Komfort pri cestovaní
Zdravím.
Stále sa o ňom diskutuje, stále sa kritizuje ale málokedy je pozorovateľná nejaká náprava. Áno, ide o komfort pri cestovaní na železnici. Nedávno som išiel rýchlikom do Ružomberku z Bratislavy hl.st. Kúpil som si obyčajný lístok do druhej triedy. Do Leopoldova som stal natlačený na dvere od WC. Je to v poriadku? Sedenie v celkom pohodlnom kresle a statie pri smradlavych hajzloch (s prepačním za výraz) natlačený ako sardínka, je podľa ZSSK to isté? 2. trieda? To rozhodne v poriadku nie je a myslím že by sa s tým malo niečo robiť. A nejde iba o tento jeden konkrétny prípad... Podobných situácii je viac. Napíšte aj vy svoj názor, porípade zlé skúsenosti.
brano: pštros strčí hlavu do piesku a myslí si, že keď nikoho nevidí, tak ani nikto nevidí...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/174973/
No hovorim, ze som to nedaval do staznosti ale do dotazov, pokial ma pamaet neklame tak na vlakoch kategorie Euro City musi byt plne klimatizovana suprava, EC je totiz registrovana znacka, nie ako IC alebo SC, tam ta klima nie je podmienkou. A ked nemaju dostatok voznov pre vlaky EC tak nech ho nedavaju do tejto kategorie. Inak neviem ale presiel som asi tri vozne a ani jeden nebol velkopriestorovy ale reko z poslednej dodavky pre CSD z VEB Waggonbau Goerlitz
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/174966/
GG-1: Buď rád, že si vôbec obdržal nejakú odpoveď...
Na "pobavenie" :
Your message
To: ŽS a.s. DŽKV sekretariát
Cc:
Subject: Informácie
Sent: Mon, 11 Oct 2004 19:56:01 +0200
was deleted without being read on Tue, 12 Oct 2004 07:44:08 +0200
Na "pobavenie" :
Your message
To: ŽS a.s. DŽKV sekretariát
Cc:
Subject: Informácie
Sent: Mon, 11 Oct 2004 19:56:01 +0200
was deleted without being read on Tue, 12 Oct 2004 07:44:08 +0200
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/174535/
Tak CD by som tak nehanobil,ale FATRA mala zostat rychlikom a nie ju znacit na EC,ale ked sa Cechom oplati vozit skoro prazdny EC tak nech sa paci Ono tie modernizaky na nasich rychlikoch su sice prima,ale naco su tam ked vlakova cata ani nema zaujem zapnut klimu a okna su tiez zamknute?Vsak niekedy sa to neda vydrzat.A hlavne by zeleznince mohli zacat nieco robit s voznami na osobakoch,uz som pekne dlho nevidel cistu supravu,ci uz od grafity alebo interier
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/174434/
u nas su klimatizovane aj poniektore rychliky respektive cast supravy, ako sledujem radenie R 608/609 a 604/605 sa tusim nedodrziava ale ak si kupite miestenku a pozriete ze mate ist si sadnut do Bcka a vidite v suprave radenee aj Beer vozne tak vas ide porazit.. podotykam cena je rovnaka
no a CD a ich druha trieda.. ved aj na vozbu IC JAn Perner si vzali nase dobre vozne..
no a CD a ich druha trieda.. ved aj na vozbu IC JAn Perner si vzali nase dobre vozne..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/174411/
Ak som to dobre pochopil, tak CD davaju vozne 2. triedy do IC/EC staloe bez klimatizacie ?
Taketo sado-maso v rovnakych "hicoch" ako su v sucasnosti, som uz raz zazil (z Wilsonaku do Pernikova).
Poucenie:
Kto nie je z Afriky al. Amazonie, nech nelezie do 2. triedy IC/EC CD.
Taketo sado-maso v rovnakych "hicoch" ako su v sucasnosti, som uz raz zazil (z Wilsonaku do Pernikova).
