Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Takže za dva týždne opäť bude Tvoje šťastné obdobie,a pre ZSSK doba nešťastná.
Ale 3431 nema dovod cakat v ZA 127. Tam su oficialne 2 minuty. Co je menej ako medzi vlakmi, by pripoj byt nemal.
Nespolahlive su vsetky Os od 3409(81) po 3435.
A cestujuci z Os na Oravu su menej ako z R? Hej, tych z R je viac, ale na R sa aj do X.40 caka.
Často keď odídem zo Žiliny na blok za rýchlikom, pred Vrútkami chytám výstrahu.
V Kralovanoch je pre čakanie/nečakanie motora kritický príchod osobného xx:37.
Na twitter náhr.súprava zo Zvolena do Bratislavy,ale na ktorý EC pripoja ložkový vozeň Prešov-BL-Praha ?
A pretože sa blíži vysvedčenie tak píšem
Pán gen.riaditeľ Filip H...dostatočný 4
akože modernizované brejlovce ala Potemkinova dedina nedostatočný 5
gorily dobrý 3
pendolina ,railjety výborný 1
Dajme tomu ze Os3431 by odisiel nacas a R609 by ho predbiehala az vo Vrutkach. Vsetci co by chceli cestovat z R609 na Os dalej ako do Vrutok, tak by mohli prestupit vo Vrutkach. Ostavaju zastavky Varin a Strecno. Varin je dostupny vpohode aj autobusom. Pricom zastavky autobusu v tom Varine su umiiestnene vhodnejsie a ostava len Strecno. Najblizsi dalsi Os ide o hodinu neskor.
A potom tu mame R345. R609 cakava na R345. Takze cestujuci z R345 by presadli na R609 a popripade presadli vo Vrutkach na Os.
Takze na jednej strane tu mame par desiatok kazdodenne cestujucich Os do Vrutok, ktorym pravidelne meska ten isty vlak voci mozno par nepravidelne cestujucim ktori by museli cakat maximalne hodinu na nasledujuci Os, aby sa dostali do ciela.
A hlavne by sa to malo, mimo poslednych vlakov ujednotit.
A ,nasa specialitka', nepravdive zadavanie meskani aj v nacestnych staniciach. Cosi sa vysomari, meska sa trebars 7, dvaja pisu 0, lebo tak sme sa dohodli. Tretiemu nevychadza krizovanie, nema ako klamat, napise 7 obom vlakom a potom v uzlovej stanici kukaju, vsak bol vcas, chytro, pripoje. Aj taketo sa robi a viaceri to dobre viete. A potom su zmatky.