Osobné vozne
Čaute čitatelia a hlavne prispievatelia.
O kultúre cestovania vo vlakoch sa toho popísalo a podebatovalo dosť. Sťažnosti, resp. pripomienky však nenavrhovali prípadné riešenia. Skúste sa podeliť s ostatnými so svojimi skúsenosťami a hlavne s Vaším subjektívnym riešením. Snáď aj Vaša pripomienka prispeje k lepšiemu.
P.S.: Som večný optimista. Veď "Ak Boh dá, aj motyka vystrelí" !?
Podradené diskusné témy
mbican: a nějaké fígle od těch pracovníků ŽOS Vrútky by nebyli k mání co dělat při výpadku klima ve voze Beer? Obzvláště se mi jedná když vůz odpojí chladící agregár a jen větrá. Na panelu začne blikat červená kontrolka poruchy chlazení. Dá se to nějak během jízdy řešit a nebo standartní cestou vyřadit a poslat do Košic?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277209/
na R 607 horel vozen B. ohen sa rozsiril od rozvodnej skrine vozna, 4 minuty pred prichodom do stanice piestany. niekto zastavil vlak zatiahnutim rucnej brzdy, vlakova cata sa udajne pokusala uhasit rozvodnu skrinu - mali stastie, ze nasli hasiaci pristroj , neskor prisli poziarnici a udajne vyhorelo 50% interieru vozna.
viac sa mi zistit nepodarilo.
viac sa mi zistit nepodarilo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277159/
Chcem pochvalit ZSSK za operativnu opravu klimy v Bmpeer v piatok na IC511 pocas 10 minutoveho pobytu v Trencine. Technici, ktory boli na tomto vlaku skusobne s Bmpeer 202 to dali dokopy a tak horucavu z Bratislavy vystriedal prijemny chladok...
BTW, dnes na IC511 Bmpeer 201,202,203,205
BTW, dnes na IC511 Bmpeer 201,202,203,205
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277113/
Bmeečka boli/sú dobré vagóniky. My cestujúci na trati 150 by sme boli vďační za ich nasadzovanie, nie iba staré hajzle kategórie B . Ale funkčná klíma, 6 miest v kupé, 230V zásuvky a čisté wc by malo byť v členskej krajine EÚ a OECD s 10% medziročným rastom HDP samozrejmosť....
..ale vďaka bohu aj za to, čo máme zmodernizované
..ale vďaka bohu aj za to, čo máme zmodernizované
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/276896/
Pridám aj ja svoj názor a postrehy na letné zážitky v Bmeer.
No ono fakt je, že tak dok..viť dobré vagóniky, ako sa dok..vili Bmee-čka, to sa len tak hneď nepodarí.
Iba krásne spomienky mi na ne ostávajú, ako som v časoch stredoškolských pri dennej dochádzke Čingovom z Košíc chladil hlavu pri otvorenom okne.
Akože interiér tretej verzie super, sedačky, celkom újdu aj použité obkladové dosky, WC-ka... Isto príjemnejšie a pohodlnejšie ako Beer-ka. A napokon aj tichšie.
Ale zas čo z toho ticha, keď;
...minule som si bol začvachtať v Šútove na jazere a jaksik som si to zle časovo rozvrhol, tak som na 611-ku do Kráľovian dobiehal. Moja chyba ale stáva sa. (mne až pričasto)
Naskočil som do posledného Bmeer-ka a to bol šok. Akoby som dostal po papuli.
Ja z behu rozhorúčený, celého ma zalial pot, slabší človek by tam za týchto okolností hádam aj skolaboval.
S vyplazeným jazykom som išiel dopredu a hľadal vozeň s prežitelnejším ovzduším a tu stále iba Bmeer, Bmeer, Bmeer...
Jedno horúcejšie ako druhé.
Mojím šťastím bolo, že som sa doplazil napokon do vyvetraného BDs-ka. V živote by som nepovedal, akú radosť mi raz spraví červená koženka. Fakt!
V opačnom prípade som bol odhodlaný v niektorom Bmeer-ku vyklopiť vyraďovač a otvoriť za jazdy dvere. Aj za tú cenu, žeby prišli osožáci.
