BRKS
Skúsenosti s Bratislavskou Regionálnou Koľajovou Spoločnosťou. V médiách sa o nej stíchlo, na internete stránku nemá. Ak má niekto informácie o prevádzke a perspektývach, nech ich dáva sem. Zataľ sa neobjavujú ani nové motorové jednotky z Rakúska, hoci mali začať premávať už v máji...
BRKS: http://www.brks.sk/
Pochybujem o tom žeby výpravci ŽSR robili prieky prepravcom.Ono sú tu nejaké predpisy
a tie sa musia dodržiavať!Snáď i ruku do ohňa by som vložil za to ,že BRKS nemalo v poriadku
vlakovú dokumentáciu a vybavenú trasu vlaku späť!To sa im stáva dosť často hlavne pre Lv vlaky ktoré sa vracajú späť do Bratislavy!Čo robia "manažéri" BRKS ? Obraty rušňov a personálu sú pre nich asi španielská dedina!
Postrk do Lúk pod Makytou??? Ha ha,kto by im ho tak asi spravil, ČD ? Veď český majsti nemajú ani poznanie do Lúk takže bohužial.To si tam len v BRKS niekto myslel,že snáď sa mu podarí ohnúť niektorého majstra na takúto vec.
Lenže s týmto sa prepočítal a druhý vlak sa musel už deliť na dve časti!
Takže preprava sa predražila.Ale vrchnosti BRKS to asi neprekáža,že prichádzajú o nemalý balík peňazí z tejto prepravy! Niekto tam asi šustruje.
Ono sa podľa všetkého dopredu vie,koľko tonový vlak to bude,a tepláreň v Partizánskom im to oznámi!
Tak kde majú ten problém? Rušne majú, síce požičané,ale majú. Celý problém tam bude asi v jednej osobe,ktorá im nerobí dobré meno,apropo a ani dobré meno nemá na celej ŽSR.Kto s touto osobou prišiel do styku,tak vie o čom hovorím.
Spomeniem teda stanicu. Predom ale dávam na vedomie, že:
- Proti tomuto výpravcovi nič nemám. Moj postoj voči nemu je neutrálny. BRKS sa naňho nikde oficiálne či verejne nesťažovali. Ani ja ani BRKS nehovorí, že porušil náplň svojej práce či konal nejak inak, ako mal.
Je to výpravca stanice Veľké Kostoľany, ako už ufo odhalil.
Neviem či ma všetci správne pochopili. Ja nie som na strane BRKS ani na žiadnej. Mám neutrálny postoj. Takisto neviem prečo píšete v množnom čísle (výpravcovia, zamestnanci, dopravci...), kedže sa hovorí iba o jednom výpravcovi Takisto by som tento prípad nebral ako BRKS versus ŽSR, keď-tak o BRKS vs. výpravca tej-a-tej stanice. Ak to je pravda, tak nejde o arogantnosť výpravcov ŽSR, ale o arogantnosť výpravcu ŽSR a to konkrétne toho, ktorý obsluhuje túto stanicu.
Takisto z toho hneď netreba odvodzovať, že ŽSR sa vždy snaží zámerne zdržať BRKS. To nie je pravda, a aj keď ide BRKS do Trnovca, tak to prebieha bez problémov a zbytočných naťahovačiek. Takisto aj iný dopravcovia. Zatiaľ som sa s podobným prípadom nestretol, iba s tým konkrétnym, ktorý sa tu teraz takto rozoberá.
Taktiež nešlo o sťažovanie BRKS na ŽSR, ale iba o spomenutie výpravcu ako faktor zdržania v súkromnom telefonáte.
