Otázky + odpovede
Toto téma je založeno pro dotazy (mnohdy velmi specifické), pro které nemá cenu zakládat nové konkrétní téma.
Inak otazka.
Este minuly rok som isiel EC 171 z P. Holesovic do Bratislavy. A zaujimalo by ma aky rusen jazdi medzi Berlin ZOO. a Holesovice, lebo potom uz idu len gorily... Aky? :))
Presne tak, táto trať odbočuje zo stanice Devínske Jazero. Využívala sa najmä ako vlečka pre cementáreň, neviem, aké s ňou mali iné úmysli. Ale stále tam dokonca je aj stanica, ale o tom by viac vedel povedať ufo. Ja už iba dodám, že vlečkové koľaje do cementárne boli vytrhané približne v roku 2003. Kedy však bola vlečka zrušená a čo ju obsluhovalo, neviem (mám síce typ na T334 ale asi tam toho mali viac...)
Vazení súdruhovia kolegovia, spolupracovníci.
V mojom atlase, co mam doma (rok 2000) sa nachadza pomerne podrobna mapa SR. Sivou su vyznacene vedlajsie zelez. trate a hrubou sivou hlavne.
No a nasiel som tam ze este pred Lozornom je vyhybka a trat smerujuca do Stupavy. Podla mojich informacii v Stupave stanica nie je tak neviem, alé co ked? Preto sa pytam.
Diki za info
Pocul som takuto verziu.. robili nieco s napajanim a podarilo sa im vyhodit tzv. technologicky PC na dost dlhy cas.. takze niektore vlaky zmeskali aj viac ako hodinu (R 707).. cela stanica sa nedala obsluhovat.. vlaky stali vsade na trati.. napr. prezentacna jazda DWZ Wiesel na Os 3034 postala 35 minut na Vrsku a nejakych 15 v Senkviciach.. asi tak co viem.. kludne ma upresnite, ak som to doplietol..
neviem ci je to otazka v dobrej kategorii, ale nech.
V pondelok som cestoval rychlikom R 700 POLOM a zarazila ma jedna vec.
Nastupil som do vagona B ... lenze vnutri to bolo A. Niektore nalepky s oznacenim prvej triedy "1" boli prelepene na "2" ale nie vsetky. Napriklad moje kupe bolo z vonku oznacene ako druha trieda a z vnutra ako prva. Potom som si vsimol, ze aj oznacenie triedy pri dverach do vagona boli prestriekane z 1 na 2.
Nevie mi niekto povedat aky to ma zmysel davat vagon prvej triedy ako triedu druhu ?
dik, cau
Zdravim vsetkych.Surne potrebujem zoznam HDV,ktoré sú v ZSSK a v ZSSK Cargo alebo zoznam HDV este pre rozdelenim.Potrebujem ich počet a vek.Pisem o tom bakalarsku pracu a nikde som to nemohol zohnat.Ak to niekto ma mohol by mi to poslat na mail:mt2005@orangemail.sk.Dakujem.caute
Ja by som len doplnil, ze koli ruseniu obvodov su Taurusy cestou na Ba-Hlavne dokonca uplne vypnute (cela elektrika), takze sa v Petrzke musia kompletne nahadzovat.
A prave to rusenie je dovodom, preco u nas nejazdia. Samozrejme, to nie je chyba Taurusov, ale skor viac ako zastaraleho a nevyhovujuceho ZZ u nas.
ad Mat3j:
Do a z Německa vozí tyto vlaky stroje 371 ČD.