Dobre, nič nie je dokonalé, ešte raz zdôrazňujem, Bmeer-ka ako také, sa mi v celku páčia, ale prečo tie vozne pre podobné prípady nemajú aspoň niekoľko polospúšťacích okien? Pokojne aj uzamykateľných, ak klíma fachčí...
Tým viac, že nultá a prvá verzia _má_ po dva otváracie okna aspoň na chodbičke.
Btw, dnes som tiež cestoval 611 v Bmeer a tá biedna okenná ventilačka dokázala vo vozni pod Tatrami vytvoriť znesiteľnú klímu až po 20. hodine.
Inakšie niekedy okolo obedu do Bratislavy... to musí byť peklo.
No ono fakt je, že tak dok..viť dobré vagóniky, ako sa dok..vili Bmee-čka, to sa len tak hneď nepodarí.
Iba krásne spomienky mi na ne ostávajú, ako som v časoch stredoškolských pri dennej dochádzke Čingovom z Košíc chladil hlavu pri otvorenom okne.
Akože interiér tretej verzie super, sedačky, celkom újdu aj použité obkladové dosky, WC-ka... Isto príjemnejšie a pohodlnejšie ako Beer-ka. A napokon aj tichšie.
Ale zas čo z toho ticha, keď;
...minule som si bol začvachtať v Šútove na jazere a jaksik som si to zle časovo rozvrhol, tak som na 611-ku do Kráľovian dobiehal. Moja chyba ale stáva sa. (mne až pričasto)
Naskočil som do posledného Bmeer-ka a to bol šok. Akoby som dostal po papuli.
Ja z behu rozhorúčený, celého ma zalial pot, slabší človek by tam za týchto okolností hádam aj skolaboval.
S vyplazeným jazykom som išiel dopredu a hľadal vozeň s prežitelnejším ovzduším a tu stále iba Bmeer, Bmeer, Bmeer...
Jedno horúcejšie ako druhé.
Mojím šťastím bolo, že som sa doplazil napokon do vyvetraného BDs-ka. V živote by som nepovedal, akú radosť mi raz spraví červená koženka. Fakt!
V opačnom prípade som bol odhodlaný v niektorom Bmeer-ku vyklopiť vyraďovač a otvoriť za jazdy dvere. Aj za tú cenu, žeby prišli osožáci.
Dobre, nič nie je dokonalé, ešte raz zdôrazňujem, Bmeer-ka ako také, sa mi v celku páčia, ale prečo tie vozne pre podobné prípady nemajú aspoň niekoľko polospúšťacích okien? Pokojne aj uzamykateľných, ak klíma fachčí...
Tým viac, že nultá a prvá verzia _má_ po dva otváracie okna aspoň na chodbičke.
Btw, dnes som tiež cestoval 611 v Bmeer a tá biedna okenná ventilačka dokázala vo vozni pod Tatrami vytvoriť znesiteľnú klímu až po 20. hodine.
Inakšie niekedy okolo obedu do Bratislavy... to musí byť peklo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/276890/
Dnes som cestoval R "Slovenka" a konečne som sa aj ja odviezol našim novým vozňom Bmpeer (202-ka). Môj subjekt. názor na tento "best of ZSSK", ako ho nazval jeden nemenovaný kolega vlakyneťák je vcelku pozitívny, ale vyčítal by som mu pár drobností: napr. označenie obsaditeľnosti WC, ktoré je na boku steny(ja by som ho dal nad prechodové dvere), hlučnejší chod prechodových dverí, umiestnenie odpadkového koša, resp. jeho veľkosť nakoľko trochu "zavadzia" cestujúcemu sediacemu pri okne, ale hlavne sedadlá, ktoré sa mi zdajú dosť tvrdé. Myslím si, že by sa nič nepokazilo, keby tu boli použité klasické BORCAD-y pod. ako vo vozňoch Beer, Bpeer na ktorých sa podľa mňa sedí pohodlnejšie. Ale inak OK, tichý chod tak vozňa ako aj klimatizácie, funkčné zásuvky(ktoré ocenil aj kamarátov mobil ), príjemne pôsobiaci interiér.
Naspäť som cestoval R"603 Čingov" a vo všetkých Beer-och fungovala klíma tak ako mala(myslím, že boli štyri).