerstvo a na kraj s tym, ze im nevyhoveli. V reportazi nejak neodznelo, ze maju REx z Hlohovca a v Trnave su 6:54, co je uplne v pohode, ak idu na nultu hodinu resp hoci aj na 8.
Potom hovorili smer Galanta-> Trnava, tam maju osobak s prichodom 7:28 a 6:25 do Trnavy, cize aj na nultu maju spoj a na prvu hodinu uplne luxusne. Netusim teda, z akych smerov im tam nejazdia vlaky.
Co sa tyka Piestan, v tych kupeloch je tak malo ludi s problemami pohyboveho aparatu, ze je to asi aj jedno, ze tam vlak nestoji. Bud su to samoplatci alebo ludia, ktori vedia v systeme chodit a dostat sa tam, ked som mal znamych, ktori chceli do Piestan, tak im poistovna nukala Dudince alebo Kovacovu, ked chceli Piestany, tak to nie.
Potom hovorili smer Galanta-> Trnava, tam maju osobak s prichodom 7:28 a 6:25 do Trnavy, cize aj na nultu maju spoj a na prvu hodinu uplne luxusne. Netusim teda, z akych smerov im tam nejazdia vlaky.
Co sa tyka Piestan, v tych kupeloch je tak malo ludi s problemami pohyboveho aparatu, ze je to asi aj jedno, ze tam vlak nestoji. Bud su to samoplatci alebo ludia, ktori vedia v systeme chodit a dostat sa tam, ked som mal znamych, ktori chceli do Piestan, tak im poistovna nukala Dudince alebo Kovacovu, ked chceli Piestany, tak to nie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913437/
Lenze ti co oponuju, tu hovoria, ze to je o cielovej skupine a o tom, kto obsadi sedacky, kolko ich je a kolko zaplatia, a vy stale vytahujete tie styri minuty z dankoveho boja proti regiojetu v 2016-tom.
Ja som mal na vyske marketingu sice len par hodin ale o segmentovani trhu sme tam hovorili. Aj preto mi hlava neberie, preco sa tomu niekto tak strasne chce branit.
Ak je priestor na priplatkovy vlak BA-KE bez zastaveni, ako z neho spravis vlak nizsej kategorie ako ten vlak, ktory zastavuje v nacestnych mestach, hoci len tych velkych? Ked sa budeme tvarit, ze IC je menej ako Tatran, bude to to, co chces dosiahnut?
Ja som mal na vyske marketingu sice len par hodin ale o segmentovani trhu sme tam hovorili. Aj preto mi hlava neberie, preco sa tomu niekto tak strasne chce branit.
Ak je priestor na priplatkovy vlak BA-KE bez zastaveni, ako z neho spravis vlak nizsej kategorie ako ten vlak, ktory zastavuje v nacestnych mestach, hoci len tych velkych? Ked sa budeme tvarit, ze IC je menej ako Tatran, bude to to, co chces dosiahnut?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913425/
MatrixX, kľúčové slovo nie je Tatran, ale služba najvyššej kategórie. Marketing ani sociológia nie sú pavedy, ktoré sa študujú päť rokov, aby gymnazisti nešli hneď na úrad práce, ale vedné odbory, ktoré nám pomáhajú pochopiť a formovať postoje, správanie a návyky ľudí. A verejnoprávna korporácia tu, ako nás učí teória práva i ekonómia, nie je preto, aby poskytovala službu najvyššej kategórie iba ľuďom v dvoch najväčších mestách, ale všade tam, kde to je realizovateľné a dáva to zmysel. A že to tebe zmysel takto nedáva, to síce rešpektujem, ale mne zase nedáva zmysel postaviť si marketing na 4 ušetrených minútach, keď inde ich strácam desiatky, ibaže by o tie 4 minúty v skutočnosti vôbec nešlo ;)
A týmto konštatovaním asi na chvíľu končím, lebo je to stále dokola mlátenie rovnakej, už vymlátenej, slamy, ktoré však nemá potenciál čosi zmeniť na stave, ktorý tu je teraz, avšak ktorý sa môže s novou vládou a/alebo novým manažmentom zase otočiť o 180 stupňov.