Pozorne som si precital debatu BRKS versus ZSR. Mozno niekolko slov ma vysvetlenie:
ZSR ma zaujem o kazdeho zakaznika, ktory chce vozit po jej tratiach. Ked pisem, ze kazdeho, tak sem patri aj BRKS. Celou chybou BRKS je to, ze sa neustale snazi obchadzat predpisy a vydane dps. S@fino arogancia niektorých zamestnancov BRKS je obdivuhodna. Uvedom si, ze vlak moze ist na trat az vtedy, ked je vsetko v poriadku. Nechcem sa tu rozpisovat o tom, ze by sa nieco stalo. To si predstav sam. Pokial si myslis, ze zamestnnanci ZSR zamerne kladu pod nohy BRKS (ale aj ktoremu kolvek inemu dopravcovi) polena pod nohy, tak sa treba stazovat. Ubezpecujem ta, ze ziadna staznost zo strany BRKS na pripad z "Nemenovanej stanice" neprisla. Pokial by prisla, tak by bola vyriesena. Pokial si myslys, ze ZSR sa zrovna BRKS snazi diskriminovat tak mi napis do miestnej posty tu a ja sa pokusim najst vysvetlenie.
BRKS a uhlie do Bielic: BRKS si objednala trasu pre vlaky na danom useku. K preprave boli vydane prislusne dps. V objednavke ziadala BRKS prepravu 1800t uhlia. Tu na webe o tom bola sprava: http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=504 Z toho je jasne, ze BRKS dopredu vedeli kde a ako sa vlak bude delit. Lenze chyba lavky. Miesto 3 rusnov prisli len 2 a miesto 1800t mali 2300t. V casoch mojho vypravcovanie, sme s oblubou skusali rusnovodicov "prehnat" cez kopec s nadnormou. 99% majstrov ziadalo postrk (priprah) ako zakon kaze. Nie preto, ze by nepresli, ale preto, aby neznicili rusen. Nehovoriac uz o tom, ze automaticky prichadza k znizeniu rychlosti vlaku. To znamena, ze BRKS sli na trat vedome stym, ze porusuju podmienky dohodnute so ZSR v ich objednavke. S@afino, vypravca ich na trat pustil. Este stale si myslís, ze robil obstrukcie. Nie, len sa bleskovovo muselo zmobilizovat zopar ludi a prepocitat kriticke useky. Preto muselo prist k dalsiemu, neplanovanemu, deleniu vlaku. Nehovoriac o tom, ze partner na Ceskej strane vlak doviezol poriadne zmeskaný. BRKS mali dohodnute, ze ich partner z druhej strany vypostrkuje v Lúkach pod Makytou. Nevypostrkoval. (Dalsie neplanovane delenie). No a takto by som mohol pokracovat, ale nechce sa mi donekonecna vysvetlovat, ze BRKS nie je solidny partner schopny dodrziavat dohody.
Na sieti chodi viacero dopravcov a mozem povedat, ze pri vzajomnom respektovani sa existuje dobra spolupraca (USS, LTE.....). U vsetkych dopravcov pracuju byvali zamestnanci ZSR. Bohuzial BRKS vyuziva nefer chvaty a potom to vyzera, akokeby im niekto robil naprieky.
N E R O B I som si istý. Pokial mate niekto iný názor, s dôverou sa namna obratte v miestnej poste. Myslím si, ze o BRKS by sme mali pisat ako o firme, ktora vozí a nie ako o firme s ktorou su problemy. Mimochodom, uz som tu raz napisal, ze BRKS nici pozicane rusne a nie svoje.
s@fino: nejak mlzis, napis konkretne, zatial ma tvoja info vypovedaciu hodnotu JPP. Sa cudujem vypravcovi, ktory by bezdovodne zdrzoval vlak. Som bol vzdy rad, ked som sa vsetkeho zbavil.
"Mal si chut na hriech" - nejak sa nam to tu prehrieva.
Cez nás tie jazdia súkromníci a nestretol som sa s takými "aktivitami", že by sa zámerne zadržovali, skôr naopak, aby boli čím skôr preč. Keď sa aj vyrúbi osobáku nejaká tá minúta-dve, ale nech ide kade ľahšie. Ak ten prípad, čo opísal S@fino je pravda, tak sa asi jedná o nejakého rýchlokvaseného výpravcu (mamka chcela, ocko chcel, tak to robím).
Az do V.Bielic(Wap)Falls...