Poucenie:
Kto nie je z Afriky al. Amazonie, nech nelezie do 2. triedy IC/EC CD.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/174405/
Nieco na pobavenie, moj dotaz a odpoved CD a.s. - nedaval som to do staznosti lebo som predpokladal takuto odpoved
DOTAZ:
Kopie původní zprávy:
V sobotu 19.5.2007, som cestoval z Prahy do Ziliny vlakom EC 127 "Fatra", mal by som par dotazov.
To uz stacia pre kategoriu vlaku Euro City vozne ako na obycajny rychlik?
Za co vlastne sa plati EC priplatok?
Za skripajuci rozhlas v ktorom nebolo vlakovej cate rozumiet?
Kde alebo u koho si mozem vyfakturovat, ze som robil nahradu rozhlasu vratane tlmocnickej sluzby pre vasich dvoch americkych cestujucich?
Ti sa naozaj nestacili divit.
S pozdravom
ODPOVED:
Vážený pane,
obdržel jsem k vyřízení Vaše dotazy v souvislosti s Vaší cestou vlakem EC 127 dne 19. 5. 2007.
Souprava uvedeného vlaku je dle plánu řazení sestavena z jednoho vozu první třídy řady Ampz, jídelního vozu a z vozů řady Bmee a Bpee. Dne 19. 5.
2007 byl plán řazení soupravy vlaku dodržen. Vůz první třídy je klimatizovaný s velkoprostorovým oddílem a tlakotěsnou skříní. Vozy druhé třídy řady Bpee jsou rovněž velkoprostorové s uspořádáním sedadel 2 + 2 s uličkou uprostřed. Vozy řady Bmee mají v jednotlivých oddílech uspořádání sedadel 3 + 3. Vozy druhé třídy jsou po modernizaci.
Vyšší kvalita je především dána větším pohodlím sedících cestujících, které zaručují větší rozměry sedáků, a roztečí prostoru mezi sedadly, informací o jízdě vlaku a přípojích prostřednictvím přiložených letáků – vlakových průvodců. Dalšími ukazateli je předepsané skupinové řazení, shodné u všech vlaků kategorie EuroCity, které zaručuje shodnou polohu téže vozové třídy vozu při přestupech mezi vlaky EuroCity. Další ukazatele se týkají úrovně informačních a restauračních služeb, rychlosti jízdy, čekání přípojných vlaků a maximální přednosti v jízdě.
Vážený pane, omlouváme se Vám za nepříjemné zážitky při cestování vlakem EC 127 a věříme, že i v budoucím období budete využívat služeb Českých drah.
S pozdravem
České dráhy, a .s.
Generální ředitelství
Odbor kolejových vozidel
oddělení provozu
DOTAZ:
Kopie původní zprávy:
V sobotu 19.5.2007, som cestoval z Prahy do Ziliny vlakom EC 127 "Fatra", mal by som par dotazov.
To uz stacia pre kategoriu vlaku Euro City vozne ako na obycajny rychlik?
Za co vlastne sa plati EC priplatok?
Za skripajuci rozhlas v ktorom nebolo vlakovej cate rozumiet?
Kde alebo u koho si mozem vyfakturovat, ze som robil nahradu rozhlasu vratane tlmocnickej sluzby pre vasich dvoch americkych cestujucich?
Ti sa naozaj nestacili divit.
S pozdravom
ODPOVED:
Vážený pane,
obdržel jsem k vyřízení Vaše dotazy v souvislosti s Vaší cestou vlakem EC 127 dne 19. 5. 2007.
Souprava uvedeného vlaku je dle plánu řazení sestavena z jednoho vozu první třídy řady Ampz, jídelního vozu a z vozů řady Bmee a Bpee. Dne 19. 5.
