Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Holt rovnakým spôsobom sa to rieši aj dnes vid napr Komjatice ......
Kedze som co to zazil, aj mileho a aj nemileho u statneho dopravcu, tak si viem predstavit, ako to bolo s tou vlakovou 757 z KE (ked mala problem) .
"Vratime ju do Zvolena, ved nieje nasa , nech si tam s nou robia co len chcu" . "Zober, ak bude problem operativne vyriesime" -> povedal niekto niekomu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak nech sa paci, je to vyriesene, 2 loko + 4 vozne na odpis, a este minimalne dvaja ludia potopeny v brutalnom pruseri
Presne ako pise Hater, tolko otazok sa vynara , ze nepravda, a to staci pozriet zopar fotiek
Tratovak: a ked by bolo 50 neboztikov a 20 polorotrhanych cloviecikov by sa s uzasom zistilo, ze v roku 2018 "hadzeme" v dopravnach na polohlavnych tratiach rucne so zavazim , klucikujeme ako v dobe kamennej
A poviem to schváľne sprosto, aby to bilo do očí.
Keby tam zahynulo 50 ľudí, tak by to "pomohlo" omnoho viac ako nechuť robiť tam.
Čo sa stane keď vlak na priecestí vrazí do kamiónu a umrie " iba" rušňovodič?
Nič.
Čo sa stane keď sa zrazia dva vlaky a nik neumrie?
Nič.
Ale hlavne, že v stratégii ŽSR je pojem "inovativný bezpečnostný prístup".
TZZ/SZZ na úrovni aspoň 20. storočia je Sci-fi, doležité je ochrániť traťovákov a 160 nelietať cez PZZ 3. kategorie - to je pointa bezpečnosti železničnej dopravy na Slovensku.
Kým sa civilistom neprelejú litre krvy, ktoré urobia červeno pred očami aj politikom, tak sa nezmení nič...
A čakanie na takúto nehodu je už pridlhé...
Takze v Plesivci plne vladne klucovy priemysel a aj ked som nikdy v doprave v Plesivci nebol, tak dovolim si povedat, ze sa tam okrem pocitaca (EDD), zapisnika a telefonu nic ine nenachadza.
Nechcem spekulovat, ale podla mna jedna z moznosti je ta, ze VC bola postavena cez vyhybky 37/38 (tak, ako kazdu jednu noc). V dosledku vymeny HDV zostali vyhybky 26, 31ab a 35ab postavene smerom z k. c. 1 na Muran (inak ako kazdu jednu noc), a nestastie bolo na svete. Neviem, ci na predmetnom stanovisti maju tabulku na zavesenie klucov alebo sa niekam zamyka vysledny kluc, ale v tej situacii na to asi dotknuty zamestnanec nepozeral, pretoze kazdu jednu noc predtym to staval rovnako (cez vyhybky 37/38) a tie boli v poriadku...
Samozrejme, je to len uvaha, mohlo to byt uplne inak, ale z logickeho pohladu to dava zmysel takto.
Zakreslené do náčrtku stanice Plešivec, ako úvaha na základe zverejnených informácií.
zelená farba: rýchlik mal odchádzať z 1. koľaje smer Lenartovce (nevieme, či to správne malo byť cez 31ab alebo cez 37/38, preto som zakreslil obe variantné cesty),
červená farba: skutočná cesta, ktorou rýchlik odchádzal z 1. koľaje smer Muráň (výhybky 26 a 31ab zrejme ostali v takej polohe, ako náhradný rušeň zachádzal na súpravu rýchlika),
modrá farba: Kocúr 742.056 posunoval z muránskej koľaje na koľaj č. 14,
červený krížik: miesto zrážky.
hater a spol:kúrenie.To,že plánovali odviesť R vlak s ee vozňami do Fiľakova na baterkách je to isté,ako keby čakali v Plešivci na mašinu z Fiľakova.Ba lepšie.Lebo kým by vlak šiel,vo Fiľakove by sa chystalo.Baterky vo vozňoch tú hodinu-dve dajú.Klímovať či kúriť v tú noc až tak nebolo treba.Tá hodina sa dá vydržať.
Poznanie HDV-by si sa čudoval,kto má aké mašiny v poznaní u ZSSK.V tomto nevidím problém.A vôbec,nehľadajte problémy tam,kde nie sú.Že v 21.storočí ešte ktosi kdesi behá s kľúčami na karikách a porovnáva ich kdesi pri petrolejke s nejakým obrázkom a že od toho všetkého závisí bezpečnosť železničnej dopravy na jednom z hlavných ťahov,je,slušne povedané,nezvyčajné.Áno,keby robil výhybkár poriadne to čo mal robiť,nestane sa to.Ale,v prvom rade treba zabezpečiť,aby sa to inak ako poriadne robiť nedalo.A to s kľúčami a pravítkom nedosiahneme.Opäť si neodpustím,koľko ruksakov sa ešte nájde a koooooľko sa nenašlo?Aby nebolo na základné zabezpečenie železničnej dopravy.