230/240/242/340
Mate radi tieto rusne? aky je Vas nazor na toto HDV? Aky je vas oblubeny voz poprip.typ vozu?
ad robo:
Neviem ako si vestoval, ale jednoducha matematika hovori, ze priemerna rychlost ic vlaku je 92 km/h 445 km za 4h 50 min
Neviem, ci by si dokazal prejst tuto trasu autom za taky cas - a podotykam z centra mesta do centra mesta!
Nase stroje su uz viac ako 15 rocne "křápy" (nehovorím že výkonnosťou a kvalitami ale vekom) Takzž čím cheš jazdiť o takých 10 rokov??? Či zapriahneme kone, ako sa chodilo BA -TT v 19. storoci???
V osobnej a nákladnej doprave 240 zatiaľ vydržia, neskôr však bude prinajmenšom rekonštrukcia nutná.
Sú to lokomotívy univerzálne, aj pre nákladnú dopravu, aj pre osobnú, nákladná jazdí bežne všade do 100km/h. V osobnej doprave na ÖBB jazdia zatiaľ 160km/h , lokomotíva sa nekupuje na to aby jazdila len maximálnou rýchlosťou.
K tvojmu tretiemu bodu nemám slov, máš na to trochu detský pohľad, nákladná doprava je zisková a hlavne tu sa tieto lokomotívy najviac uplatňujú, či už ako 1047Gysev, 182DB alebo 1116ÖBB. A ES64U2 prenajaté od Dispoloku jazdia okrem výnimiek len v nákl. doprave.
2. Naše trate ledva budú schopné 160 km/h, nie 230 km/h (nevyužitá vysoká rýchlosť)
3. Bola by poľa mňa škoda také drahé mašiny vyzužívať v nákladnej doprave, keď nákl. vlaky môžu ísť: Nex max 100 - 120 km/h, Pn 80-90 km/h. V nákladnej doprave by úplne stačili aj rekonštruované rušne radu 131. Výkon 3,8 MW. Takáto rekonštrukcia by nebola podľa taká nákldná ako nákup nových taurusov.
Ja si myslím, že je úplná sprostosť nejaké taurusy vôbec kupovať. A keby aj, kde by jazdili? Naše trate sú katastrofálne, rušne jazdia pod svojími možnosťami. Neviem o tom, že by u nás gorily jazdili 160-kou, rada 362,162 140-kou a ani rýchlosť 120km/h ! Opravte ma, ak sa mýlim. Do Košíc som išiel vlakom len raz a konštatujem, že bohvieako rýchlo sme nešli. Sem tam vidím rýchlostník 100, 80 ... Takto je to aj s inými traťami.
ad RailFun: Spomenul si , že by sa skončili preťahovačky a pod. Prosim Ťa, Ty si myslíš, že by sa niečo skrátilo? Podľa mňa je preprah to minimálne. Taurus by jazdil vysoko podpriemerne. To rovno môžu hodiť na celú trať na čelo vlaku brílovca. Keď to zhrniem, nech sa modernizujú trate a až potom niečo nakupujú.
Robo
ad rk_kn. To bolo len na ilustráciu, ako sa dá dostať do Košíc rýchlejšie autom než s IC ... Nejazdím tak vždy, len v časovej tiesni a keď to počasie dovolí, vždy sa nedá... išiel som aj za mimoriadne zlého počasia, v hustom daždi, praktiky celý čas potme a neviezť materiál, idem radšej vlakom ... za volantom si nezdriemneš, vo vlaku kľudne ... a nebolia ťa oči od protiidúcich áut so zle nastavnými svetlami ... aj keď zas IC nevyniká pohodlím, najmä 2. trieda.
Jednoznačne je vlak pre toho, kto cestuje sám, bezpečnejší a pohodlnejší ... len jedna škoda, že do Košíc nejde laminátka ...