2007 byl plán řazení soupravy vlaku dodržen. Vůz první třídy je klimatizovaný s velkoprostorovým oddílem a tlakotěsnou skříní. Vozy druhé třídy řady Bpee jsou rovněž velkoprostorové s uspořádáním sedadel 2 + 2 s uličkou uprostřed. Vozy řady Bmee mají v jednotlivých oddílech uspořádání sedadel 3 + 3. Vozy druhé třídy jsou po modernizaci.
Vyšší kvalita je především dána větším pohodlím sedících cestujících, které zaručují větší rozměry sedáků, a roztečí prostoru mezi sedadly, informací o jízdě vlaku a přípojích prostřednictvím přiložených letáků – vlakových průvodců. Dalšími ukazateli je předepsané skupinové řazení, shodné u všech vlaků kategorie EuroCity, které zaručuje shodnou polohu téže vozové třídy vozu při přestupech mezi vlaky EuroCity. Další ukazatele se týkají úrovně informačních a restauračních služeb, rychlosti jízdy, čekání přípojných vlaků a maximální přednosti v jízdě.
Vážený pane, omlouváme se Vám za nepříjemné zážitky při cestování vlakem EC 127 a věříme, že i v budoucím období budete využívat služeb Českých drah.
S pozdravem
České dráhy, a .s.
Generální ředitelství
Odbor kolejových vozidel
oddělení provozu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/174375/
E 499.3056: K tomu R277/276 Nemenovana firma na hlavnej stanici,ktora ma na starosti cistenie voznov ma na tomto vlaku len redukovane cistenie t.j. pozametanie,vysmetenie košov,dosadenie toaletneho papiera a utriet wc! takze ten smrad,ktory pride k nam tak aj odide naspät!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/171822/
HomoFaber: R 943/944 Geraluta sa od nového GVD ruší. Mimochodom, ani české vozne na R 276/277 Slovan nie sú nejaké spasenie. Smrad z nezavretého WC vie veľmi dobre pokaziť cestu. Pružinka na zatváranie okien je tan napnutá, že keď zafúka tak okno sa pustí a urobí "búm", čim sa zatrasie kupé. Záchod je oveľa horší, ako v Slovenských, trebárs Bdtmee. Zhrdzavený prietok, ošťatá podlaha, WC papier veškerý žádny.
Inak ľudia sú dobre svine. Nevážia si, že na rýchlikoch chodia klimatizáky a aj tie si zničia. Napríklad sú povytrhané gumové obklady stolíkov, ktoré vkusne vyriešili - pribili ich naspäť klincami. Neóny nefungujú, koberčeky nie sú, obzväčša chýba toaletný papier...
Inak ľudia sú dobre svine. Nevážia si, že na rýchlikoch chodia klimatizáky a aj tie si zničia. Napríklad sú povytrhané gumové obklady stolíkov, ktoré vkusne vyriešili - pribili ich naspäť klincami. Neóny nefungujú, koberčeky nie sú, obzväčša chýba toaletný papier...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/171528/
Ani neviem ci ma vyznam o tom pisat, ale ked sa to nebude dokola omielat asi si vsetci budu mysliet, ze vsetko je OK.
Utorok, 29.5.2007, R943, Bratislava - Budapest. Medzinarodny rychlik (!), vozne CD a ZSSK. Nastupujem do slovenskeho vozna - okna spinave, ze skoro svetlo neprenikalo, ani otvorit ani zatvorit, ale aspon bol prievan, ktory robil vzduch dychatelny, o klimatizacii sa mi mohlo akurat tak snivat. WC - po zemi uschnute blato (to vraj na Slovensku mesiac neprsalo), misa obsrata, prkienko spinave z oboch stran, zo stropu visi akysi spagat (niekto sa obesil?), voda netecie (asi by to zamrzlo), smrad z neho citit az do druheho kupe.
Vedlajsi vozen CD - WC ciste, voda tecie, smrad ziaden.
