Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Vlaky u Mělníka dopoledne nabraly zpoždění kvůli černému pasažérovi. Při odhalení fyzicky napadl průvodčího a z vlaku utekl. Mělnická policie po muži pátrá.
Zdroj: https://praha.idnes.cz/melnik-facka-pruvodci-cerny-pasazer-policie-patra-fvo-/praha-zpravy.aspx?c=A180629_101453_praha-zpravy_rsr
1) predpokladať/vyhľadávať riziká
2) predchádzať/eliminovať im/ich
O rizikách sa vie, eliminácia viazne.
Najsmutnejšie na tom je to, že okrem tých 50 nevinných si to odskáče nejaký neborák z prevádzky...
Ale iná cesta na SVK žiaľ asi neexistuje :-(
A to je práve ono. Keby aj ŽSR nehajdákali aj to málo čo majú, tak na investície typu moderných ZZ (a s tým súvisiacimi investíciami) nezatiahnu z rozpočtu, ktorý im pridelí vláda.
Tu musí byť celospoločenský dopyt po zvýšení bezpečnosti na železnici. Ukolisávať sa tým, aká je prefektná štatistika v kontexte umretých CESTUJÚCICH... No na čo to meniť, keď je to tak super...
A bohužiaľ, nič iné tento dopyt nevyvolá, iba poriadný masaker, na ktorý budú musieť reagovať aj politici...
Mŕtvych železničiarov nemá cenu rátať, tí podľa všetkého pre kompetentných nie sú mierou...
Teda okrem traťovákov - tých treba chrániť za každú cenu
Ešteže sa na nich možeme aj po skoro 30 rokoch vyhovoriť.
Nepýtaj sa, kde na SŽDC sú kľúče.
Pýtaj sa, čo tam po tých komunistoch ostalo na hlavných tratiach (a nie len na nich).
Pýtaj sa, koľko tratí je tam pokrytých TRS, GSM-R a pod.
Pýtaj sa, cez koľko nechránených priecestí sa tam može jazdiť 100 km/h.
Pýtaj sa, na akých tratiach sú tam diaľkoviny.
Pýtaj sa, ...
Pomocka: http://provoz.szdc.cz/PORTAL/ViewArticle.aspx?oid=594598
Od roku 1989/1992 pretieklo i Rajčankou toľko vody, že poukazovať na krivdy minulosti je úbohé a skor treba poukazovať na vlastnú nemtavosť
Potom neostáva iba dúfať, že slovač je natoľko blbá, že bude mať toľko šťastia, že také nehody sa jej budú vyhýbať...
Preto behali po odstavnom so startovacimi kablami resp. s furikom a baterkovym polom a otvarali dekle baterioveho bloku a svorkovali hlava/nehlava nech sa rozbehnu menice a nabijac . Mozno za ten rok co niesom v pozicii zamestnanca statnej firmy sa fakt zmenil pristup k udrzbe , a baterie aj nudzoveho startu su periodicky menene
plne suhlasim s Haterom, nakolko dnes sa dobrota nenosi, vznikne akykolvek problem, tak je to problem , ze clovek vysiel v ustrety (a porusil x y predpisov, nariadeni) . Netvrdim ze je to vsade, ale v ZSSK urcite ano.
Mimochodom, ak na tych Bxyeexyz voznoch klesne napatie na bateriach pod iste napatie, aj po opatovnom nahodeni kurenia vlaku nabijace nenabehnu, tj za hodinu ak to klakne, uz to nenabehne tj ten vozen je mrtvy. Nekuri a mozno trosku svieti. Da sa to nastartovat z externeho zdroja, kto by to ale vo Zvolene robil ??
Berme ako fakt,že tie baterky dajú nie 10min,ale minimálne hodinu s prstom v nose.V ZCP máš okrem celoročne napájaného kábla aj zapojenie UIC.To si pri 754 môžeš vopchať vieš kde,rovnako ako 3kV kábel pri 751.
Zbytok súhlas.Aj s rekopi.ovinami aj so zabzar aj s nehodami.
Co sa tyka prietahu supravy bez ee. Bez cestujucich v noci bez problemu,ani by som s nad tym nepozastavil, cez den tak isto (aj to za istych podmienok) . Ale v noci?? Mozeme si mysliet, ze tie baterky vydrzia hodinu alebo dve, naivne. Ale co ak kychnu baterky po 10 minutach, v neosvetlenom vozni vznikne konflikt ktory skonci tazkym zranenim resp. smrtou, kradezou. Kto a ako prebera zodpovednost??? Spolocnost, dispecer, alebo clenovia vlakovej caty, rusnovodic (co ma napisane v ZCP) ? ???
Inac, tu uz boli taki, co si mysleli, ze baterky vydrzia... (a skoncilo to po 10 minutach len pocas obehu hkv na tip top udrziavanych PP supravach)
O 757 som nevedel, ja som naposledy registroval, ze su pod Zvolenom (cast) , ak je to tak ako pises, tak nic to nemeni na kvalitativnej reko tych strojov :)
Co sa tyka ludskej cinnosti, opakovanej, a rutinnej. Je to to najhorsie, co sa moze stat je rutina. Niekde bola statistika nehod v zeleznicnej doprave, a bolo preukazane, ze 95% nehod vzniklo zlyhanim ludskeho faktora . A toto statisticke cislo by malo byt vystrahou a motom pre rozvoj automatizacie v zeleznicnej doprave , rozumej bezpecnosti.
Zaverom, ja rozumiem o com pises, ja Ta chapem, stale som v kontakte s ludmi, ktori sa denno denne zucastnuju na statnom dopravnom humbuku, preto niesom mimo...
Ja len ze, ak sa stane nehoda, je to zhluk nahod a sledu udalosti a tento pripad nieje vynimkou . Nejdem riesit keby bolo keby, to snad chapes, ja len ze ako pisal Hater, vynaraju sa otazky ...