A týmto konštatovaním asi na chvíľu končím, lebo je to stále dokola mlátenie rovnakej, už vymlátenej, slamy, ktoré však nemá potenciál čosi zmeniť na stave, ktorý tu je teraz, avšak ktorý sa môže s novou vládou a/alebo novým manažmentom zase otočiť o 180 stupňov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913424/
Okay. Tak zoberme to, co je dneska expres Tatran. V useku Bratislava-Zilina ho zastavme vsade, kde stoja Povazany, lebo §1 a aj Leopoldov a Piestany si zasluzia expres. Pridajme nejake zastavky ako Madunice a Drahovce, keby nahodou niekto chcel ist navstivit nejake pole na okraji okresu Hlohovec (pripominam, ze prve domy su kilometer od stanice v Maduniciach a Drahovce su to iste, pre obyvatelov tych obci je vlak prakticky nepouzitelny), a aby sa neskomplikovalo dochadzanie do Nitry, tak z Leopoldova skoci vlak dvojitou uvratou do Nitry a naspat. Najlepsi vlak na Slovensku, ba co, v celej Europe, tristokilometrova cesta Bratislava-Kosice trva iba 12 hodin a cudujeme sa, ze tymto super vlakom, ktory hladi na potreby uplne totalne vsetkych, nikto necestuje a vsetci isli autom. Ako prepac.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913420/
Tá služba boli pôvodne IC vlaky hoci je to komerčný produkt, a presne slúžil na rýchlu dopravu medzi veľkými mestami, lenže teraz tu niekto objavil Ameriku v podobe Ex Tatran, ktorý sa tiež hrá na rýchlu dopravu. Leopoldov a Piešťany majú právo tiež na kvalitné spojenie ja viem, že niekto nechce ani počuť o tom ale do Piešťan dochádzajú ľudia z celého Slovenska do kúpeľov nie len z tej časti Považia a to tvrdia aj primátori miest Leopoldov a Piešťany a sú to väčšinou pohybovo znevýhodnení cestujúci, ktorým sa cestovanie značne skomplikovalo. Ďalej jazdí síce väčší počet vlakov lenže predtým v špičke jazdil vlak v priemere každú polhodinu, teraz len raz za hodinu lebo takt. Takisto sa skomplikovalo dochádzanie od Nitry, zabudlo sa že v NR sú dve univerzity kde dochádza veľká časť ľudí aj z východného Slovenska, je to možno menšina ale dosť podstatná. Ďalej tu máme obce - Madunice, Drahovce, Horná Streda, kde nestojí ani koleso, (zastávky zmodernizované za takmer 100 miliónov korún) pritom by stačilo spraviť trochu reorganizáciu a nie viesť duplicitné vlaky tesne za Ex, ktorý potrebuje byť rýchly lenže aj tak väčšina tých vlakov pravidelne mešká. A nech mi nikto netvrdí, že by nikto z tých obcí necestoval, petícia a primátori resp. starostovia tvrdia niečo iné.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913418/
Skôr by som sa pozrel na to, ako moc by sa zmenil počet cestujúcich na IC keby sa zrušila BP na úroveň spred roka 2014.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913415/
Poviem vam tajomstvo. Ta sluzba, o ktoru tu teraz tak zapalene bojujete - vlak co rychlo spaja najvacsie mesta, Trnavu a Trencin s Bratislavou, Zilinou a vychodom... ona existuje. Jazdi kazde dve hodiny, miestami aj kazdu hodinu a vola sa... Tatran.
Zhodou okolnosti to je ten Tatran, ohladom ktoreho tu par mesiacov dozadu prebiehal velmi podobny boj o jeho spomalenie a degradaciu o kategoriu nizsie, lebo podla niektorych aj vselijake Piestany a Leopoldovy Drexterovymi slovami ''maju pravo''.
IC sa snazia ponukat inu sluzbu ako Tatran, oslovit iny segment zakaznikov ako Trnavu a Trencin. Zamyslite sa nad tym realisticky - aky vyhodu by komu ponukalo to IC, ak by stalo vsade kde Tatran? Cim by presviedcalo tu aj tak velmi malu skupinu cestujucich - tych, ktori su ochotni si mastne priplatit za to, ze pri tej dlhej ceste na vychod usetria par desiatok minut - aby si vybrali prave ten produkt?
Alebo je vasim snom, aby vsetky vlaky boli neadekvatne tomu, co sa od nich caka? Je to tu taky vzorec, okrem Tatranov sa bojovalo aj o degradovanie novozamockych RExov zastaveniami v Senci a Bernolakove. Lebo predsa vsetky vlaky maju byt pomale a prepchate a ''socka'' a kazdy, kto chce co i len o trochu lepsie sluzby, nech ich ide hladat niekde inde, nie vo vlakoch? Lebo takouto argumentaciou by podla niektorych z vas mali vsetky vlaky postupne stat uplne vsade, alebo snad Povazany a Lucivna ''nemaju pravo'' mat tiez svoj ''expresny'' vlak?
Zhodou okolnosti to je ten Tatran, ohladom ktoreho tu par mesiacov dozadu prebiehal velmi podobny boj o jeho spomalenie a degradaciu o kategoriu nizsie, lebo podla niektorych aj vselijake Piestany a Leopoldovy Drexterovymi slovami ''maju pravo''.
IC sa snazia ponukat inu sluzbu ako Tatran, oslovit iny segment zakaznikov ako Trnavu a Trencin. Zamyslite sa nad tym realisticky - aky vyhodu by komu ponukalo to IC, ak by stalo vsade kde Tatran? Cim by presviedcalo tu aj tak velmi malu skupinu cestujucich - tych, ktori su ochotni si mastne priplatit za to, ze pri tej dlhej ceste na vychod usetria par desiatok minut - aby si vybrali prave ten produkt?
Alebo je vasim snom, aby vsetky vlaky boli neadekvatne tomu, co sa od nich caka? Je to tu taky vzorec, okrem Tatranov sa bojovalo aj o degradovanie novozamockych RExov zastaveniami v Senci a Bernolakove. Lebo predsa vsetky vlaky maju byt pomale a prepchate a ''socka'' a kazdy, kto chce co i len o trochu lepsie sluzby, nech ich ide hladat niekde inde, nie vo vlakoch? Lebo takouto argumentaciou by podla niektorych z vas mali vsetky vlaky postupne stat uplne vsade, alebo snad Povazany a Lucivna ''nemaju pravo'' mat tiez svoj ''expresny'' vlak?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/913412/
Podotknem, ze rozdiel Ex vs IC TN-BA je 9 minut, to nie je zase taka strasna doba.