A to ten cesky vagon mal za sebou cestu z Prahy a ten slovensky bol cerstvo pripojeny v Blave...
Cesta spat, 1.6., EC170, vozne MAV: pohodlny rozstup sedadiel, tonovane skla, klimatizacia, ciste a slusne WC, skratka uroven medzinarodneho vlaku. Vlak si to plynule sinie, podriemkavam... Prebral som sa po prechode hranice; uz je nielen pocut ale aj citit zretelne td-td-td-td-tak-totototo-td-td, na vyhybkach sa kymacame ako na lodi. Darmo je vozen na urovni,ked kolaje su ako za Marie Terezie...
Co vam budem hovorit, bolo mi z toho tazko. V Budapesti som sa stretol z niekolkymi byvalymi kolegami (slovakmi) a pri debatach sme prisli k zaveru, ze hoci sa vsetko s oblubou vala na nedostatok penazi a kazde riesenie sa odmieta slovami "nie su peniaze", v skutocnosti je problem v ludoch. V tych ci onych, vyssie postavenych ci cestujucich ci robotnikoch, v nas vsetkych, v slovakoch...
Utorok, 29.5.2007, R943, Bratislava - Budapest. Medzinarodny rychlik (!), vozne CD a ZSSK. Nastupujem do slovenskeho vozna - okna spinave, ze skoro svetlo neprenikalo, ani otvorit ani zatvorit, ale aspon bol prievan, ktory robil vzduch dychatelny, o klimatizacii sa mi mohlo akurat tak snivat. WC - po zemi uschnute blato (to vraj na Slovensku mesiac neprsalo), misa obsrata, prkienko spinave z oboch stran, zo stropu visi akysi spagat (niekto sa obesil?), voda netecie (asi by to zamrzlo), smrad z neho citit az do druheho kupe.
Vedlajsi vozen CD - WC ciste, voda tecie, smrad ziaden.
A to ten cesky vagon mal za sebou cestu z Prahy a ten slovensky bol cerstvo pripojeny v Blave...
Cesta spat, 1.6., EC170, vozne MAV: pohodlny rozstup sedadiel, tonovane skla, klimatizacia, ciste a slusne WC, skratka uroven medzinarodneho vlaku. Vlak si to plynule sinie, podriemkavam... Prebral som sa po prechode hranice; uz je nielen pocut ale aj citit zretelne td-td-td-td-tak-totototo-td-td, na vyhybkach sa kymacame ako na lodi. Darmo je vozen na urovni,ked kolaje su ako za Marie Terezie...
Co vam budem hovorit, bolo mi z toho tazko. V Budapesti som sa stretol z niekolkymi byvalymi kolegami (slovakmi) a pri debatach sme prisli k zaveru, ze hoci sa vsetko s oblubou vala na nedostatok penazi a kazde riesenie sa odmieta slovami "nie su peniaze", v skutocnosti je problem v ludoch. V tych ci onych, vyssie postavenych ci cestujucich ci robotnikoch, v nas vsetkych, v slovakoch...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/171525/
Konečne sa vozičkári dostanú aj do vlaku slovenských železníc
V Českej republike prevádzkujú 44 mobilných plošín, ktoré vedia do osobných železničných vozňov naložiť cestujúcich s obmedzenou pohyblivosťou - vozičkárov. Na Slovensku máme prvú zatiaľ na ukážku. Predviedli ju v pondelok 21. mája na železničnej stanici v Nových Zámkoch.
Naše novosti - 28.05.2007, autor: Miroslav ANTONI
V Českej republike prevádzkujú 44 mobilných plošín, ktoré vedia do osobných železničných vozňov naložiť cestujúcich s obmedzenou pohyblivosťou - vozičkárov. Na Slovensku máme prvú zatiaľ na ukážku. Predviedli ju v pondelok 21. mája na železničnej stanici v Nových Zámkoch.
Naše novosti - 28.05.2007, autor: Miroslav ANTONI
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/170401/