Otázky + odpovede
Toto téma je založeno pro dotazy (mnohdy velmi specifické), pro které nemá cenu zakládat nové konkrétní téma.
Na nemocnicu sa daju prerobit vozne radu Bdtmee (predtym Bymee), na Zvolensku tzv. hitleraky (vyrabali sa vo vagonke Bautzen). Aj preto boli dislokovane po celej sieti.. zo "strategickych" dovodov. Ale pocty ani kriteria dislokacie neviem.. ak vie niekto viac, nech doplni..
Pokiaľ ide o to, čo nazývaš RD Bratislava hl.: priestory patria ZS Cargo Slovakia. Lokomotívy, ktoré tam má Cargo umiestnené, majú domicil "Vysunuté pracovisko Bratislava hl". Domicil lokomotív ZSSK umiestnených v týchto priestoroch má názov Stredisko prevádzky depa Bratislava hl. ZSSK.
Na prvý pohľad to vyzerá trochu nezrozumiteľné, ale môžeš si preštudovať štruktúru ZSSK a ZS Cargo Slovakia, napríklad v podnikových časopisoch. Po desaťročia sme boli zvyknutí na staré delenie a toto nové nám teraz pripadá tak trochu, ako hovoria Angličania: A village in Greece", niečo ako španielská dedina pre Slovákov.
Add Rasto:
Pozrel som sa na to a máš pravdu. Pravdepodobne túto stránku pripravuje nejaký človek,alebo ju skopíroval s plánu výluk,ktorý je umiestnený na stránke http://www.zsr.sk/generate_page.php?page_id=857 a pritom nemá ani tušenia,kde sa uvedené stanice nachádzajú. Potom z toho vznikne to čo vznikne. On si pravdepodobne myslel, že tie stanice sú niekde inde a nie sú vedľa seba. V minulosti som mal zlé skúsenosti s novinármi,alebo im podobným ľuďom,nakoľko oni nechcú písať fakty,ale hľadajú senzácie / česť výnimkám/,alebo niečo iné ú trestnú činnosť. Pritom si,ale nenechajú poradiť a hodia tam čo sa im hodí.V tomto prípade,ak by ten človek ,ktorý to tam dával sa opýtal človeka,ktorý robí tieto výluky,tak si myslím,že by mu poradil. Nedávno sa stalo , že tesne pred rýchlikom sa zmenila návesť na návestidle zo zelenej na červenú v dôsledku krátkodobého výpadku siete. prišla Polícia a tá už vyšetrovala,že či sme to neurobili naschvál,alebo to nezavinil človek.Pritom jednoznačne išlo o výpadok prúdu v dôsledku búrky a ešte to aj potvrdili elektrárne. No,ale čo už.Pritom si to ten dotyčný nechcel nechať vysvetliť a stále len omieľal dokola,že to je všeobecné ohrozenie.Dúfam,že sem niekto aj chodí od železničnej polície a aspoň sa nad tým zamyslí.
Add Rasto
Neviem v akom prehľade si pozeral,ale nič také som tam nenašiel.Pozri si ešte prehľad o výlukách . Tam sú výluky rozdelené nasledovne Levice - Kalná nad hronom, potom Kalná nad hronom - Lok ,Lok - výhybňa Pial a potom výhybňa Pial - Beša. Ja som ich pozeral v aktualitách a tam sú takto rozdelené.