Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
A ešte ma zarazilo na twitteri: R 931 mešká zo stanice Rožňava CCA 143 minút. To tu máme až takú presnú casomieru, aby sme mohli písať k presným minutam cca? Myslím, že cestujúci by topochopili aj bez cca., resp. s "cca 140/5 minút".
Prvá 212 a druhá 198m.
Situácia podľa mňa dospela do štádia, že bez toho tlaku sa nič neudeje. Preto som aj skeptik, že by sa koridorizácia dostala do Žiliny, nebodaj za ňu...
Volebné hlasy sa lepšie zbierajú inde ako investíciou do SZZ 3. kategórie v Plešivci...
Nebude sa tešiť pre to, že to postihlo niekoho iného, ale bude sa tešiť, že to nebol on. Lebo vyšetrovatelia a inšpektori sa ľahko nájdu aj nejakú príčinu, kde by bol aj on sám medzi medzi účastníkmi nehody.
A tak aj určití ľudia predpokladajú a teda aj kľudne spávajú - veď nie je dovod sa obávať, že systém zlyhá. A ak, nie je to systémová chyba, ale chyba jednotlivca.
A tak sa v 21. storočí jazdí ako v 19. ...